Een T-shirt heeft geen sluiting, en wordt over het hoofd aan- en uitgedaan. De naam T-shirt wordt aan dit kledingstuk gegeven omdat het in uitgelegde vorm een hoofdletter T vormt. Een T-shirt wordt door zowel mannen als vrouwen gedragen, van jong tot oud.
Aan de kwaliteit van stoffen waar veel T-shirts van worden gemaakt. Shirtjes worden namelijk gebreid. De meesten worden gebreid met één draad. Als er dan één draadje losschiet, ontstaat op die plek meteen een gaatje.
Conclusie: de juiste schrijfwijze is T-shirt met hoofdletter, want die grote letter T staat voor de vorm. In de Nederlandse taal gebruik je namelijk een hoofdletter wanneer deze letter bedoeld is om de vorm van het object uit te beelden.
De geschiedenis van het T-shirt
Waarschijnlijk werd het T-shirt rond 1880 ontworpen door de Engelsen. Tijdens de eerste wereldoorlog droegen de Europese soldaten deze praktische en comfortabele katoenen shirts als ondergoed. De Amerikanen waren hier erg van gecharmeerd en introduceerden de T-shirts in Amerika.
In 1948 ontdekte de politieke wereld de kracht van het T-shirt als advertentiemateriaal. De slogan 'Dew it with Dewey' werd geprint op T-shirts om de presidentscampagne van Thomas E. Dewey kracht bij te zetten.
T-shirts zonder mouwen (ook wel "tanktop" of "singlet") zijn ideaal voor in de zomer of voor onder een overhemd.
T-shirt, bijvoorbeeld, krijgt een hoofdletter omdat het kledingstuk de vorm van een T heeft. Andere voorbeelden zijn: V-hals, X-benen, L-vormig. Ook als een letteraanduiding een ordening, classificatie of evaluatie aangeeft, wordt die letter groot geschreven. Bijvoorbeeld: A-team, B-attest, C-omroep.
Longsleeves dames
Een dames longsleeve is in feite een t-shirt met lange mouwen. Het is een combinatie tussen een t-shirt en trui.
Is het de of het shirt
In de Nederlandse taal gebruiken wij het shirt.
Het T-shirt zit goed als u 10 centimeter speling ongeveer hebt vanaf de broekrand. Katoen krimpt en na enkele wasbeurten is het altijd iets gekrompen. De speling wordt dan ongeveer 5 centimeter.
Er ontstaat wrijving tussen de knoop van je broek, je T-shirt en het aanrecht, waardoor er langzaam maar zeker kleine gaten ontstaan. Dat zou ook gelijk verklaren waarom er niet in al je T-shirts gaatjes zitten. De keren dat je een schort of hoge hakken droeg in de keuken, bleven je shirtjes namelijk beschermd.
De kleine soorten nachtvlinders hebben vaak larven die ook voedsel of kleding van mensen eten, deze worden motten genoemd. Wereldwijd zijn er vele soorten motten, waarvan de larven kleding eten. De kleermot, de pelsmot en de bruine huismot, zijn de mot soorten in Nederland waarvan de larven kleding eten.
Een longsleeve kun je voor een groot deel net zo combineren als een normaal T-shirt. Het is een casual kledingstuk. Je kunt hem dragen op een casual broek of semi-nette broek.
Als het gaat om elektronische post, is de correcte spelling e-mail, met koppelteken.
De correcte spelling is e-mailadres, met koppelteken.
In een woord dat bestaat uit een initiaalwoord (zoals e van electronic) en een zelfstandig naamwoord (zoals mail), staat er een koppelteken tussen beide delen: e-mail, e-boek, pc‐tafel, plasma-tv.
Werkelijke afmetingen zijn afhankelijk van de maat van het textiel en afmeting van het logo. T-shirt - Rug logo Plaats het ontwerp in het midden van het shirt en 1/3 vanaf de onderkant van de oksel. T-shirt - Klein borst logo Plaats het ontwerp midden onder de linker hals-naad en 1/3 vanaf de onderkant van de oksel.
In het productieproces van 1 t-shirt wordt gemiddeld gebruik gemaakt van 2500 liter water en voor de productie van 1 jeans wordt gemiddeld gebruik gemaakt van 7000 liter water (KplusV 2020, Fast fashion onderzoek).
Een topje is een veelal luchtig stuk bovenkleding, meestal voor vrouwen.
Definities die `debardeur` bevatten:
Slipover = Ook `debardeur` genoemd. Een trui zonder mouwen die over een hemd of blouse wordt gedragen.
De bodywarmer heeft geen mouwen, maar is wel een typerende jas. Deze jas zonder mouwen is vrijwel altijd gewatteerd om je bovenlichaam goed warm te houden. Kijken we naar de geschiedenis van de bodywarmer dan zien we deze jas in de jaren 80 ongeveer voor het eerst.
Bekijk je shirts eens grondig en bepaal waar je het meeste last hebt van gaatjes. Strijk daar een dun laagje vlieseline (verkrijgbaar in stoffen- en hobbywinkels) aan de binnenkant van je T-shirt. De vlieseline zorgt zo voor een extra laagje versteviging, waardoor je T-shirt minder snel stuk zal gaan.