Is je bril beschadigd bij jou in huis? Dan is dit verzekerd op je inboedelverzekering. Ook als je de bril zelf liet vallen en de glazen zijn stuk. Mogelijk geldt er een eigen risico van € 100,-.
Als je bril kapotgaat door een volwassene, is die persoon waarschijnlijk aansprakelijk voor de schade. Diegene kan dan een beroep doen op zijn of haar aansprakelijkheidsverzekering. Het hangt er echter wel vanaf hoe de schade aan je bril is ontstaan. Dat noemen verzekeraars 'de context van de situatie'.
Wanneer een volwassene jouw bril beschadigt, is deze persoon hier in principe zelf aansprakelijk voor. Diegene kan in dit geval zelf een beroep doen op zijn of haar eigen aansprakelijkheidsverzekering. Wel is belangrijk om na te gaan hoe de schade aan jouw bril precies is ontstaan.
Ben je per ongeluk op je bril gaan staan en heb je de dus schade zelf veroorzaakt? In dit geval raden we je aan om de polis van je zorgverzekering te raadplegen. Let op: je hebt hier vaak wel een aanvullende dekking voor nodig. Wel zal de verzekeraar in de meeste gevallen niet de aankoopprijs van de bril vergoeden.
Worden brillen en lenzen door de basisverzekering vergoed? Nee, meestal niet. Alleen bij medische noodzaak kom je in aanmerking voor vergoeding uit de basisverzekering. Het gaat dan om speciale lenzen of bijzondere optische hulpmiddelen.
Echter worden deze alleen op medische noodzaak vergoed door je basisverzekering. Een bril of een paar lenzen die je bij de opticien koopt, valt daar zeker niet onder. Je kunt de rekening van de bril dus zelf betalen of kiezen voor een aanvullende zorgverzekering met vergoeding voor brillen en lenzen.
Wat is een aansprakelijkheidsverzekering? De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) is een verzekering waarmee je je verzekert voor schade die je (per ongeluk) veroorzaakt bij anderen. Bijvoorbeeld als je een vaas omgooit bij de buren of een kop koffie omstoot over de laptop van je oom en tante.
Dan dekt deze verzekering schade aan uw inboedel in de woning door de volgende gebeurtenissen: brand, rook, roet, bliksem of ontploffing; storm; een vallend lucht- of ruimtevaartuig of een ruimteobject; diefstal; vandalisme; relletjes of opstootjes; beroving met geweld; aanrijding door een motorrijtuig, aanvaring door ...
De afkorting WA staat voor 'Wettelijke Aansprakelijkheid'. Een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering dekt de kosten van schade die je met jouw auto of aan ander motorvoertuig bij anderen veroorzaakt. Officieel noemen we dit schade die je veroorzaakt bij derden of tweezijdige schade.
Met een inboedelverzekering zijn uw spullen in huis goed verzekerd bij schade door brand, diefstal, inbraak, water en storm. Onder de inboedel vallen alle losse spullen die u zo kunt verhuizen zonder iets aan uw woning stuk te maken. Denk aan meubels, laptops, apparatuur (audio, tv en foto-/filmcamera) en kleding.
Met deze verzekering verzeker je jouw meubilair, niet-vaste vloerbedekking zoals laminaat, computers, audio- en videoapparatuur, telefoons, witgoed, tuinmeubilair, kleding en sieraden en andere gebruiksvoorwerpen. Je bent verzekerd tegen bijvoorbeeld brand, lekkage, neerslag, overstroming, storm en diefstal.
Met onze Inboedelverzekering verzekert u de losse spullen in uw huis en tuin. Bijvoorbeeld uw spelcomputer, sieraden en tuinmeubelen. Maar ook uw fiets en gereedschap in de schuur. Zelfs als u uw woning verhuurt of woont in een recreatiewoning of stacaravan zijn uw spullen uitgebreid verzekerd.
schade tijdens of door het bewerken, monteren, schoonmaken of repareren van de inboedel. diefstal van diefstalgevoelige inboedel, sieraden, horloges, edelmetaal, edelstenen en munten als jouw woning onbewoond is. schade door vorst, vandalisme en relletjes als jouw woning langer dan 90 dagen onbewoond is.
Onderzoek van Europeesche Verzekeringen liet zien dat zonnebrillen vaak geclaimd worden bij reisverzekeraars. Ook als je in Nederland op vakantie gaat, kan gestolen, verloren of beschadigde bagage vergoed worden door je doorlopende reisverzekering. Dat geldt dus ook voor je gestolen of kwijtgeraakte zonnebril.
Zit een bril in de basisverzekering? Nee, brillen en lenzen worden in de meeste gevallen niet vergoed vanuit de basisverzekering. U kunt daarnaast kiezen voor een aanvullende verzekering, waarbij u wel een vergoeding krijgt voor een bril of lenzen.
De ABN AMRO Schade Service is een netwerk van betrouwbare schadeherstelbedrijven, zoals vakgarages of merkdealers. Schade laten herstellen door een bedrijf uit dit netwerk heeft veel voordelen die het u net iets gemakkelijker maken. Scheelt weer, want schade is al vervelend genoeg.
De aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die u, uw gezinslid of uw huisdier per ongeluk toebrengt aan een ander. Wat kost een aansprakelijkheidsverzekering? Wanneer u een aansprakelijkheidsverzekering afsluit bij ABN AMRO krijgt u een premie op maat. Deze premie wordt berekend aan de hand van uw gezinssituatie.
Vrijwel elke schade aan uw inboedel in uw woning is verzekerd met de All Risk inboedelverzekering. Het gaat om schade door brand, inbraak, neerslag, storm en lekkage. Ook schade door een huishoudelijk ongelukje is gedekt.
Motorvoertuigen. Schade die je veroorzaakt met een motorrijtuig, vaartuig of luchtvaartuig wordt niet gedekt door de aansprakelijkheidsverzekering. Op deze regel zijn echter wel een paar uitzonderingen van toepassing. Schade die aan een voertuig wordt veroorzaakt door een passagier, is wel gedekt.
Een inboedelverzekering dekt schade aan spullen in huis die niet 'aard- en nagelvast' zitten. Dus je meubels, gordijnen, zwevende parketvloer. Maar ook waardevolle spullen zoals sieraden, tv's of camera's.
Met een WA-verzekering ben je verzekerd voor schade die je met jouw auto, of ander motorvoertuig, bij anderen veroorzaakt. Dit geldt niet alleen voor voertuigen, maar ook voor personen, goederen en objecten. Ook als iemand anders in je auto rijdt, wordt de schade meestal vergoed.
Als je een aanvullende zorgverzekering hebt met een vergoeding voor een bril of lenzen, dan heb je jaarlijks, of één keer per twee of drie jaar recht op een tegemoetkoming. Onder de brilvergoeding vallen ook de kosten van de computerbril en zonnebril op sterkte.
Om de korting te krijgen, moet je wel gebruik maken van de brilvergoeding in je aanvullende zorgverzekering. Zorgverzekeraars wijzen erop dat 'gratis' zorg niet bestaat. Alle verzekerden betalen via de premie mee aan de dekking, ook voor brillen en lenzen.