Parma is een stad voor fijnproevers. De 'voedselhoofdstad' van Italië is bekend van specialiteiten als parmaham en Parmezaanse kaas. Ook wat betreft cultuur en geschiedenis is het hier smullen. Begin je stadswandeling bij de kathedraal en de achthoekige doopkapel, uitgevoerd in roze marmer.
Parma is een industriestad die vooral van belang is voor de voedingswarenindustrie. Aan de stad zijn producten als de Parmezaanse kaas en parmaham verbonden. Het zuivelconcern Parmalat heeft hier zijn thuisbasis.
Parma staat bekend om zijn gerechten en rijke gastronomische traditie : twee van de specialiteiten zijn Parmigiano Reggiano-kaas (ook geproduceerd in Reggio Emilia) en Prosciutto di Parma ("Parmaham"), beide met een beschermde oorsprongsbenaming.
Zoals je misschien al begrepen had, verdient Parma echt wel een bezoek van twee dagen als je rustig de tijd wilt nemen om je volledig onder te dompelen in wat de stad op cultureel en gastronomisch vlak allemaal te bieden heeft.
Diner (cena)
Een typisch Italiaans diner thuis wordt meestal rond 8 uur 's avonds geserveerd en bestaat uit pasta, vlees en vis. Uit eten gaan in Italië is best wel een ding: meerdere gangen, wijn en veel kletsen en wachten maken allemaal deel uit van het geheel.
Een andere absoluut niet te missen stop tijdens een tour door Parma is de National Gallery, gevestigd in het beroemde Palazzo Pilotta . Hier vindt u een enorme tentoonstelling van werken van de grootste schilders uit de dertiende tot de negentiende eeuw, georganiseerd volgens een dubbel criterium, chronologisch en geografisch.
Parmezaanse kaas is een Italiaanse kaas (ook wel parmezaan genoemd) die uit de omgeving van Parma komt. Daar heeft de kaas zijn naam dan ook aan te danken. Het is een vrij harde kaas die vaak wordt gebruikt bij Italiaanse gerechten, zoals pasta en pizza.
Parma kan verwijzen naar: Parma (stad), een stad in de Italiaanse provincie Emilia-Romagna. Parma (provincie), een provincie in ItaliëParma Calcio 1913, een Italiaanse voetbalclub.
Ondanks duizenden jaren van uitharding is Prosciutto di Parma altijd 100% natuurlijk geweest, zonder toevoegingen, conserveringsmiddelen of hormonen . Prosciutto di Parma is twee keer zo lang gerijpt als veel andere prosciutto's en creëert een diepe smaak.
parmense m of f in betekenis (meervoud parmensi) inwoner van de provincie Parma.
Het is de perfecte Noord-Italiaanse stad. Klein genoeg om te voet te verkennen, maar er is genoeg om je een paar dagen te vermaken. Kortom, waarom niet? Parma is absoluut een overnachting waard of zelfs meer —dealer's choice.
PARMA, de afkorting voor Public Agency Risk Management Association , werd in 1974 opgericht door een groep van acht risicomanagers.
Lifestyle in Parma. Parma is een levendige en verfijnde stad die consequent wordt gerangschikt als een van de meest leefbare steden in Italië . Met een universiteit om de dingen jeugdig te houden, maar ook genoeg culturele activiteiten voor elke leeftijdsgroep, is Parma een stad die een breed scala aan mensen aanspreekt.
De Taro is een rivier in Emilia-Romagna, een zijrivier van de Po, die met zijn 126 km lange loop volledig in de provincie Parma stroomt.
Traditionele Italiaanse vleeswaren zoals parmaham zijn de afgelopen maanden flink duurder geworden. De reden daarvoor is de Afrikaanse varkenspest, die al meer dan 2 jaar in Italië woedt.
Parma werd zo'n tweeduizend jaar geleden door de Romeinen gesticht. Dankzij die lange geschiedenis doet de charmante stad wat kunstschatten betreft niet onder voor grotere Italiaanse steden. Parma heeft een prachtig oud centrum, wijken met statige panden, mooie parken en tuinen.
Kip parmezaan of kip parmigiana (Italiaans: pollo alla parmigiana) is een gerecht dat bestaat uit gepaneerde kipfilet bedekt met tomatensaus en mozzarella, Parmezaanse kaas of provolone. Soms wordt er ham of spek aan toegevoegd . Het gerecht is ontstaan in de Italiaanse diaspora in de Verenigde Staten in het begin van de 20e eeuw.
Zijn 3 dagen genoeg om Parma te zien? Drie dagen in Parma bieden een veelzijdige kans om de historische plekken te verkennen, het artistieke erfgoed te waarderen en te genieten van de groene ruimtes.
Hoewel de toegang tot het stadscentrum met de auto beperkt is , zorgt de goed georganiseerde transportinfrastructuur voor een naadloze reis. Toeristen houden ervan om door het charmante stadscentrum van Parma te slenteren, waar de belangrijkste attracties zich bevinden. De middeleeuwse steegjes en straten dragen bij aan de aantrekkingskracht van de stad, waardoor wandelen een heerlijke ervaring wordt.
Een bekende specialiteit in de stad is de rosé van Parma , een gebraden kalfsvlees bereid met de typische ingrediënten van de streek: Parmaham, Parmigiano Reggiano en Lambrusco.
Het Italiaanse ontbijt is heel simpel: een romige cappuccino of een sterke caffè met een cornetto (croissantje) of een andere zoete lekkernij in een van de vele koffiebarretjes, of thuis een snelle koffie gemaakt met de moka, eventueel met een (zoet) broodje.
Antipasti zijn het begin van elke Italiaanse maaltijd en lopen uiteen van simpele stukjes kaas tot uitgebreidere hapjes.