Limoncello is heerlijk als digestief, maar je kunt 'm ook mengen met bijvoorbeeld tonic of prosecco voor een lekkere longdrink. In Italië wordt de drank ookwel verwerkt in gebak, zoals de Italiaanse Baba cake en Panettone (zoet brood, bekend als Italiaans kerstgebak).
Limoncello wordt meestal geserveerd in borrelglazen met een voet of limonadeglazen. Deze elegante glazen passen goed bij de Italiaanse likeur, maar elk normaal borrelglas dat je hebt is een aanvaardbaar alternatief. Limoncello wordt ook geserveerd in geglazuurde borrelglazen in sommige regio's in Italië.
Limoncello: ijskoud drinken
In Italië wordt deze likeur dan ook veelvuldig na het eten geserveerd als digestief. In de meeste gevallen wordt de limoncello ijskoud gedronken, rechtstreeks uit de vriezer. Een enkel limoncellomerk adviseert om haar drankje koud te drinken (uit de koelkast). De smaak zou dan beter zijn.
Mix de Limoncello met cola en je hebt een eenvoudige maar lekkere cocktail!
Drink limoncello het liefst op zo'n 4-5 ºC., kouder gaat veel smaak verloren. Vaak zie je dat limoncello (en ook de glaasjes) in de diepvries wordt bewaard. Dat kan, maar geef de fles dan wel tijd om op temperatuur te komen.
Het beste kun je limoncello puur drinken. Naar onze smaak dan, en die verschillen zo nu dan.
Tip: Ongeopende limoncello is wel 4 tot 6 maanden houdbaar. Je kan deze op een donkere koele plek bewaren of in de vriezer.
Limoncello is heerlijk als digestief, maar je kunt 'm ook mengen met bijvoorbeeld tonic of prosecco voor een lekkere longdrink. In Italië wordt de drank ookwel verwerkt in gebak, zoals de Italiaanse Baba cake en Panettone (zoet brood, bekend als Italiaans kerstgebak).
Limoncello bewaren in de vriezer
Bewaar limoncello altijd in de vriezer, want de beste limoncello is ijskoud het lekkerst! Dankzij het hoge alcoholpercentage bevriest de limoncello niet. Wanneer je jouw limoncello in (of buiten) de koelkast bewaard kun je hem eventueel ook met een ijsklontje drinken.
Je moet Limoncello ijskoud drinken. Je kunt de fles het beste in de vriezer bewaren. Door het hoge alcoholpercentage bevriest de drank nooit helemaal.
Limoncello is een heerlijk drankje uit Italië gemaakt met citroenen. Veel mensen drinken deze heerlijke likeur als/of bij het toetje. Verwerken hem in het toetje. Of shotten hem.
Pak een shotglaasje en vul hem voor de helft met de limoncello. Schenk vervolgens via een barlepel de Flügel erbij. Proost!
Vrijwel onbeperkt houdbaar in hele verpakking.
De Koreman's Limoncello, gemaakt van biologische met de hand geplukte citroenen, van broers Frank en Thom bevindt zich al langere tijd onder de top-Limoncello's ter wereld. Bekroond met 96 punten wist de citroendrank dit jaar de gouden medaille te behalen en zich daarmee te classificeren als 's werelds beste.
Limoncello vs Limoncino
Het antwoord is simpel: in het noorden van Italië zegt men meestal Limoncino, in het zuiden Limoncello. Het belangrijkste ingrediënt is citroen, en van elke citroen kan je Limoncello maken. Limoncello kan dus ook wereldwijd worden gemaakt.
Bewaar limoncello altijd in de vriezer, want de beste limoncello is ijskoud het lekkerst! Dankzij het hoge alcoholpercentage bevriest de limoncello niet. Wanneer je jouw limoncello in (of buiten) de koelkast bewaard kun je hem eventueel ook met een ijsklontje drinken.
Limoncello is een Italiaanse alcoholische drank met een alcoholgehalte tussen de 20 en 25%, gemaakt van citroenen. Het is vergelijkbaar met de Nederlandse brandenwijn. Limoncello wordt vooral geproduceerd in het Zuiden van Italie. Tradioneel werden zelfs alleen maar citroenen gebruikt uit regio: Sorrento.
Als het goed is krijgt de limoncello nu de troebele en ondoorzichtige uitstraling die wij kennen van limoncello. Dit komt doordat de citroenolie die in de alcohol is opgelost in een lagere concentratie alcohol niet meer opgelost blijft maar gaat zweven.
WAT IS EEN DIGESTIEF? Een digestief is een drankje dat na de maaltijd wordt gedronken. Het lichaam neemt op een volle maag minder alcohol op. Daarnaast kunnen je smaakpapillen door een hoog alcoholpercentage overgestimuleerd raken.
Mix 1/5 Bacardi Razz met 4/5 Fanta en krijg een heerlijke mix drank met raketjes-smaak! Bacardi Razz is een rum met een frambozensmaakje. Het is dus super eenvoudig om snel een heerlijk mixdrankje met verschillende aroma's op tafel te zetten. Vooral in de zomer is dit een uitstekende keuze.
Algemene bewaaradviezen: Koel, droog en donker, maar dit hoeft niet in de koelkast te zijn. Schommeling van temperatuur en direct zonlicht zijn de grootste boosdoeners voor alle drank. Bewaar de drank dus in de originele koker/verpakking als deze (zon)licht tegengaat.
De smaak is het best te omschrijven als fris, zuur en ontzettend zoet. Het zijn pure smaken, er komen over het algemeen namelijk geen smaakversterkers of chemische toevoegingen aan te pas. Des te meer reden om goede, biologische citroenen te gebruiken die vol van smaak zijn.
In tegenstelling tot bieren en wijnen is sterke drank zeker 3 jaar na openen houdbaar. Bieren en wijnen zijn zelfs ongeopend beperkt houdbaar, al geldt dat niet voor iedere wijn. Ook voor likeuren geldt dat deze niet onbeperkt houdbaar zijn als deze eenmaal geopend zijn.