Op de webshop Schoenzolen.nl kunt U onderhouds materialen, zoals schoenzolen en hakken, voor diverse schoenen bestellen. Ook enkele handige gereedschappen en lijm kan ik U leveren. De webshop is reeds vanaf 2007 in bedrijf en heeft inmiddels vele tevreden klanten.
Kosten schoenen verzolen
De prijs voor een nieuwe zool start vanaf 25 euro echter is deze gemiddeld rond de 30 tot 40 euro afhankelijk van het type schoen en zool.
Waar te koop: bij Decathlon vind je verschillende soorten en maten inlegzolen. Kijk gerust rond welke het beste bij jouw situatie passen!
Cederhouten inlegzolen zijn ook zeer populair onder mensen, die normaal gesproken niet echt last van zweetvoeten hebben, maar graag zonder sokken in hun schoenen willen. Het is niet alleen beter voor je voeten, ook blijven je schoenen fris en mooi. En het werkt direct.
Zo kun je je schoenen opvullen met inlegzolen. Ook wanneer de dikke sokken niet afdoende werken, zijn (opvul) inlegzolen een goede oplossing. Het dragen van opvul inlegzolen is de meest effectieve manier om je schoenen te verkleinen. Deze inlegzolen compenseren maatverschil tot een halve schoenmaat.
Slipt jouw voet uit de hiel? Dan kan jij de hiel opvullen en dit kan met een lederen antislip hielkussen. Zo'n kussentje in de achterkant van jouw te grote schoen voorkomt glippen.
Bij een spreidvoet of een doorgezakte voorvoet heeft u last van een scherpe, brandende pijn onder -en boven de bal van uw voet. Eeltvorming, likdoorns en blaren geven pijnklachten bij lopen en staan. Het kan voor komen dat er een zenuwbeknelling veroorzaakt wordt, genaamd Mortonse Neuralgie.
Steunzolen mogen niet in de wasmachine, maar u kunt uw steunzolen gemakkelijk met de hand reinigen. Gebruik hiervoor een doekje gedompeld in warm water met eventueel azijn of soda, om onaangename luchtjes weg te nemen.
Geef je voeten een opfrisbeurt met de Kruidvat Anti-transpiratie Voetspray. De spray met menthol vermindert transpiratie en geeft verkoeling. Daarnaast gaat hij een vervelende geur tegen en helpt uitdrogen van je huid te voorkomen.
Pijn onder de voet in de buurt van de hak tijdens het staan, lopen en sporten kan wijzen op klachten van de peesplaat onder de voet. Dit wordt ook wel een fasciitis plantaris genoemd. Fasciitis plantaris is een blessure door overbelasting van het bindweefsel van de voetzool.
Een gelzool is een zooltje dat je in je schoen legt om het loopcomfort te verhogen of om een klacht tegen te gaan. Gelzolen zijn – de naam zegt het al – inlegzolen die gevuld zijn met gel. Die gel maakt ze uitermate zacht en flexibel.
LAST, a twisting sneaker heet de gymschoen van Schwermer. Ze hebben een zool die je zelf kunt vervangen. Dat gebeurt zonder lijm, met een messing en groefverbinding uit de meubelmakerij, nog extra vastgezet met een plugje. Zo kun je je sneakers verzolen zoals je dat van je leren schoenen gewend bent.
Voor het lijmen van een schoenzool heb je een sterke en flexibele lijm nodig. Tevens moet deze lijm hechten aan de het materiaal van de schoen en de schoenzool. Wij raden aan om gebruik te maken van Bison Max Repair Extreme voor het lijmen van schoenen en schoenzolen.
Wie mag steunzolen/orthopedische schoenen voorschrijven? Iedere geneesheer die gespecialiseerd is in revalidatie, fysische geneeskunde, orthopedie/traumatologie, chirurgie, reumatologie, neurologie, pediatrie en neuropsychiatrie mag een voorschrift uitschrijven.
Inlegzolen van verschillende materialen
De inlegzolen die standaard in wandelschoenen zitten, zijn meestal gemaakt van schuim/foam. Ga je lange wandelingen in de winterse kou maken, dan zijn er (merino)wollen inlegzolen (o.a. van de merken Woolpower en Superfeet).
Behandeling van overpronatie
De opties zijn vooral het doen van oefeningen om de voeten hun natuurlijke kracht en looppatroon terug te geven en het dragen van zooltjes. Oefeningen die je zou kunnen doen zijn onder andere de hielspoor oefeningen voor kracht die we eerder beschreven hebben.
Ze worden niet vergoed uit de basisverzekering, maar je kunt je er wel aanvullend voor verzekeren. Je krijgt dan een vergoeding voor het aanmeten, de aanschaf en de reparatie van de steunzolen tot een maximum bedrag per jaar.
Steunzolen zonder leerbekleding kun je reinigen met water en eventueel een zacht wasmiddel. Wij adviseren je om je steunzolen met de hand te wassen en absoluut niet in de wasmachine. Laat de steunzolen op een natuurlijke manier drogen; gebruik geen haardroger of andere warmtebron.
De merken Durea en Wolky maken vlotte sandalen die voldoende steun en hakhoogte geven aan een doorgezakte voet. Het grootste deel van hun collectie is voorzien van een uitneembaar voetbedje waardoor de sandalen geschikt zijn om te dragen met steunzolen.
We raden aan om de steunzolen in te lopen. Uw voeten moeten wennen aan de zooltjes, dit heeft invloed op de rest van uw lichaam. Neem 2 tot 4 weken de tijd om te wennen aan de steunzolen.