Bij Feddema Goud & Zilver, Postzegel- en Muntenhandel bent u dan aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in het in- en verkopen van uw waardevolle munten. Heeft u nog een mooie muntenverzameling thuis liggen die u graag wilt inleveren?
Stuivers, dubbeltjes, kwartjes, gulden en rijksdaalders kunnen nog steeds een bepaalde waarde hebben als ze zeldzaam zijn. De zilveren guldens en rijksdaalders zijn interessant voor beleggers vanwege de hoge zilverprijs.
Herdenkingsmunten zijn wettig betaalmiddel in Nederland en blijven uiteraard te allen tijde de nominale waarde behouden. Bij Goudwisselkantoor kunt u uw herdenkingsmunten inruilen voor de nominale waarde. U kunt hier ook verzamelingen inleveren.
Controleer de munt om de conditie te bepalen.
De waarde van een munt is sterk afhankelijk van de conditie. Munten met een hogere kwaliteit zijn meestal meer waard dan munten die gebreken vertonen of vuil zijn. Ongebruikte munten staan bekend als 'niet in omloop gebracht'.
Bent u in het bezit van een muntenverzameling die u wilt laten taxeren? Denk aan gouden, zilveren, platina en palladium munten, maar ook antieke munten, zoals provinciale, koninkrijks-, middeleeuwse en Romeinse munten. Maak dan eens een afspraak bij Feddema Goud & Zilver, Postzegel- en Muntenhandel.
Bij The House kan u te allen tijde terecht voor de verkoop van uw gouden en zilveren munten en staven. Op onze real time prijslijst kan u de inkoopprijzen terugvinden van de meest courante muntstukken en baren.
Naast de inkoop van oude munten, kunt u ook bij Feddema terecht voor de verkoop van antieke munten, als provinciale, koninkrijks-, middeleeuwse en Romeinse munten. De late Griekse en Romeinse munten zijn met de hand in goud, zilver en brons geslagen.
De Belgische muntjes van 1 cent uit de jaren 1999, 2001 en 2008 zijn ongeveer 50 cent waard. De muntjes van 2 cent uit het jaar 2000 zijn tien keer hun nominale waarde waard en die uit 2008 zijn ook bijna 50 cent waard. Wil je echt een slag slaan, dan moet je op zoek naar muntjes uit kleine landen.
Met een waarde van bijna 3 euro is de Koeweitse dinar in nominale termen de duurste munt ter wereld; als je ten minste bitcoin en andere alternatieve valuta's niet meerekent. De hoge waarde van de munten uit Koeweit en Bahrein lijkt veel kracht uit te stralen.
Doordat de munten uit 1970 en 1973 zwaarder zijn dan de andere munten, bevatten deze zilveren tientjes relatief meer puur zilver. Hierdoor zijn deze ook meer waard dan de zilveren tientjes uit latere jaren, namelijk ongeveer 9 euro. De munten uit de jaren 90 kunt u meestal voor ongeveer 5 euro aan ons verkopen.
FDC is een term uit de numismatiek waarmee de staat van een munt wordt weergegeven. FDC staat voor de Franse omschrijving Fleur de coin ('Bloem van de stempel') en geeft aan dat de uiterlijke kwaliteit van de munt gelijk is aan de toestand direct na de muntpersing.
Voor de gouden munt uit 1728, geslagen in Hoorn, bracht op de veiling 196.800 euro op. Volgens Heritage Auctions Europe in IJsselstein is dit het hoogste bedrag dat ooit in Nederland voor een munt is betaald. Het gaat om een buitengewoon zeldzame munt die voor de Verenigde Oost-Indische (VOC) werd geslagen.
Vaticaanstad, 2021
De munt van Vaticaanstad is een van de meest waardevolle 10 eurocent-munten die je kunt bezitten. Het design wordt al sinds 2017 geslagen. De ene jaargang is meer waard dan de andere, net als bij goede wijn. Doorgaans brengt de munt uit 2021 zo'n 6 tot 10 euro op.
Maar sommige munten zijn meer waard dan dat ze op het eerste gezicht lijken. Zo heb je 2 euro munten die 15 euro waard zijn en 1 centjes die 6000 euro waard kunnen zijn. Dus voordat je die kleintjes in je portemonnee voor lief neemt, kun je ze beter nog eens een keer goed bekijken.
Van deze munt (in 2 talen, Nederlands of Frans) zijn er 1 miljoen uitgegeven! De hoeveelheid zilver is zo laag, dat het niet rendabel is om dit stuk om te smelten om het zilver eruit te halen. Het resultaat is dat dit stuk in de handel ongeveer 2 euro opbrengt.
Bij bankfilialen kunt u uw oude munten en bankbiljetten tijdens de overgangstermijn, en soms ook daarna nog, inwisselen tegen euro's. Die overgangstermijn loopt wel ten einde en soms kunt u daarna uw geld tegen betaling inwisselen. Er kunnen beperkingen worden gesteld aan de hoeveel geld die u kunt inwisselen.
In Nederland wordt de term kwartje nog wel gebruikt voor een bedrag van 25 eurocent in een willekeurige samenstelling van munten. Ook in België kende men ooit een munt die kwartje genoemd werd: dit was een grote nikkelen munt met een gat erin ter waarde van 25 centiemen.