Misschien komt het van het Duitse slangwoord Flick 'knaap' (vanaf 1510) of van Fliege, te vergelijken met het Franse woord mouchard, dat ook in het Nederlands voorkomt voor een spion van de politie, verklikker en een afleiding is van mouche 'vlieg'.
Waar komt dat woord vandaan? Een knaap (Knabe) is oorspronkelijk een knecht. Ook het Duits kent het woord laarzenknecht (Stiefelknecht), voor een hulpmiddel om je laarzen uit te trekken. Het is als het ware (gleichsam) een schoenlepel (Schuhlöffel, Schuhanzieher) voor laarzen.
Knaap of Van der Knaap kan verwijzen naar: Jongen - een mannelijk persoon, in het algemeen een kind. Maagdelijkheid - een maagdelijke jongen is een knaap. Een knaap of schildknaap (Frans: écuyer) was een (adellijke) jongeman in dienst van een ridder.
Nu extra voordeel bij de officiële KNAAP dealer van Leiden en omstreken. Deze fatbike voldoet aan alle regels en is 100% legaal voor het gebruik op de openbare weg!
Deze elektrische fatbike van Knaap rijdt tot 25 km/u, hierdoor rijd je zonder helm op het fietspad. Een kenteken en WA-verzekering zijn niet nodig. Zo kan jij, maar ook jouw kinderen zonder problemen op deze stoere fiets rijden.
Het is niet geheel duidelijk wie de uitvinder is geweest van de kleerhanger. Verschillende bronnen noemen verschillende mensen, zoals Rosalie Carwink en Thomas Jefferson. De kleerhanger met een broekenstang is een uitvinding van Elmer D. Rogers.
De fashion branche moet de gebruikte hangers bewaren. De hangers moeten afgevoerd worden. Het metaal van de haak en het kunststof moet de industrie scheiden, reinigen en klaar maken voor hergebruik. De harde realiteit: het overgrote deel van deze gerecyclede hangers en grondstoffen belandt alsnog bij de vuilnis.
Houten kledinghangers geven klanten een gevoel dat ze in een luxe winkel aan het winkelen zijn. Daarnaast zorgen de houten kledinghangers ervoor dat jouw kledingstukken niet kreukelen en dat de kledingstukken in vorm blijven. Bovendien zijn houten kledinghangers mooie kledinghangers.
Waar kan ik de kleding inleveren? In de meeste gemeenten staan textielcontainers waar je kleding, schoenen en huishoudtextiel kunt inleveren. Als die er niet zijn, kun je het naar de milieustraat brengen.
Dekbedden, slaapzakken en kussens (met synthetische, katoenen, hennep, wollen of tencel vulling) zijn niet recyclebaar. Daarom horen ze bij het restafval.
Textielcontainers zijn geen afvalcontainers!
Wat wij niet kunnen gebruiken: Sterk bevuilde textiel, bijvoorbeeld met verf- en olievlekken. Nat textiel. Vloerbedekking.
Gebreide, tricot en jersey kledingstukken kun je beter opvouwen dan ophangen, omdat ze anders gaan uitrekken. Linnen en katoenen kleding kun je juist weer beter ophangen omdat je dan voorkomt dat het gaat kreuken. Persoonlijke voorkeur speelt ook een rol.
Met kleerhangers, ook wel kledinghangers genoemd, kunt u eenvoudig al uw kleding ophangen.
Lintjes aan kledingstukken
Best veel kledingstukken hebben aan de schoudernaad een lintje zitten en guess what, die hebben een functie: daar kan je het item aan ophangen. Knip ze er dus niet uit (behalve als ze tijdens het dragen snel zichtbaar zijn).
Een kleerhanger of een wasrekje is wel van metaal, maar geen verpakking. Groot plastic zoals zwembadjes, tuinstoelen en landbouwplastic kun je naar de milieustraat brengen. Ook medisch afval mag niet bij het PMD. Het klinkt ingewikkeld en dat is het soms ook.
Het beenkleed is waterdicht, dus ook bij regen blijft u droog.
Knaap Bike: AMS
Dit is het eerste kindje van Knaap. Het is een stoere fatbike met een Bafang achterwielmotor, een LDC-display, een krachtige Samsungaccu en zeven Shimano versnellingen. De actieradius is 140 km met een snelheid van 25 km/h. Een aardig krachtige e-fatbike dus!
Kun je een Knaap bike opvoeren? Nee, je kan de Knaap bike niet opvoeren. Bovendien is het niet wettelijk toegestaan. 25 km/uur is de maximumsnelheid van alle elektrische fietsen op de openbare weg.
De elektrische fatbikes van Knaap zijn echte eyecatchers. De robuuste fatbikes zijn licht van gewicht met slechts 30 kg, maar kunnen een gewicht dragen tot wel 180 kg.
Volgens de Nederlandse wetgeving is een gashendel op een elektrische fiets niet toegestaan. Als uw fatbike een gashendel heeft waarmee u sneller kan rijden dan 6 km/u zonder te trappen, is dit illegaal. Bij een eerste overtreding van deze regel, kunt u een boete van €290 verwachten.
AMSTERDAM – Knaap Bikes en collectieve fietsverzekeraar Laka gaan een internationale samenwerking aan zodat iedereen die op een Knaap Bike rijdt, altijd verzekerd is.
Dat de Knaap bike een premium elektrische fiets is zie je niet alleen in het uiterlijk maar ook in de technische specificaties. Zo is het frame gemaakt van Aluminium en een gemaakt voor twee personen. Op het frame zijn uitklapbare voetsteuntjes gemonteerd waarmee je ook comfortabel achterop zit.