L-maat (lang): Ideaal voor een lichaamslengte boven 172 cm. Binnenbeenlengte ca. 88 cm.
De maat van een spijkerbroek bestaat in Nederland uit twee cijfers. Deze cijfers zijn inches (1 inch is 2,54 centimeter). Het eerste getal staat voor de wijdte (W) en het tweede getal voor de lengte (L).
Als een label geen kleding in grote maten verkoopt, wordt vaak het systeem (damesmaten) S = EU36, M = EU38, L = EU40, XL = EU42, 2XL = EU44 en 3XL = EU46 (als grootste maat) gehanteerd.
Deze letters zijn afkortingen. XS betekent extra small en L betekent bijvoorbeeld large. Ben je slank dan pas je vast in de maat S of M. Ben je wat breder dan kom je in maat L en voor de grotere maten kom je in Xl of XXL terecht.
Confectiemaat. Internationaal wordt er gebruik gemaakt van confectiematen. Dit zijn de welbekende maten XXS, XS, S, M, L, XL, XXL en nog een aantal kleinere en grotere.
Om één kledingmaat te verliezen, zou je ongeveer vier kilo aan vet moeten kwijtraken. Voor zij die liever in calorieën dan in kilo's tellen: vermenigvuldig dat getal gewoon met 7000 (ja, om een kilo aan vet te verliezen moet je gemiddeld zo'n 7000 kcal verbranden).
Mensen met maat 42 tot 46 worden in onze maatschappij soms ook als dik beschouwd, maar ervaren niet dezelfde barrières op het vlak van toegankelijkheid. Zij worden in de fat community ook wel eens 'inbetweenies' genoemd.
Een kledingmaat is gemiddeld 5 kilo aan lichaamsgewicht, echter kan dit sterk verschillen per persoon. Geslacht, lichaamsbouw en leeftijd spelen hier een belangrijke rol in.
L-maat (lang):
Ideaal voor een lichaamslengte boven 172 cm.Binnenbeenlengte ca. 88 cm.
De kinderkleding van ONLY valt normaal. Twijfel je toch over welke maat je moet kiezen? Neem dan contact met ons op, wij meten dan het item voor je op zodat je zeker weet dat het kledingstuk zal passen.
De lengtemaat van ONLY broeken vallen normaal, bestel je eigen lengtemaat.
In Europa hebben we te maken met verschillende kledingmaten. Zo hebben Frankrijk, Spanje, Italië en Engeland andere maten dan de Nederlandse. Het belangrijkste om te onthouden is dat de internationale maatvoeringen zoals de S, M, L of XL overal redelijk hetzelfde zijn.
Internationale kledingmaten
Er bestaan internationale, universele kledingmaten. Dit zijn de bekende small (S), medium (M) en large (L) maten. Deze maten worden vooral gebruikt bij confectiekleding die voor een grote markt wordt geproduceerd.
25, 26, 27, 28, etc zijn kwartmaten = buikmaten. Deze maten zijn vooral geschikt voor mannen die hun broek ònder de buik dragen. De lengte van het voorpand is dan ook iets korter dan bij de gewone maten, het achterpand iets langer.
Als je van Franse merken houdt, moet je een maatje groter nemen. De Nederlandse 38 komt in Frankrijk overeen met 40. Bij merken uit Italië moet je zelfs twee maatjes groter kiezen, want een Italiaanse 42 komt overeen met een Nederlandse 38.