➏ Schrijf op de achterkant van de envelop je eigen adres (retouradres). Dat is belangrijk als de brief om een of andere reden wordt teruggestuurd. En zo ben je zeker dat de geadresseerde jouw adres heeft om je een brief terug te sturen.
Op de voorkant schrijf je de naam en het adres van de persoon of het bedrijf. Daar gaat de brief naartoe. Op de achterkant schrijf je je eigen naam en adres.
Handgeschreven: Schrijf het retouradres op de achterzijde van de envelop. Naam, adres, postcode en plaats. Geprint: Print het retouradres op 1 regel linksboven op 1 regel in de hoek.
Op de achterzijde kan de afzender zijn eigen naam en adres noteren, of postcode en huisnummer. Dit is niet verplicht, maar biedt onder andere het voordeel dat bij bezorgproblemen de brief eventueel aan de afzender geretourneerd kan worden zonder de brief te hoeven openen.
Een adres wordt op een enveloppe geschreven. De naam en het adres van de persoon of het bedrijf moeten op de voorkant worden geschreven. Dat is waar de brief naartoe gaat. Je schrijft je naam en adres op de achterkant.
Een adres wordt op een enveloppe geschreven. De naam en het adres van de persoon of het bedrijf moeten op de voorkant worden geschreven. Dat is waar de brief naartoe gaat. Je schrijft je naam en adres op de achterkant.
Een Belgische adressering verschilt niet veel van de Nederlandse. Het enige verschil is dat het voor de Belgen gebruikelijk is om de naam van de ontvanger altijd bovenaan te zetten en daaronder de bedrijfsnaam of instantie waar de geadresseerde werkzaam is. Voor een Nederlandse adressering is dat precies andersom.
Vermeld een retouradres
Soms wil de ontvanger het pakket niet ontvangen. In dat geval sturen we het pakket terug naar de afzender. Maar dan hebben we wel het retouradres nodig. Ook als je een pakket naar het buitenland verzendt is een retouradres handig en zelfs verplicht.
Afzender bij handgeschreven adres
Schrijf je het adres met de hand om de envelop? Dan schrijf je de afzender op de achterkant.
Adressering in Nederland
Vermeld de titel bij de juiste persoon. Bij ongetrouwde koppels of bij twee getrouwde mensen die elk hun eigen achternaam gebruiken, worden in de adressering beide personen genoemd, ieder met hun eigen voorletters.
Voor de adressering bestaan geen strikte regels, maar wel conventies. We adviseren de adresgegevens zo volledig mogelijk op te nemen. Over het algemeen wordt eerst de organisatienaam en eventueel de afdeling vermeld, daarna de naam van de geadresseerde, en dan het adres.
Post gericht aan een antwoordnummer hoef je niet te frankeren. De ontvanger betaalt de verzendkosten. Een postzegel plakken is dus niet nodig.
Hoe vermeld je een adres op je CV
Vermeld bij je adres de volgende gegevens: Jouw hele adres (straatnaam + huisnummer) Postcode. Woonplaats.
Doe de brief in de envelop.
Neem de brief zo dat de vouwen naar buiten wijzen en de bovenste vouw samenvalt met de bovenkant van de envelop. Houd de envelop zo dat de flap van de envelop naar je toe is gericht en naar je toe opengaat.
De correcte spellingen zijn envelop en enveloppe.
Een correcte, zakelijke groet hoeft niet overdreven formeel te zijn. De meest gebruikelijke slotgroet is: Met vriendelijke groet(en). Te formeel is een slotgroet als: Hoogachtend, of Met hoogachting. Te informeel is een slotgroet als: Groetjes, of Hartelijks.
De afzender is de persoon die een of ander bericht naar een of meer ontvangers stuurt. In gespreksverkeer spreekt men van zender van een boodschap, en in briefverkeer van een afzender van een bericht.
Een goed adres bestaat uit: straatnaam en huisnummer met zo nodig een toevoegsel, zoals een cijfer of letter (2, III,A) of een nadere aanduiding conform plaatselijk gebruik (Boven, twee hoog, Bis), postcode en plaatsnaam.
Strafbaar is het niet, vertelde het Juridisch Loket eerder: 'Je mag er natuurlijk van uitgaan dat de post die in jouw brievenbus bezorgd is, ook voor jou bestemd is. ' Je mag wel de informatie uit de brief niet zomaar met anderen delen, want dat is in strijd met privacywetgeving.
Retourneren naar de afzender is gelukkig gratis als je dat duidelijk aangeeft op de envelop. Hopelijk zal de afzender vervolgens zijn/haar adresboekje updaten. Als je met een grote stroom aan post te maken hebt, dan kan het nodig zijn om het postkantoor te bezoek of je postbode aan te spreken.
Weet u het adres van de vorige huurder? Dan kunt u het oude adres doorstrepen op de envelop en het nieuwe adres van de vorige bewoner opschrijven. Soms kunt u op de enveloppe aankruisen waarom u de post doorstuurt. Bijvoorbeeld omdat de geadresseerde persoon niet meer op het adres woont.
Eerst zet je de naam van de ontvanger bovenaan en daarna pas de bedrijfsnaam. Na de bedrijfsnaam komt het adres met huisnummer en daaronder de postcode met plaatsnaam. Schrijf de plaatsnaam en land in volledige hoofdletters en het land in het Engels. Over het algemeen kan er weinig misgaan met de opbouw.
Welke naam eerst op envelop? Bij stellen waarvan de partners allebei hun eigen achternaam gebruiken, worden in de adressering op de envelop en bovenaan een brief beide personen genoemd, met hun eigen voorletters: De heer A. de Zwart en mevrouw K. Verschuur.