Op Walcheren kun je hondenstrand Berkenbosch vinden. Of kies voor het Noordzeestrand in Zoutelande. Ook op het strand in Vrouwenpolder en het Ritthemse strand in Vlissingen kun je terecht met de hond. Op Zeeuw-Vlaanderen kun je naar Strand Cadzand of Groede Bad om de hond heerlijk te laten rennen.
Tussen IJmuiden en Bloemendaal aan Zee
Honden mogen het hele jaar los op het hondenstrand ten zuiden van strandpaal 57.5, in de duinen en rond het Kennemermeer. Lees er hier meer over. Lees ook ons artikel: met de hond naar Bloemendaal aan Zee voor meer informatie over dit strand.
Van 1 oktober tot 1 mei mag je hond lekker los rennen, ravotten en zwemmen op het strand in Renesse. Tussen 1 mei en 1 oktober mag hij vrij bewegen van 19.00 tot 10.00 uur. Overdag moet je hond in de zomermaanden zijn aangelijnd.
Rondom Domburg kun je je met je hond prima vermaken. Het strand is schitterend en uitgestrekt, en van 15 september tot 1 mei mag je hond op het hele strand loslopen. Buiten die periode, in het badseizoen, moet je even goed opletten op welk stuk strand je hond wel en niet mag komen.
Op Walcheren kun je hondenstrand Berkenbosch vinden. Of kies voor het Noordzeestrand in Zoutelande. Ook op het strand in Vrouwenpolder en het Ritthemse strand in Vlissingen kun je terecht met de hond. Op Zeeuw-Vlaanderen kun je naar Strand Cadzand of Groede Bad om de hond heerlijk te laten rennen.
Op de stranden bij onze beide reddingsposten zijn in de zomermaanden honden overdag niet toegestaan. Er zijn strandvakken waar honden aangelijnd in de periode vanaf 1 mei tot 1 oktober tussen 9.00-19.00 uur wel zijn toegestaan, namelijk tussen de strand-/kilometerpalen 11.50 en 21.
Op verschillende plaatsen mag je het hele jaar door wandelen op het strand met je hond: Vanaf strandhoofd 5 op de Oosteroever tot aan de grens met Bredene. Op het Klein Strand tussen het Westerstaketsel en de Westelijke Strekdam.
Breskens beschikt over een uitgestrekt, vier kilometer lang strand met gezellige strandtenten.
In Kijkduin mogen honden het hele jaar loslopen op het strand vanaf strandslag 2 zuidwaarts tot aan Monster (gemeente Westland). Voor de overige delen van het Zuiderstrand geldt dat honden tussen 1 oktober en 15 mei de hele dag los mogen lopen. Na 15 mei mogen honden alleen los tussen 21:00 en 07:00 uur.
Domburg is een van de mooiste badplaatsen van Nederland. Dit gezellige dorpje aan de kust van Zeeland heeft alles in huis voor een heerlijke vakantie in eigen land. Of het nu gaat om een zonovergoten strandvakantie of een heerlijk weekendje uitwaaien in de winter: Domburg kan altijd!
Zeehonden spotten is heel makkelijk in de buurt van Renesse. Vanaf twee uur vóór, tot twee uur na eb, zijn ze eigenlijk altijd wel te zien op de zandbanken bij het strand van Renesse. Neem de strandovergang bij de Jan van Renesseweg en je zit gelijk goed. Neem een verrekijker mee.
MET DE HOND WANDELEN OP HET STRAND VAN CADZAND. De zee is de ideale bestemming om je trouwe viervoeter mee te nemen voor een mooie strandwandeling. Honden mogen op de stranden van Cadzand-bad, Nieuwvliet, Groede en Breskens los lopen.
Goed om te weten: Op nagenoeg alle Landal parken is uw hond welkom. Maar op: Twenhaarsveld, Wirfttal, Beach Resort Ooghduyne, Miggelenberg, Dwergter Sand, Salztal Paradies, Hochwald, Coldenhove, Village l'Eau d'Heure, Rabbit Hill, Heideheuvel, Orveltermarke en Stroombroek zijn ook hondenvilla boekbaar.
Dierentuinen waar honden welkom zijn!
Gelderland: Burgers Zoo, Arnhem: Officiële hulphonden zijn wel toegestaan. Utrecht: Dierenpark Amersfoort: Aangelijnd, honden toegestaan. Officiële hulphonden zijn natuurlijk ook toegestaan. Noord Holland: Zeeaquarium, Bergen aan Zee: Aangelijnd, honden toegestaan.
Leg het sup board in een kamer op de vloer waar je hond het meest vertrouwd is. Zo kan je hond gewend raken aan het sup board. Hoe je hond vervolgens reageert op het board geeft je alvast een goede indicatie van hoe makkelijk het zal zijn om je hond op een sup board op het water te krijgen.
Ook honden kunnen zeeziek worden. De ene hond kan er gevoeliger voor zijn dan de andere. Door invloed van deiningen en richtingsveranderingen komt het evenwichtsorgaan onder druk te staan, hierdoor ontstaat zeeziekte.