Waar kun je fondant kopen?

Bij Deleukstetaartenshop shop je alle soorten fondant die je maar kan wensen: felle kleuren fondant, pastel kleuren fondant, uitgerolde fondant, smaakfondant, modelleer fondant, gum paste, fondant glazuur en drips en meer!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deleukstetaartenshop.nl

Wat is de beste fondant?

Je hoort vaak dat het te zoet is of plakkerig voelt. Dat heeft te maken met de kwaliteit fondant die gebruikt wordt en met de techniek van uitrollen en bekleden. Bij Gebakkerij gebruiken we Satin Ice fondant, de lekkerste fondant die we konden vinden (en we hebben bijna alle merken in Nederland uitgeprobeerd…).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gebakkerij.nl

Wat is het verschil tussen rolfondant en modelleer fondant?

Rolfondant gebruik je om taarten en gebakjes mee te bekleden. Wil je fondant figuurtjes maken of kleinere versieringen op een taart, cake of koekjes aanbrengen dan kun je daar het beste modelleerfondant voor kopen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bouwhuis.com

Wat smeer je onder fondant?

Een taart afsmeren

Dat is een dunne laag botercrème om je taart heen zodat je geen kruimels in je decoratieve laag krijgt én je een plaklaagje hebt voor de fondant. Je kunt zowel een zwitserse meringue botercreme gebruiken als een 1:1 botercreme (gelijke delen boter en poedersuiker) voor je crumbcoat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op patesserie.com

Hoe krijg je fondant mooi glad?

Begin ergens met de plooien glad te strijken. Til de fondant op en wrijf voorzichtig met je hand de fondant tegen de taart aan. Een belangrijke tip: zorg ervoor dat wanneer je de volgende plooien glad gaat strijken, dat je de fondant altijd (écht áltijd), richting de kant wrijft die al glad gestreken is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op debakwinkel.nl

Wat is fondant? Cees Holtkamp legt uit

45 gerelateerde vragen gevonden

Hoe moet je fondant uitrollen?

Gebruik je volledige armen bij het uitrollen van de fondant.
...
  1. Kneed je fondant totdat het zacht genoeg is om uit te rollen.
  2. Bestuif je werkblad of aanrecht met poedersuiker. Leg de geknede fondant hier op en rol het uit met een deegroller tot ongeveer 3 mm dikte. ...
  3. Pak je lap fondant en leg deze over je taart.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zoetrecepten.nl

Hoe kun je fondant smelten?

De fondant kort in de magnetron doen (enkele tot 10 seconden afhankelijk van de hoeveelheid) doet wonderen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op carolabaktzoethoudertjes.nl

Hoe te werken met fondant?

Decoraties kun je gemakkelijk op fondant plakken door het een heel klein beetje in te smeren met water. Doordat fondant gemaakt is van suiker zal het door water gemakkelijk aan elkaar gaan plakken. Heb je zware creaties die niet blijven plakken met water dan kun je eetbare lijm gaan gebruiken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op koekjebakker.nl

Hoe zorg je ervoor dat fondant niet plakt?

In plaats van poedersuiker kunt u voor het uitrollen van fondant (en marsepein) ook Crisco gebruiken. Dit is een plantaardig vet dat voorkomt dat de marsepein of fondant blijft plakken aan uw werkvlak of deegroller. Het heeft als pluspunt dat u fondant en marsepein er mooi van gaan glanzen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op maxvandaag.nl

Hoe lang moet fondant drogen?

Fondant droogt snel uit, zorg dus altijd dat je je fondant goed verpakt in plastic folie en de volgende dag eerst weer helemaal soepel kneed voordat je ermee aan de slag gaat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op funcakes.com

Wat is makkelijker marsepein of fondant?

Re: wat werkt makkelijker fondant of marsepein

Voor puzzelplaatjes of sliertjes is marsepein veel fijner, fondant droogt sneller uit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op forum.deleukstetaarten.nl

Hoe lang kun je fondant figuren bewaren?

Ja hoor, kan heel goed! Ik begin vaak al een week ofzo voor n taart met boetseren. Ik bewaar boetseersels zonder afdekken (in n keukenkastje), dan worden ze, zoals waternimpf al zegt, wat harder en steviger. Als je ze zacht wilt houden kan je ze invriezen of in de ijskast doen of afdekken met plastic folie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op forum.deleukstetaarten.nl

Hoe maak je fondant glazuur?

Het fondant moet ongeveer 38 graden zijn. Let op: het pannetje mag niet te warm zijn. Als het mengsel te dik wordt, voeg dan wat water of eiwit toe om het geheel dunner te maken. Stap 2: Om kleur aan het fondant te geven kan je bijvoorbeeld framboospoeder, kaneelpoeder, cacaopoeder of paprikapoeder gebruiken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zapp.nl

Hoe doe je fondant op een cupcake?

Gebruik voor lichte decoraties een beetje water om de decoratie vast te plakken op de cupcakes. Voor het bedekken van de cupcakes met rolfondant kun je de achterkant van de fondant insmeren met een beetje water of een laagje frosting gebruiken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cupcakerecepten.nl

Hoe versier je een taart met fondant?

Maak van je hand een kommetje en zet je hand tegen de onderkant van je taart aan. Zorg dat je de plooien onderaan op dat gedeelte al glad hebt gemaakt. Wrijf nu voorzichtig met je hand naar boven zodat de fondant goed strak tegen de taart aan zit. Werk zo rondom de taart helemaal af.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op laurasbakery.nl

Is rolfondant hetzelfde als suikerpasta?

Fondant wordt ook wel rolfondant genoemd en is ideaal voor het decoreren van taarten. Fondant bestaat voornamelijk uit suiker en is dus een suikerpasta. Deze fondant is geschikt voor uitrollen en boetseren. Met rol fondant kun je eenvoudig taarten bekleden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deleukstetaartenshop.be

Kan fondant op ganache?

Ganache is ook een perfecte ondergrond voor het bekleden van taarten met fondant of marsepein. Doordat er bijna geen vocht in en iets harder/steviger is dan botercrème, kun je er gemakkelijk scherpe randen mee aanbrengen. Het bekleden met fondant wordt dan een fluitje van een cent!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op antilliaans-eten.nl

Hoe lang van te voren kun je fondant figuren maken?

Alle decoraties die moeten/mogen uitharden kun je al een paar weken van tevoren maken. Bewaar deze decoraties in luchtdicht afgesloten bakjes. Dan heb je daar geen omkijken meer naar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op laurasbakery.nl

Hoe fondant op koekjes plakken?

Smeer de koekjes in met wat piping gel. Rol de fondant uit op suikerbakkerspoeder en steek figuren uit met dezelfde uitsteker als je voor de koekjes hebt gebruikt. Leg het uitgestoken plakje fondant op het koekje en druk voorzichtig aan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deleukstetaartenshop.nl

Kan fondant in de koelkast?

Ook gedecoreerde taarten met fondant kun je prima bewaren in de koelkast en invriezen. Weer trek in taart? Laat hem, zonder de plastic zak, ontdooien in de koelkast en laat hem daarna pas op kamertemperatuur komen [vlak voor aansnijden].

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cakeandmore.nl

Hoe versier ik de zijkant van een taart?

Hagelslag/Nogatine op een baan van zilverfolie strooien. Bovenkant van de taart nog niet afsmeren. Pak de taart tussen je twee handen (een hand op de bovenkant andere op de onderkant) en rol hem zo over de hagelslag/nogatine. Het zit er dan mooi op.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op forum.deleukstetaarten.nl

Waar kan ik eetbare lijm kopen?

Eetbare lijm - 63 gram | Xenos.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op xenos.nl

Populaire vragen

  Vorige artikel
Waarom primer Gellak?
Volgende artikel  
Hoeveel wc in vliegtuig?