Als u varkensprocureur vlees wilt kopen voor een aantrekkelijke prijs, dan is Beef&Steak dé online slagerij waar u dit kunt doen. Procureur is vlees van de varkensnek die u zonder been kunt kopen. Dit vlees is heerlijk mals en sappig.
De procureur, oftewel de varkensnek, is een sappig braadstuk. Het wordt verkocht met en zonder bot. Ook worden van de procureur worden halskarbonades gesneden. De procureur wordt vaak gebruikt om pulled pork of om een lekkere doorregen rollade van te maken.
Ga uit van 150 gram per persoon als u van een uitgebreide barbecue houdt met meer vlees, vis en groenten. Kies ervoor om 200 gram varkensschouder per persoon te kopen als pulled pork het belangrijkste onderdeel van de barbecue is.
Procureur is het ontbeende vlees van een hals- en schouderkarbonade. Het is donkerroze, doorregen met vet en geschikt als braadstuk of als rollade.
Hoewel de koe natuurlijk een ander dier is dan het varken, heb je voor pulled beef ook (een deel van) de nek of schouder nodig. In Amerika noemen ze dit ook wel de chuck, en in Nederland koop je het onder de term 'onderrib'. Puntje bij paaltje is dit vergelijkbaar met de procureur van een varken.
Pulled pork staat voor een langzaam gegaard stuk varkensvlees, meestal van de nek of de (hele) schouder en soms ook van de procureur. De Amerikanen zelf hebben het vaak nog over 'Boston Butt'. Dat is wat verwarrend, omdat het vlees niet komt van de achterkant van het varken.
Je kunt pulled pork prima een dag van te voren klaar maken namelijk.
Pulled pork ,dus het bereide varkensvlees, kan je 3 tot 4 dagen bewaren in de koelkast en tot 3 maanden in de vriezer, of tot 10 maanden in een diepvriezer. Ga je de pulled pork opwarmen, laat dan het vlees helemaal ontdooien in de koelkast. Doe het vlees in een pan met deksel.
Pulled pork kun je tot drie dagen in de koelkast bewaren. Of vries het in. Opwarmen doe je het beste in een afgesloten ovenschaal met een beetje appelsap op 120°C. Voor een nog mooier resultaat: maak de schouder na een uur op de barbecue vochtig met appelsap of met whiskey (of een combinatie).
Bak de lapjes om en om gaar in 10 tot 15 min. U kunt ze ook langer braden voor extra malsheid: bak de lapjes aan beide kanten bruin en doe het deksel schuin op de pan als u vocht toegevoegd heeft. Na 30 min. braden heeft u heerlijke malse doorregen procureurlapjes.
Door de mooie opbouw van de vleesstructuur is een procureur altijd mals en toch niet vet, je zult ongetwijfeld gasten hebben die voor "mager" gaan, zet ze maar een gerecht van de procureur voor en je zult lof oogsten. Zoals je weet is vet smaak, mager vlees smaakt nergens naar. Dus smaakvol is je procureur zeker.
Leg de procureur op het rooster en zet onder het rooster en onder het vlees een schaal met een laagje water. stel de BBQ in op een temperatuur van 120-130 graden en braad tot een kerntemperatuur van 68 – 72 graden voor een smaakvol en sappig resultaat.
De proceur komt van de varkensnek en is heerlijk mals en zacht van smaak. Zeer geschikt als braadstuk maar ook om pulled pork van te maken. Procureur is verpakt per 2 lapjes en weegt ongeveer 350 gram.
Het is mals en sappig vlees dat vaak gebruikt wordt om een rollade of pulled pork van te maken en is afkomstig van de nek van het varken. Procureur is een dooraderd stuk vlees. Hierdoor is het volgens kenners smakelijker dan stukken vlees met minder dooradering, zoals fricandeau.
Wat is, wat doet een procureur ? Je bent een parketmagistraat die, als vertegenwoordiger van het volk, een vervolgingsbeleid voert in strafzaken. Je verzamelt bewijzen en steunt hierbij op gegevens van politie, gerechtelijke politie en je coördineert hun activiteiten.
Recept voor wedstrijd pulled pork van de BBQ. Door het vlees op een hogere temperatuur te bereiden en in folie te pakken is het eerder klaar en blijft het heerlijk sappig.
Ontdooi het vlees 24 uur.
Haal het daarna uit de folie en ga het vlees uit elkaar trekken. Heb je een vleesthermometer, dan moet het binnenste gedeelte van het vlees een temperatuur hebben van 88 graden. Het vlees wordt traditioneel gegeten op een zacht broodje met coleslaw.
We raden u normaal aan om uw vlees in het koelste gedeelte van uw koelkast te plaatsen (tussen 0 en 4 °C). Zelfs als het vacuüm wordt bewaard zal vlees na maximum 14 dagen niet meer eetbaar zijn. Wij raden u aan om het vlees maximum 10 dagen te bewaren. Natuurlijk is vlees beter als het vers blijft.
Inpakken bij de pulled pork wordt gedaan omdat de pulled pork in de “zone” komt, dit is een kerntemperatuur van rond de 68-72 graden waar hij heel lang in blijft hangen. Dit komt omdat het vocht in het vlees verdampt.
Spiering(kotelet) of procureur
De spiering is een stuk uit de nek van het varken. Het vlees bevat veel vet waardoor het ook zeer sappig is, en dat komt de smaak alleen maar ten goede. Spiering kan je in hutsepot en stoofschotels gebruiken maar ook als kotelet klaarmaken.
De procureur is de varkensnek zonder been. De nek is - met been - beter bekend als het deel van het varken waar de slager schouder- en halskarbonaden van hakt. De procureur wordt vaak gebruikt als mals en sappig braadstuk of om een doorregen rollade van te maken.
Pulled pork kun je ongeveer drie maanden in de vriezer bewaren, zelf gemaakt of kant en klaar gekocht. Heb je zelf het vlees gebraden, dan kun je het in de koelkast nog een dag of drie tot vier bewaren. Vanzelfsprekend wel goed afgedekt.