Een Betaalverzoek maak je aan in Berichten. Verstuur nooit contant geld per post. Maak alleen geld over naar een bankrekening als je de verkoper vertrouwt. Je kunt het overgemaakte geld niet meer terug laten storten.
Veilig.We controleren vooraf het bankrekeningnummer.Je kan gebruik maken van de service Kopersbescherming.Geen zorgen over je geld.
Betaalt u via een mobiel betaalverzoek van de verkoper, controleer dan goed het bedrag en de naam van de ontvanger voordat u de betaling goedkeurt bij uw eigen bank. Weiger de betaling wanneer de naam van de ontvanger van uw betaling niet overeenkomt met de naam van de verkoper op het handelsplatform.
Deze kosten worden betaald door de koper en komen over het afgesproken bedrag met de verkoper heen.
Bij het Betaalverzoek wordt gekozen tussen verschillende bezorgdiensten en -opties. De verzendkosten worden hierin ook direct door de koper betaald, dus voorschieten hoeft niet meer.
Tikkie-fraude
Het is dus opletten geblazen. De link van een echt betaalverzoek via Tikkie ziet er altijd zo uit: https://tikkie.me/pay/[code]. Bij 'code' staat steeds een andere code. Oplichters spelen graag met de link.
Tikkiefraude is een van de meest voorkomende vormen van fraude met betaalverzoeken. Valse betaalverzoeken kunnen ook namens een bank worden verstuurd, via iDeal of via het Online Betaalplatform (OBP) van Marktplaats.
De oplichter stuurt je via WhatsApp een betaalverzoek (vaak vermomd als een tikkie-link). Helaas, de link is een phishing link en je wordt naar een nagebouwde betaalomgeving geleid die ontworpen is om jouw betaalgegevens te ontfutselen. De oplichter kan nu inloggen op jouw bankaccount en jou zo geld afhandig maken.
Betaalverzoekfraude is een vorm van phishing. Deze vorm van oplichting gebeurt vooral via Marktplaats, Facebook, Marketplace, Vinted en andere platformen. Vaak gaat deze vorm van oplichting zo: De oplichter reageert op uw advertentie.
Hier kunnen verschillende redenen voor zijn; Je hebt je aangemeld als nieuwe gebruiker, deze betaaloptie is alleen mogelijk voor al eerder geregistreerde gebruikers. Je hebt je afgemeld voor Betalen met één klik. Je hebt de tenaamstelling van je rekeningnummer gewijzigd.
Gebruik Kopersbescherming van Marktplaats
Om oplichting tegen te gaan heeft Marktplaats de betaalwijze Kopersbescherming bedacht. Hierbij wordt het aankoopbedrag op een tussenrekening geplaatst. De verkoper ontvangt het bedrag pas als u het juiste product in de afgesproken staat heeft ontvangen.
Hoe werkt Betaalverzoeken met iDEAL via Marktplaats? Je kan op Marktplaats sneller en veiliger je betaling regelen in Berichten. Tijdens de verkoop kun je een Betaalverzoek sturen via Marktplaats naar de koper. Ook als koper kun je een betaalvoorstel sturen naar de verkoper.
Kan ik het nog annuleren? Het versturen zelf kan je niet meer ongedaan maken.
Een bekende truc is dat de zogenaamde koper wil weten of u wel te vertrouwen bent. Hij of zij beweert namelijk een nare ervaring te hebben gehad met online aankopen. Om zeker te weten wie u bent, vraagt de 'koper' u een (paar) cent over te maken. Bij de overschrijving wordt namelijk ook uw volledige naam zichtbaar.
Wat gebeurt er als ik een betaalverzoek van het CJIB niet betaal? Het CJIB stuurt eerst een herinneringsbrief als je de acceptgiro niet binnen zes weken betaalt. Als je na twee weken nog niet betaalt, dan schakelt het CJIB een deurwaarder in die extra kosten in rekening brengt.
Ga naar Berichten in de app en klik op 'Doe een voorstel'. Vul de afgesproken prijs en verzendmethode in. Klik op 'Verstuur betaalverzoek'. De koper ontvangt het Voorstel in Berichten en betaalt in de eigen bankomgeving.
Dan moet je eerst een account aanmaken bij hen. Dit kun je doen met het mailadres van jouw Marktplaatsaccount. De koper heeft 7 dagen de tijd na betaling om te bevestigen of het pakket wel of niet is ontvangen. Geeft de koper niks door, dan wordt de verkoper automatisch uitbetaald na de 7e dag.
Heb je een betaalverzoek verstuurd? Dan krijgt de ontvanger een bericht met een betaallink. De ontvanger betaalt het bedrag via die link met iDEAL. Het geld staat direct op je rekening.
Een betaalverzoek van de Rabobank herken je aan het logo en de betaallink.
Je rekeningnummer is een gegeven van dezelfde orde als bijvoorbeeld je naam en adres. Deze informatie publiek maken houdt in principe geen gevaar in. Wanneer bijvoorbeeld liefdadigheidsorganisaties een geldinzameling organiseren, zullen ze langs zoveel mogelijk kanalen hun rekeningnummer verspreiden.
Wat is de 1-cent-verificatie-check? Als online een koop wordt beklonken, vraagt de koper soms of de verkoper een cent wil overmaken. Wanneer je dat doet, is je naam en rekeningnummer zichtbaar. Het is dus een manier om je identiteit vast te stellen.
Wij brengen 21% Nederlandse omzetbelasting in rekening op te betalen bedragen voor al onze diensten, tenzij anders wordt aangegeven op de website.