Cavom is een Nederlands merk dat in zijn eigen fabriek geperste hondenbrokken maakt. Het kenmerkt zich voornamelijk door de lage prijs. Opmerkelijk is dat de ingrediënten niet te vinden zijn op de website van Cavom.
Hij is een raszuivere Riesenschnauzer, weegt 40KG en is op de foto één jaar oud. Pablo is groot geworden eerst op Cavom puppy. Bij mij kreeg hij direct Cavom compleet.
Cavom is een voeding met grotendeels ontsloten, lichtverteerbare granen. Met een goede kwaliteit dierlijke en plantaardige eiwitten voor een optimaal aminozuurpatroon.
Honden en puppies zijn lactose intolerant en kunnen er diarree en andere maag- en darmproblemen van krijgen. Veel honden hebben een graan- en broodallergie. Honden knagen graag eens aan een bot maar beenderen van gevogelte, konijn, varkenskotelet of andere kleine botten mag u absoluut niet aan uw hond geven.
Cavom bevat dierlijke eiwitten met rund en lam en plantaardige eiwitten, waardoor de aminozuren goed in balans zijn. Zuiver rundvet zonder houdbaarheidsmiddelen en verschillende oliën zorgen voor een optimale omega 3 en 6 verhouding.
De geperste brok is een geconcentreerde voeding. Omdat alle voedingsstoffen bij elkaar zijn geperst en er geen lucht in de brokken zit, nemen geperste brokken minder ruimte in. Niet alleen in de verpakking, maar ook in de maag. De geperste brok valt in de maag uiteen, waardoor de maagbelasting minder groot is.
Farm Food HE Glutenvrij
De samenstelling van Farm Food HE “Glutenvrij” is in de basis gelijk aan Farm Food HE “Classic” en Farm Food HE “Schotse Zalmolie”. Het grote verschil tussen de hondenbrokken is echter dat de tarwe is vervangen door Sorghum en rijst (beide zijn gepoft, daardoor voorgekookt).
In veel gevallen zorgen hondenbrokken van de Aldi en Lidl voor slechtere ontlasting. Echter zien we ook recensies waarin men aangeeft dat het aanschaffen van duurdere hondenbrokken zonde van je geld is. Kortom, overweeg jij om je hond brokken van de Aldi of de Lidl te geven, kijk dan goed hoe je hond hierop reageert.
Rauwe vleesvoeding. De meest gezonde voeding voor de meeste honden is rauwe vleesvoeding, dit past het beste bij het verteringsstelsel van de hond en geeft het kleinste risico op gezondheidsklachten. Veel honden met onverklaarbare gezondheidsklachten, voelen zich beter als ze overgaan op rauwe vleesvoeding.
Voor de afwisseling van de voeding van je hond kun je je hond af en toe prima een beetje gekookte rijst geven, zorg dat de rijst niet gekruid is en het gewoon naturel is. Op deze manier krijgt je hond extra vezels binnen die goed zijn voor zijn lichaam en ook zeker voor zijn gezondheid.
In principe kan dit, maar brokken worden anders verteerd dan vers vlees. Brokken vragen een andere zuurgraad van de maag en hebben andere enzymen nodig dan vers vlees. Voor de vertering kunt u brokken en vers vlees beter niet tegelijk geven, zeker niet als uw huisdier een gevoelig verteringssysteem heeft.
Krokante brokken worden gemaakt bij een temperatuur van boven de 100°C. De vetten worden pas later toegevoegd, zodat deze geen hittebelasting hebben gehad en van hoge kwaliteit blijven. Geperste brokken worden gemaakt bij een temperatuur van rond de 75°C.
De beste manier om jouw hond aan de lijn te leren lopen is door te beginnen in een omgeving waar het dier weinig afleiding heeft. Loop bijvoorbeeld een paar rondjes door de tuin of neem het dier mee naar een rustige plek. Zo heeft jouw hond alleen oog en aandacht voor jou.
Het voeren van vers vlees bij pups is zeer af te raden. Naast het feit dat deze jonge dieren weinig bestand zijn tegen infecties zoals de Salmonella, E. coli of Campylobacter bacterie, hebben pups voor hun botontwikkeling een zeer uitgebalanceerde calcium-fosfor verhouding nodig.
Jonge pups kunnen elke kvv eten die compleet is voor puppy's, maar wel is het belangrijk dat het vlees heel fijn gemalen is. Waarom Rodi voor je pup? Sommige kvv-merken hebben enkel vlees wat grof gemalen is. Voor puppy's is dit relatief gevaarlijk in verband met verslikkingsgevaar.
Kaas bevat veel lactose en de meeste honden kunnen een grote hoeveelheid van deze melksuiker moeilijk afbreken. Vooral pups zijn hier erg gevoelig voor. Teveel kaas kan leiden tot misselijkheid, buikkrampen en diarree.
Misschien nieuw voor je, maar bananen zijn (ook) heel gezond voor honden. Bananen zijn goed voor de spijsvertering van je hond, maar ook voor een gezond hart en spieren. In bananen zit onder meer veel kalium, vezels en Vitamine C.
Wacht ook niet met de laatste maaltijd tot laat op de avond. Zo geef je je pup veel tijd om zijn eten te verteren, en voor een grote boodschap vóór bedtijd. Voor pups is het zéker belangrijk dat ze voedzaam eten krijgen.
Onze trouwe viervoeters kan je ook maar beter geen brood voeren. De voedingsstoffen die in brood zitten zijn namelijk niet goed voor honden en katten. Voor honden zorgen vooral de gluten in het brood voor problemen. Zo kunnen ze er ziek van worden, jeuk van krijgen en hun vachtkwaliteit kan er flink van achteruit gaan.
Ja, honden mogen komkommers eten, wel met mate. Deze groenten bestaan voor ongeveer 96% uit water en bevatten ook wat mineralen en vitamines. Maar wees voorzichtig bij het voeren van komkommer aan uw pup, aangezien grote hoeveelheden van deze groente tot spijsverteringsproblemen kunnen leiden.
De tomaat zelf is alleen giftig als deze nog niet rijp is. Alle groene delen zoals het kroontje en de plant zijn giftig vanwege de stof solanine. Ook andere groente uit de nachtschadefamilie (tomaat, paprika, aubergine) kunnen allergische reacties veroorzaken en ontstekingen verergeren.