Carette heeft de lekkerste macarons in Parijs. Die had je misschien niet aan zien komen aangezien iedereen altijd roept: Ladurée… Ook die zijn de moeite waard maar de lekkerste macarons vind je bij Carette. Nog een pluspunt is dat er een minder lange rij voor de deur staat.
Maar de jury vindt: als je toch macarons bij de supermarkt koopt, koop je de lekkerste bij Albert Heijn. En hou je heel erg van witte chocolade, koop dan de pistache macarons van de Vomar.
Je kunt macarons ophalen – zo'n vijf of zes in een doosje – voor ongeveer 15 euro en er daarna lekker van genieten in een parkje.
Hou je van macarons, dan kun je hier los gaan. Er hangt wel een prijskaartje aan. De macarons kosten ongeveer 3 euro per stuk.
Dat komt door de 'mindere kwaliteit', door het gebruik van bijvoorbeeld imitatiechocolade of minder karamel.
Pierre Hermé staat bekend als één van de beste macaronmakers van Parijs. Deze reputatie is behoorlijk verdiend, omdat de macarons extreem lekker zijn. De prijs ligt wel iets hoger dan in de meeste andere winkels maar bij Pierre vind je een groot scala aan bijzondere smaken.
Macarons bewaar je altijd in de koelkast. Na maken (of ontdooien) blijven ze hier tot een week goed. Haal ze wel een half uurtje voor serveren uit de koelkast, want ze zijn nu eenmaal lekkerder op kamertemperatuur.
Ladurée is een Frans bedrijf dat gebak maakt en verkoopt. Het werd in 1862 opgericht. Ladurée staat wereldwijd bekend om haar gevulde macarons, waarvan het bedrijf er elke dag zo'n 15.000 verkoopt.
Ze hebben een shop in één van de vleugels van Château Versailles, op de beide vliegvelden van Parijs en ze zitten in luxueuze plaatsen als Nice en Saint-Tropez. Wereldwijd heeft Ladurée onder andere shops in Japan, Dubai, Brazilië, Australië, Zwitserland en de Verenigde Staten.
Er zitten 95 kilocalorieën in 1 stuk (20 gram) macaron. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'macaron'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Macarons zijn koel bewaard 2-3 dagen goed. Hoe langer je bewaart hoe zachter het koekje wordt [smaken verschillen ð ] Het lekkerst blijven macarons in een koektrommel. Dat komt omdat in de 'gewone' koektrommel de koekjes langer knapperig blijven omdat het vocht er door de kiertjes uit kan.
Een macaron is een luchtig, klein rijkgekleurd koekje dat rond van vorm is. De macaron bestaat uit twee meringuekoekjes die aan elkaar geplakt zijn door middel van een vulling. Anders dan de grote meringues, die vaak kruimelig en wat harder zijn, zijn de koekjes van de macaron juist zacht en plakkerig.
Waar komen deze kleine luchtige koekjes met hun zachte vulling eigenlijk vandaan? De allereerste macarons zijn gemaakt door Maison Ladurée in Parijs. Pierre Desfontaines, kleinzoon van oprichter Louis-Ernest Ladurée, introduceerde hier in 1930 twee kleine, op amandel gebaseerde schuimpjes met een crèmevulling.
De macarons hebben geen voetje
Dit kan wederom komen doordat de macarons niet droog genoeg waren voordat ze de oven in gingen. Ook kan het zo zijn dat het macaronbeslag te vloeibaar was doordat er te veel lucht uit geslagen was.
Als ze niet in de koelkast worden bewaard, zullen ze binnen 24 uur opgegeten moeten worden. In de koelkast zullen ze tot wel 3 dagen lang vers blijven. Je kunt macarons ook tot wel 6 maanden lang bewaren in de vriezer.
Om scheurtjes tijdens het bakken te voorkomen, moeten de macarons na het opspuiten iets indrogen. "Als je de macarons even laat staan, krijgen ze een soort huidje. Neem de tijd die nodig is om dit huidje te vormen voordat ze de oven ingaan", raadt Abraham aan.
Laat de macarons 2-3 minuten afkoelen, steek ze daarna voorzichtig los en leg ze op een taartrooster. Bestrijk de helft van de macarons voorzichtig met een theelepeltje vulling, druk er een tweede macaron tegenaan. Serveer de macarons zo vers mogelijk, ze kunnen door vocht snel slap worden.
Buiten de koelkast zullen macarons ongeveer een dag vers blijven. Als je denkt ze te kunnen eten binnen die tijdsperiode, zet de opbergdoos dan in je voorraadkast of op het aanrecht. Houd de koekjes uit direct zonlicht. Eet koekjes die in de koelkast zijn bewaard binnen 3 dagen.
Sterker nog, de eerste macarons die niet hebben gerust zijn mijn beste macarons geworden. Dit druist in tegen alles wat je leest, probeer het gewoon met één bakplaat en je zult het merken. Het beslag wel direct helemaal opspuiten, het is niet te bewaren in de koelkast.
De arrondissementen 1, 2, 3, 4 en 8 vormen samen het centrum van toeristisch Parijs. Er zijn hier veel luxueuze vier sterren en vijfsterrenhotels te vinden. Bekende bezienswaardigheden in het centrum van Parijs zijn het Louvre, de Eiffeltoren, de Seine, Champs Elysée, Centre Pompidou en natuurlijk de Notre Dame.
Goedkopere kledingwinkels zijn er rond de rue Saint-Placide, de rue du Cherche-Midi en het laatste stuk van de rue de Rennes. De rue des Martyrs is een lange straat van 900 meter die loopt van de Notre Dame de Lorette naar boven tot aan Montmartre, in het 9e en 18e arrondissement.
Er zit 3,4 gram vet in 1 stuk (20 gram) macaron, waarvan 1,1 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.