U mag een geschorste auto enkel parkeren op eigen terrein oftewel privéterrein. Privéterrein is uw eigen terrein en dus niet voor andere toegankelijk. Heeft u bij uw woning geen eigen terrein? Dan kunt u uw auto ook in een afgesloten parkeergarage parkeren, zoals een gehuurde garagebox.
U gaat naar een kentekenloket, RDW-keuringsstation of RDW-balie. - de kentekencard en de tenaamstellingscode of het Tenaamstellingsbewijs en het Overschrijvingsbewijs (bij een papieren kentekenbewijs). U betaalt de kosten. Het kenteken is direct geschorst.
Een oprit als onderdeel van een woonkavel is als uitrit aangesloten op de openbare weg. De oprit zelf valt niet onder de openbare weg. Verkeer dat de oprit verlaat dient dus voorrang te verlenen aan het verkeer op de weg waaraan de oprit is aangesloten.
Je kan inloggen op de site van het RDW met je DigiD. Daar kan je zien hoeveel auto's je op naam hebt staan, alsmede welke geschorst zijn en tot wanneer.
Als je met een geschorste auto op de openbare weg rijdt, mag de politie je een bekeuring van plusminus 400 euro opleggen. Daarbovenop kan een bekeuring plus naheffing van de belastingdienst volgen.
A: Voor een geschorste auto betaal je geen wegenbelasting, heb je geen APK nodig en ben je ook niet verplicht tot het betalen van onderhoudskosten. Ook ben je niet verplicht tot het betalen van een verzekering als de auto op eigen terrein of in een stalling staat. Een auto die stilstaat, kost nog steeds geld.
Wilt u eerder met uw auto gebruik maken van de openbare weg? Dan moet u de schorsing stopzetten. Dit is gratis en gaat direct in. U kunt dit online of bij een loket regelen.
Hoe vaak mag je een auto schorsen? U kunt uw auto voor 1,2 of 3 jaar schorsen. Na deze periode loopt de schorsing automatisch af. U kunt er echter ook voor kiezen om de schorsing te verlengen.
Je mag nog steeds een geschorste auto verzekeren. Bij het schorsen van je auto word je namelijk ontslagen van de verplichting om je auto te verzekeren en het betalen van motorrijtuigenbelasting. Een schorsing duurt één jaar. Je kunt verlenging aanvragen.
Op welke afstand? In het verkeersreglement staat niets over de afstand. In principe mag je dus tot helemaal tegen de garage parkeren. Maar wanneer duidelijk is dat je het in- en uitrijden daardoor zal hinderen (b.v. in een smalle straat, of omdat de inrij zeer smal is), dan kan je maar beter enige afstand houden.
Een parkeerplaats bij een appartementencomplex, de oprit van een bedrijf of een betegelde voortuin. Dit zijn wat voorbeelden van gebieden die vaak als eigen terrein worden gezien en alleen betreden mogen worden door mensen die hier ook echt iets te zoeken hebben.
Een boete voor parkeren op uw eigen terrein, of de buurman die parkeert op uw parkeerplaats? Het is allemaal mogelijk als u niet oppast. Particulier eigendom kan openbaar zijn en op privéterrein kunnen gewone verkeersregels gelden!
De Belastingdienst wil per 1 januari 2019 het systeem in gebruik gaan nemen. Vanaf dan wordt het nummerbord van elke automobilist die op de openbare weg rijdt gescand door zogenoemde Elektronische Camerabeelden (ECB)-camera's boven de Nederlandse wegen met ANPR-technologie.
Moet uw motorrijtuig worden gekeurd tijdens een schorsing? Dan mag u op de dag van de keuring met het geschorste motorrijtuig naar de keuring rijden. Dat hoeft u niet aan ons door te geven en u hoeft die dag ook geen motorrijtuigenbelasting te betalen.
Voor voertuigen tot 15 jaar oud betaal je het normale tarief van 75,65 euro. Voor voertuigen ouder dan 15 jaar betaal je het lage tarief van 24,95 euro. Je betaalt dit bedrag ook voor het verlengen van de schorsing. Een schorsing van een kenteken is in principe een jaar geldig en dient elk jaar verlengd te worden.
Geen aangifte of onjuist aangifte motorrijtuigenbelasting
Dan krijgt u een naheffingsaanslag en een verzuimboete. Deze verzuimboete is even hoog als het bedrag aan belasting dat u niet hebt betaald, met een minimum van € 55 en een maximum van € 5.514.
U kunt kiezen voor een periode van 1, 2 of 3 jaar en de schorsing gaat in op de dag dat u deze aanvraagt. Aan een schorsing zijn kosten verbonden. Tijdens de schorsing hoeft u geen motorrijtuigenbelasting te betalen, maar mag u ook niet op de openbare weg komen met uw motorrijtuig.
Gebruikt u uw auto of motor tijdelijk niet? Dan kunt u uw auto of motor schorsen. U hoeft dan gedurende de schorsingsperiode geen motorrijtuigenbelasting te betalen. Wel moet u eerst een aantal zaken regelen, voordat uw auto of motor als geschorst geregistreerd staat.
De school moet de ouders en de leerling schriftelijk op de hoogte brengen van de schorsing of de verwijdering. In de brief van de school staat waarom de leerling is geschorst en voor hoe lang. Of als de leerling wordt verwijderd waarom hij of zij wordt verwijderd.
Als een kind geschorst is, mag het geen lessen op school volgen. Dit betekent niet dat een kind vrij heeft van school. De school blijft verplicht om het kind onderwijs te geven. Dit kan bijvoorbeeld met extra huiswerk dat de school na schooltijd of telefonisch met de leerling bespreekt.
Als een leerling zich niet aan de richtlijnen en regels houdt, kan de school een schorsing opleggen. Dit houdt in dat een leerling tijdelijk geen toegang krijgt tot de lessen of zelfs het schoolgebouw. Zowel op de basisschool als op de middelbare school kan een leerling worden geschorst.
Zodra het kenteken van een voertuig is geschorst, is de eigenaar niet langer verplicht om het voertuig te verzekeren en is het voertuig (indien van toepassing) niet meer APK-plichtig. Ook hoeft er dan geen wegenbelasting meer betaald te worden. De auto mag niet op de openbare weg, dus ook niet in het buitenland.
Kentekencheck tenaamstellingsblokkade vóór aankoop auto
Doe de RDW kentekencheck om te controleren of de auto onder een tenaamstellingsblokkade staat. Door de herziening van beslag- en executierecht kunnen schuldeisers makkelijker beslag leggen op auto's en aanhangwagens. Dit geldt sinds 1 april 2021.
De leeftijd van jouw auto kun je terugvinden op jouw kentekenbewijs bij 'datum eerste toelating'. Nog makkelijker: vul in het aanvraagformulier jouw kenteken in. Dan zie je direct uit welk jaar jouw auto komt.