Het gaat vooral om tuincentra, supermarkten, elektrozaken, decoratie- en doe-het-zelfwinkels. In de supermarkt maakt het kassasysteem automatisch een onderscheid tussen de producten die je met ecocheques kunt betalen en de rest. Niet elke verkoper van duurzame producten aanvaardt ecocheques.
Ketens zoals MediaMarkt, Krëfel, Vanden Borre, Eldi, Selexion en zelfs webwinkel Coolblue aanvaarden allemaal het betaalmiddel. Heb je het fris genoeg, dan kan je er ook terecht voor andere energie-efficiënte apparaten zoals een nieuwe koelkast, diepvriezer, wasmachine of stofzuiger.
Personeel van de Vlaamse overheid krijgt alleen in 2023 ecocheques. Met de ecocheques kunt u alleen welbepaalde ecologische producten en diensten aankopen. In veel gevallen kunt u er ook de plaatsing, de herstelling en het onderhoud van die producten mee betalen.
Voor voeding denk je natuurlijk meteen aan je maaltijdcheques. Maar ecocheques worden ook aanvaard, op voorwaarde dat er een Europees biolabel op de producten staat, of het MSC-label voor producten uit de zee.
Bij MediaMarkt kan jouw ecocheques gebruiken bij de aankoop van alle producten met het Europese energielabel vanaf A+. Je kan je ecocheques ook gebruiken om herstellingen van batterijen en schermen te betalen aan onze Solutions Corner.
Maaltijdcheques en ecocheques
Wij aanvaarden elektronische maaltijdcheques en zowel elektronische als papieren ecocheques van Edenred, Monizze en Sodexo. Betalen via ecocheques is enkel mogelijk bij artikelen waarop deze geldig zijn zoals de wet voorziet.
In de winkel aanvaardt IKEA alleen nog digitale ecocheques.
Of het nu gaat om een koffiezetapparaat, waterdispenser, hakmolen, blender, broodrooster, keukenweegschaal, composteermachine, filter, waterkoker of een startersset, profiteer van je eco-cheques om jezelf een plezier te doen! Online bestellingen kunnen ook met ecocheques worden betaald.
Ecocheques kunnen niet aanvaard worden bij Lidl België. Heb je vragen?
Betalen kan met papieren ecocheques of met de elektronische kaart. Dit geldt voor alle verdelers van ecocheques, namelijk EdenRed, Sodexo en Monizze. Zie je één van deze labels op een verpakking? Dan kan je deze waarschijnlijk betalen met je ecocheques.
Een ecocheque is een cheque die bedoeld is voor de aankoop van producten en diensten van ecologische aard. Ecocheques worden uitgebracht door privé-ondernemingen, niet door de overheid. Momenteel zijn er drie ondernemingen die ecocheques produceren: Edenred, Monizze en Sodexo.
dat kan! Ecocheques kunnen omgeruild worden voor (extra) loon, maaltijdcheques, een hospitalisatieverzekering, cadeaucheques, een groepsverzekering of een extralegale verlofdag.
Maaltijdcheques (Pluxee Lunch) zijn 1 jaar geldig op de kaart. Ecocheques op papier of in elektronische vorm (Pluxee Eco) zijn 2 jaar geldig.
Wil je je nieuwe energiezuinige toestel betalen met ecocheques? Dat kan!
Producten uit einde stock of einde reeks en toonzaalmodellen kunnen niet worden aangekocht met de ecocheques. Denk eraan! > Badkamertoestellen zoals elektrische tandenborstels, elektrische scheerapparaten, elektrische epileerapparaten, stijltangen, ...
Helaas is het nog niet mogelijk om online jouw aankoop te betalen met jouw ecocheques.
Ecocheques gebruikt u voor de aankoop van producten of diensten zoals oplaadbare batterijen, installaties voor hernieuwbare energie of huishoudelijke apparaten. Gebruik ze ook als betaalmiddel voor bijvoorbeeld tweedehands kledij, planten, treintickets of openbaar vervoer.
Voor de aankoop van je iPhone kan jij 100% gebruik maken van je papieren of digitale ecocheques van Edenred.
Simpel gezegd: alles wat je met maaltijdcheques en/of met ecocheques kan kopen.
Kan ik met ecocheques betalen? Ecocheques kunnen momenteel nog niet gebruikt worden op onze webshop. Wel in onze fysieke Supra Bazar winkels.
"Als één van de toonaangevende aanbieders van tankkaarten met een Europees netwerk van acceptatiepunten en tientallen jaren marktervaring, is UTA Edenred de ideale partner voor onze diensten.