Waar komt Zaanlander vandaan? Dat wil de supermarkt niet vertellen. 'Alle kaas van het Albert Heijn eigen merk wordt met beste zorg gerijpt, versneden en verpakt door Bouter Cheese in Nederland', aldus een woordvoerster. 'Om die reden staat op de verpakking van de kaas dat de herkomst Nederland is.
Omschrijving. Deze Albert Heijn zuivel is voor 100% afkomstig van koeien die minimaal 120 dagen per jaar, 6 uur per dag in de wei lopen. De weidegang geeft koeien meer bewegingsruimte en in de wei hebben de koeien ruimte voor hun natuurlijke graasgedrag.
Zaanlander is sinds 1919 het exclusieve kaasmerk van Albert Heijn, met een eigen unieke receptuur. Zaanlander wordt geproduceerd door zuivelbedrijf Royal A-ware.
De smaak van Noord-Hollandse kaas
Noord- Holland kaas is van nature minder zout en de Noord-Hollandse Goudse kaas is ten opzichte van de gewone Goudse kaas romiger en voller op jonge leeftijd en intenser, zoeter en fruitiger van smaak naarmate de kaas op leeftijd raakt, zoals Beemster belegen.
Old Amsterdam is een merk voor Goudse kaas van Westland Kaasspecialiteiten B.V. uit Huizen. Het merk bestaat sinds 1985. De televisiereclames van de firma, waarbij in oude filmpjes de naam Old Amsterdam in het straatbeeld geplaatst is, moeten een sfeer rond het merk creëren van ouderwetse kwaliteit.
Beemster kaas is genoemd naar de Beemster, een schitterende streek in Noord-Holland met oeroude polders. Daar staat de CONO Kaasmakerij, waar Beemster kaas wordt gemaakt.
Door de eeuwen heen: Nederland kaasland
Vanwege de natte bodem zijn vooral de provincies Friesland, Noord- en Zuid-Holland door de eeuwen heen het meest geschikt geweest voor het houden van melkvee. De boeren maakten de kaas meestal zelf op de boerderij en verkochten deze dan vaak in de stad.
De supermarkten zelf zijn niet happig op informatie over de herkomst van hun kaas. Onder het uitgebreide assortiment kaas in het koelvak van Albert Heijn ligt tussen de vaderlandse Milner en Beemster ook 'Zaanlander'.
Omschrijving. Zachte kaas met gepasteuriseerde koemelk.
De vennootschap is volledig in handen van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A., waar 15.703 melkveehouders in Nederland, België en Duitsland lid van zijn. Via de coöperatie zijn onze leden-melkveehouders dus gezamenlijk eigenaar en toezichthouder van de onderneming.
Campina. Al sinds 1947 liggen de producten van Campina in de schappen. Tegenwoordig is Campina een van de grootste zuivelmerken in de Benelux en een icoon in Nederland. Het merk maakt verschillende zuivelproducten, veelal met melk van Nederlandse familiebedrijven.
De geschiedenis van Brabants bekendste zuivelcoöperatie Campina gaat terug tot het Eindhoven van 1916. In dat jaar werd de zuivelfabriek van de Coöperatieve Melkinrichting Sint-Joseph opgericht door enkele Strijpse boeren. Ze bouwden een moderne melkfabriek aan de Dommel, goed voor en dagproductie van 1.500 liter melk.
Het merk Zaanlander is gelicentieerd door en onder controle van Kaaslander. Zaanlander kaas is gemaakt van weidemelk afkomstig van koeien die ten minste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de Nederlandse wei lopen.
“Grana Padano bevat twee stoffen genaamd isoleucine-proline-proline (IPP) en valine-proline-proline (VPP). Deze kunnen voor ontspannen bloedvaten en een lagere bloeddruk zorgen”, aldus hoofdonderzoeker Giuseppe Crippa. “Ze hebben ongeveer dezelfde werking als verschillende soorten bloeddrukverlagende medicijnen.
Albert Heijn heeft besloten AH Queso Iberico kaas uit de winkels terug te halen. Het product bevat verhoogde aantallen E. coli die mogelijk behoren tot de pathogene STEC bacteriën. In enkele producten is mogelijk Listeria monocytogenes aanwezig.
De allerbeste kaas ter wereld komt uit het Zuid-Britse Cornwall. Cornish Kern heeft dankzij zijn 'tonen van karamel en diepe aroma' de World Cheese Awards 2017 gewonnen. Ook een Nederlandse Beemsterkaas viel in de smaak bij de jury en won een prijs.
Denk je aan Nederland, dan denk je aan échte Nederlandse Goudse kaas. Want Gouda Holland wordt gemaakt van echte Nederlandse melk van Hollandse koeien die veelal op groene weiden grazen.
Hoe gezond is kaas? Kaas is rijk aan vitamine A, vitamine B12 en mineralen als calcium, fosfor, magnesium en zink. Bovendien is kaas een bron van vitamine B2 en selenium. Kaas bevat eiwit en vet en weinig of geen koolhydraten.
Oude kaas is duurder omdat deze langer dan jonge kaas in het kaaspakhuis verzorgd moet worden. Ook verliest de kaas naarmate deze ouder wordt gewicht door indroging. De kiloprijs van de kaas gaat daardoor omhoog.
van de toren blazen? Onze kaas dankt z'n naam aan het dorp Stompetoren in Noord-Holland, waar onze koeien grazen en we de kaas produceren. We rijpen de kazen op een unieke manier en dat proef je. Niet voor niets behoren we tot de absolute kaastop van Nederland.
Wij zijn CONO Kaasmakers, en wij maken in onze kaasmakerij Beemster kaas. Onze boerencoöperatie bestaat uit ruim 400 veehouders die met al hun koeien dagelijks melk leveren aan onze kaasmakerij. Onze boeren zijn de baas van de coöperatie, waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat.
Tot 2001 voerde het bedrijf de naam Campina Melkunie, daarna werd de naam Campina weer gebruikt voor het hele bedrijf, aangezien dit een bekend merk was. Het merk Melkunie is inmiddels in handen van Arla Foods die het opnieuw heeft gelanceerd vanaf eind augustus 2012.
Tot 2001 voerde het bedrijf de naam Campina Melkunie. Daarna werd de merknaam Melkunie geschrapt en werd de naam Campina weer gebruikt voor het hele bedrijf. In 2009 kwam het merk in handen van Arla Foods na de overname van de fabriek in Nijkerk. Vanaf augustus 2012 is het merk Melkunie weer op de markt.
In het Limburgse dorp Tungelroy werd in 1882 de eerste coöperatie gestart. Boeren namen het heft in eigen handen, kregen macht over wat er met hun melk gebeurde en bepaalden zelf de bedrijfsvoering.