Dit drankje is zomers en stijlvol, past goed op een terrasje aan strand maar net zo goed in de achtertuin. De Lillet smaakt een beetje naar kruidige vermout, maar de sinaasappelsmaak overheerst. Absoluut het recept om mee te beginnen als je Lillet wilt gaan ontdekken!
Lillet is een blend van witte wijnen uit Bordeaux en sinaasappel-likeur. Het is het vrouwelijke aperitief van het moment: elegant en verfijnd, licht en fris. Je drinkt het puur, on the rocks of in een cocktail.
Serveer 5cl Lillet Blanc in een glas gevuld met ijs, voeg 10cl tonic toe en een schijfje sinaasappel. En dat is het!
Lillet Rosé is het laatste nieuwe drankje van de Franse aperitiefproducent Lillet, een aperitief die velen zal kunnen plezieren. Lillet staat bekend om zijn kwaliteit en consistentie hierin, het is dan ook voor het eerst in 50 jaar dat het merk een nieuw product op de markt brengt.
Lillet: chic à la française
Het drankje dat in Podensac, een klein dorpje ten zuiden van Bordeaux, wordt geproduceerd, bestaat voor 85% uit zorgvuldig geselecteerde wijnen (Sémillon en Sauvignon) en 15% uit zoete en bittere sinaas(appels, schors en schille) die enkele maanden in alcohol werden geweekt.
Serveer 5cl Lillet Rosé in een glas gevuld met ijs, voeg 10cl tonic toe en een schijfje limoen voor een frisse en pittige cocktail! Tip: Probeer ook de heerlijke Lillet Tonic Blanc met Lillet Blanc.
Het is belangrijk om dat bewaren gekoeld te doen. Maximaal drie maanden. Toch zijn er ook sites te vinden waar wordt gesteld dat het maximaal een maand kan, omdat de wijndrank langzamerhand z'n smaak verliest. Je kunt het in elk geval langer bewaren dan een aangebroken fles witte wijn.
Lillet Aperitif - 75CL kopen? Gall & Gall.
Lillet | Lillet Wit | 17¨% alc | 75 cl | Delhaize.
Aperol heeft een alcoholpercentage van 11% en is roder en donkerder van kleur dan Campari. Voor het eerst werd het gemaakt tijdens de Oostenrijkse bezetting van het noordoosten van Italië, in de tijd dat de Oostenrijkers de Veneto en Friuli-Venezia Giulia regio's uitbuitten.
Aperol bevat slechts 11 procent alcohol en bewaar je dus ook in de koelkast. Voor een kwaliteitsvolle aperol spritz gebruik je best geen fles die langer dan een maand open is.
Baileys is de enige roomlikeur dat zijn smaak voor 2 jaar vanaf de dag dat het werd gemaakt, geopend of ongeopend, opgeslagen in de koelkast of niet, bij het niet in direct zonlicht opgeslagen bij een temperatuur van 0-25 graden Celsius garandeert.
We adviseren de likeuren op basis van room echt niet langer dan 1 jaar na opening te bewaren. Likeuren tot een alcoholpercentage van 25% kunnen iets langer bewaard blijven, maar leveren op den duur een hoop in op smaak.
Veel mensen drinken Baileys puur met wat ijs of gebruiken het als mixer in shotjes, martini's en Irish coffee. Sommige mensen genieten zelfs van Baileys in warme chocolademelk of milkshakes. Hoe je jouw Baileys ook drinkt, het zal een aangename aanvulling zijn voor je drankenkast.
Zoete likeuren – zoals Jägermeister, Baileys, Kahlúa en Limoncello – kun je het beste in de koelkast bewaren. Hoewel het geen vereiste is, geven de meeste mensen de voorkeur aan zoetere sterke dranken om koeler te zijn, omdat ze niet met een koude mixer hoeven te worden geserveerd om ervan te genieten.
Om optimaal van het product te genieten, raden we je aan het gekoeld te bewaren en binnen zes maanden na opening te consumeren.
Aantal: Aperol is een van de bekendste drankjes in Italië. Het lage alcoholgehalte laat toe om het puur en gekoeld te drinken. Daarnaast is Aperol uitstekend om te mengen in een longdrink met soda, fruitsap, andere alcoholische dranken of mousserende wijn.
Spritz met Aperol
Aperol is een alcoholische drank geboren in 1919 in Veneto, en is gemaakt met een infusie van sinaasappel en kruiden. Het recept is geheim en is nog steeds het originele recept. Aperol Spritz smaakt ook bitter, maar het smaakt zoeter dan Campari Spritz.
Voor 4,50 euro heb je een glas met het populaire oranje goedje in handen. Bij Il Bacaro worden er per week bijna 500 glazen van verkocht.
Wat betreft de smaak zijn de twee ook goed van elkaar te onderscheiden. Allebei bitterzoet, te danken aan de sinaasappel, maar Aperol toch een net even iets zoeter dan Campari. Campari is dus wat bitterder en heeft ook meer de smaak van onder andere rabarber, bessen en een mysterieuze blend van kruiden.
Alcohol drijft snel vocht uit het lichaam af. Doordat men regelmatig water tussen de glazen alcohol door drinkt kan men het vocht aanvullen. Hierdoor zal een kater minder hard aankomen en wordt men iets minder snel dronken.
Want waar de Aperol na een heel glas bij de laatste slokken nog wel eens bitter kan uitvallen, blijft de limoncello lekker fris. De limoncello spritz maak je ook net zo makkelijk als zijn bekende broertje. Doe drie ijsblokjes in een glas, voeg het bruiswater en prosecco toe en giet daarna de limoncello erbij.
Lillet Blanc is een aperitief uit de Bordeaux regio van Frankrijk. Lillet Blanc heeft een mooie gouden kleur met prachtige aroma's van onder andere sinaasappel, abrikozen, honing,mango, limoen en frisse mint.