We verkrijgen deze lange goudgele frietjes met een knapperige korst en zachte kern, door aardappelen van topkwaliteit uit België, Nederland en Noord-Frankrijk te gebruiken. Voor deze heerlijke frietjes hebben onze leveranciers de Innovator variëteit geselecteerd.
In onze restaurants frituren we in een 100% plantaardig mengsel van zonnebloemolie en raapzaadolie. Want plantaardige olie bevat minder ongezonde vetten, zoals transvet. Het Productschap Margarine, Vetten en Oliën adviseert om plantaardige frituurolie met ...
McDonald's frituurt in puur plantaardige mengsel van raapzaad- en zonnebloemolie en heeft ieder frituurstation een eigen filter. De frituurolie wordt in een vaste volgorde gefilterd, als eerste de Veggie burger, dan de kipproducten, de McKroket en als laatste de Filet-O-Fish.
Nederlandse aardappel en plantenolie
Wel zit in de olie dinatrium-difosfaat dat ervoor dient om de olie stabiel te houden. Voor het maken van de friet gebruikt McDonald's aardappelen van het ras Innovator. Vanwege zijn rechthoekige vorm wordt het ook wel “een echte fastfoodaardappel” genoemd.
In tegenstelling tot wat men zou kunnen denken, is deze laatste niet afkomstig uit ons land en zelfs niet uit ons continent! Pas in de 16e eeuw werd dit knolgewas meegebracht door de Spanjaarden tijdens hun expedities naar Latijns-Amerika en verscheen daarmee in onze streken.
Wat is een patatje oorlog precies? Het is eigenlijk niet meer dan patat met een dikke klodder mayo en pindasaus. Optioneel voegt u daar gesnipperde uitjes aan toe en klaar is kees. De simpliciteit van dit gerecht is ook direct haar kracht, want een patatje oorlog is rijk van smaak met iedere hap die u neemt.
Toch is friet in 2017 opgenomen in het UNESCO erfgoed van België. De oorsprong is niet zeker, maar het verhaal gaat dat in het zuiden van België de inwoners kleine vissen frituurden en gesneden aardappelen gebruikten als er geen vis gevangen werd.
Aardappelen van topkwaliteit!
Onze McDo frietjes worden gemaakt met aardappelen van topkwaliteit afkomstig van Belgische, Nederlandse en Noord-Franse aardappelboeren met wie onze leverancier al jaren nauw samenwerkt. De frietjes zijn wereldwijd gekend voor hun perfecte vorm en goudgele kleur.
(Beide restaurants erkennen dat hun frietjes in dezelfde olie worden gebakken als andere vlees- of visproducten.) De frietjes van McDonald's worden echter gemaakt met een smaakstof die gehydrolyseerde melk bevat, een ingrediënt dat niet veganistisch is .
McCain Fries 11/11 2,5 kg | Makro Nederland.
Onze Fritessaus is gemaakt met kruiden en specerijen.De donkere stukjes zijn de kruiden dille en peterselie en gele kleur komt door de curcuma. Wist je dat deze speciale Fritessaus alleen in Nederland en België wordt verkocht?
dat betekent dat McDonald's. per kilo aardappel 1 10 25 miljoen. porties frietverkoop keer 625 miljoen. dat is liefst 6 4 miljard porties friet per jaar.
* Dextrose: een natuurlijke suiker. Wordt op de frietjes gesproeid om de goudgele kleur te bekomen na het frituren. * Bakpoeder: om te vermijden dat de frietjes grijs gaan verkleuren. Zeg nu nog eens dat ze als karton smaken.
En dus gaf McDonald's toe aan de publieke druk en veranderde hun frituurolie. Maar natuurlijk houdt het verhaal daar niet op, want de olie waarmee ze het talg vervingen was gehydrogeneerde plantaardige olie , die niet alleen niet zo lekker smaakte als het rundertalg, maar ook een flinke portie transvetten bevatte.
Eenmaal in het restaurant worden onze frietjes gewoon gebakken in speciale frituurketels in een niet-gehydrogeneerde mix van zonnebloem- en koolzaadolie die 100 procent geschikt is voor vegetariërs. McDonald's French Fries zijn zelfs officieel geaccrediteerd door de Vegetarian Society.
Zoals de meeste gefrituurde gerechten worden de frietjes van McDonald's gebakken in koolzaadolie . Maar dat was vroeger niet het geval. Runderniervet werd aanvankelijk gebruikt omdat de leverancier van de keten zich geen plantaardige olie kon veroorloven. Toen de bezorgdheid over verzadigd vet in de jaren 90 toenam, stapte McDonald's uiteindelijk over op plantaardige olie.
Eenmaal in onze keukens koken we ze in onze canola-mixolie, zodat u ze knapperig en heet kunt eten, precies zoals u ze wilt. Wilt u meer weten over onze frietingrediënten?
Ze worden gekookt in olie die apart is van de olie die voor vleesproducten wordt gebruikt en worden in een apart systeem gefilterd .
Wij bakken elke portie van onze beroemde frietjes ongeveer 3 minuten in een frituurpan, verwarmd tot ongeveer 168°C.
Ze worden met een mes gesneden
Nadat de aardappelen zijn geschild en gewassen, worden ze door een hogedrukwaterbuis geschoten met een snelheid van 60 tot 70 mijl per uur. De buis stuurt ze naar een serie messen die ze in frietjes snijden. Dit is trouwens hoe je elke keer dat je bestelt verse McDonald's-frietjes krijgt.
Kwaliteit van de olie
Onze olie is een mengeling van zonnebloem- en koolzaadolie. De McDonald's restaurants gebruiken apparatuur waarmee men de evolutie van de kwaliteit van de bakolie kan volgen. Eenmaal per dag wordt de kwaliteit van de bakolie gemeten met behulp van een elektronische tester.
Belgen zijn de grootste frietconsumenten ter wereld
En raad eens welk land de meeste frietjes per persoon verorbert? Juist ja, België! ð
Gemiddeld eten we per persoon maar liefst 86 kg friet per jaar. Dat zijn zo'n 240 bakjes friet.
Ondanks de algemene naam van dit gerecht (en het feit dat Frankrijk de wereld veel beroemde gerechten heeft geschonken, van het stokbrood tot de soufflé), zijn de frietjes onmiskenbaar Belgisch , althans volgens Albert Verdeyen, chef-kok en medeauteur van Carrément Frites, waarin de geschiedenis van de frietjes wordt beschreven.
Door Nederlanders wordt er voor 53 kilo aan 'normale' aardappelen gegeten per jaar. Tel je hierbij ook nog alle aardappelproducten zoals chips & friet bij op, kom je uit op 81 kilo aardappelen per persoon per jaar. Dit past niet eens in een winkelwagen. Van deze 81 kilo is ongeveer 9 kilo friet.