Het begrip karma komt uit het boeddhisme en hindoeïsme.Karma is Sanskriet voor 'actie', 'daad' of 'werking'.
Betekenis van karma
Karma is een term die afkomstig is uit het Sanskriet en letterlijk 'daad' of 'werking' betekent. Feitelijk betekent karma de optelsom van alle daden en gedachten, goed dan wel slecht, die een mens tijdens zijn leven heeft gedaan of gehad.
De uitdrukking betekent dus zoiets als boontje komt om zijn loontje of wie kaatsen wil moet de bal verwachten.
'Karma' betekent: alles wat we doen, denken of zeggen, komt uiteindelijk weer bij onszelf terug.
De intentie waarmee we iets doen, zeggen en denken komt uiteindelijk weer bij ons terug. Dat is de wet van oorzaak en gevolg waarmee we ofwel positief dan wel negatief karma creëren. Positief karma werkt in ons voordeel, maar negatief karma weerhoudt ons er van om ons te ontwikkelen wanneer het ongezien blijft.
Karma zet je steeds terug op dat zelfde 'punt' tot je de uiteindelijke levenslessen geleerd hebt. In tijd is dit moeilijk te bepalen hoelang iemand daarvoor nodig heeft. Wie steeds in oude patronen hervalt, zal namelijk vaak dezelfde lessen op zijn/haar pad krijgen.
Toch vraagt dit leven van je dat je er wat mee doet. Iedere (verre) oorzaak wil 'geneutraliseerd' worden. Je kunt karma 'verbranden' door bepaalde (meditatie)technieken of met behulp van Pong Yup (speciale ademhalingstechniek), en je zo zuiveren van de gevolgen van schadelijke indrukken.
Karma is een begrip uit het Hindoeïsme en het Boeddhisme. Het is onlosmakelijk verbonden aan de reïncarnatie; de wedergeboorte. Karma wordt gezien als een natuurwet. Er is niet een God die meteen straft, maar de natuur zoekt automatisch haar eigen evenwicht.
Bruh is een Afrikaans woord dat wordt gebruikt om anderen te begroeten en / of te benoemen. Bruh komt van bro dat staat voor brother.
Karma is bekend vanuit het Hindoeïsme en Boeddhisme. Het wordt ook wel de wet van oorzaak en gevolg genoemd. Met andere woorden: elke actie die jij doet heeft een gevolg voor het leven. Vergelijk het met een steen die je in het midden van een stilstaand water gooit.
Karma (Sanskriet कर्म van de wortel kṛ, Pāli: kamma, handeling, actie of daad) is het principe van oorzakelijkheid in het hindoeïsme en boeddhisme dat stelt dat fysieke en mentale acties van een individu gevolgen hebben voor dit leven en volgende levens door middel van reïncarnatie.
Iedereen heeft in zijn leven minimaal één keer met een karmische relatie te maken. Het spirituele idee achter dit soort relaties is dat het gaat om iemand die je hebt ontmoet in een vorig leven en met wie je hebt afgesproken om elkaar te helpen in dit leven.
Sanerings Urgentie Systematiek. Dit is een systematiek binnen de oude Wbb, waarmee locatiespecifiek kan worden bepaald of de sanering van een geval van ernstige bodemverontreiniging urgent of niet-urgent is. SUS is de voorganger van het instrument Sanscrit.
Totstandkoming geloof in reïncarnatie
"Het idee van reïncarnatie komt uit het hindoeïsme en boedisme. Mensen hebben de neiging tegenwoordig om uit allerlei religies elementen te pakken, en zo een eigen religie in elkaar te knutselen van opvattingen waar jij waarde aan hecht", vertelt Bosman.
Toen hij 35 was, heeft Siddhartha 49 dagen lang onder een bodhiboom gemediteerd. Hij bereikte volledige verlichting en werd hierna Buddha genoemd, wat 'de verlichte' betekent.
De karmische relatie zal stuk gaan zodra de lessen geleerd zijn. Ieder gaat zijn of haar eigen weg. Grote kans dat je na de relatie tijd nodig hebt om op adem te komen, om alle pijnpunten en intense emoties rustig te kunnen verwerken.
Een spirituele relatie is gericht op spirituele groei. Heeft veel meer te maken met het mogen voelen van gevoelens, dan met het onderdrukken ervan. Gaat uit van het geven van vrijheid vanuit liefde, in plaats van elkaar inperken vanuit angst.
Hoe herken je je zielsverwant(en)? Gevoel wat je van binnenuit ervaart (gevoel van thuiskomen/herkenning/vertrouwd). Ze stimuleren en inspireren elkaar. Energetische verbinding tussen elkaar (je blijft verbonden al is er geen contact).
Wat is familiekarma? De specifieke lessen of thema's die jij deelt met je ouders en voorouders, zijn je familiekarma. Deze lessen zijn diep in de energie van een familie verankerd.
"Yeet" is een uitroep van blijdschap of opwinding. Soms wordt "yeet" ook als een werkwoord gebruikt, iets of iemand "yeeten" betekent gooien.