gewoon te koop bij de diervoederhandel.
Witkalk is namelijk vochtabsorberend en doorlatend, waardoor het verblijf van uw kippen of volière droger wordt. Ongedierte zoals bloedluis, luizen en mijten overleven slecht in droge ruimtes. Doordat witkalk wit afgeeft, wordt dit opgenomen door bloedluis en mijten.
Klaxo witkalk werkt uitstekend tegen luizen en mijten in uw vogel-, kippen-, kwartel- en ander pluimveehok. Dicht eenvoudig naden af, droogt luizen uit en ziet er ook nog eens verzorgd uit. Bevat geen chemische ingrediënten. Per liter kunt u ongeveer 9 vierkante meter witten.
- Breng de witkalk met een kwast of roller aan aan de binnenzijde van uw dieren verblijf. - Voor een extra goed dekkend resultaat kunt u of meerdere lagen aanbrengen of eerst een laag grondverf voor water gedragen verf aanbrengen. - Breng witkalk altijd in dunne lagen aan, zo voorkomt u scheurvorming in de kalk.
Witkalk is kalkverf in een poedervorm, die met water wordt aangemengd. Het is niet mogelijk om witkalk te overschilderen met latex. Als u de ruimte toch met latex wilt schilderen, dan moet de witkalk eerst verwijderd worden. U kunt dit doen door het oppervlak met water en een borstel stevig af te schrobben.
Als er witkalk op de muur zit en je wilt het overschilderen dan kun je verschillende dingen doen: Je kunt er weer witkalk of eventueel veegvast overheen schilderen. Het nadeel hiervan is dat je de oppervlakken dan niet nat kunt schoonmaken. Je kunt het oppervlak behandelen met een voorstrijkmiddel.
Het maken van een kalkverf is eigenlijk heel eenvoudig. Een bekend recept voor een veredelde kalkverf is bijvoorbeeld: 1 deel van de kalkdeeg en mengt dit met 1 deel marmermeel. Vervolgens voeg je ongeveer 2 delen kalksinterwater toe.
Kalk is op zich niet schadelijk voor de kippen, ze zoeken het soms zelfs óp, om hun extra behoefte er aan te voldoen ( ze maken eierschalen aan he ? ) Maar je kan toch best bekalken bijvoorbeeld vanmiddag, de kippen even in hun hok en morgenmiddag weer het hok open ?
Bloedluis bestrijden met azijn
Een mogelijkheid is om al het hout in te sprayen met azijn gemengd met water. Bloedluizen zijn hier geen fan van over het algemeen. Het is niet schadelijk voor de vogels, hoewel de geur niet aangenaam is en de vraag is of je dit wil.
Zoals gezegd zijn de bloedluizen vooral in de lente en zomer waarneembaar, dit komt omdat de bloedluis van warme temperaturen houdt en bij lagere temperaturen zich schuil houdt in kieren en gaten. Voor het oog niet te zien maar ze zijn er zeker!
Klaxo witkalk werkt vaak goed met roofmijt.
De meest natuurlijke manier om een besmetting van bloedluis te voorkomen is het preventief inzetten van roofmijten. Roofmijten zijn kleine mijten die u in uw kippenhok of vogel volière uit kunt zetten in Mite Boosters of via bijvoorbeeld matjes.
Houtvezel of stro zijn een prima alternatief. Deze nemen ook veel vocht op en ze zijn goedkoper. Een bijkomend voordeel van houtvezel is dat het zeer snel droogt. Stro is echter ook een smakelijk en voedzaam hapje voor je kippen.
U kunt inderdaad witkalk verwijderen ( poederende laag> dus geen hechtingsvermogen ) door het oppervlak flink in te pappen met gewone cellulose behanglijm. Laat het wel goed inweken. U moet goed nawassen met water en laten drogen. De droge bladders kunt u met een groot plamuurmes afsteken.
Vaak wordt er een grondlaag op de muren geplaatst met een mortel op basis van kalk. Daarna wordt een schildering aangebracht met kalkverf volgens de frescotechniek. Hierbij worden verschillende verflagen aangebracht op één dag tijd. Bij elke verfbeurt gaat men de verf wat minder verdunnen.
Mengverhouding: 1 kg witvast op 4 liter water. [*]Witvast moet strooiend aan het water worden toegevoegd terwijl er krachtig wordt geroerd. Dit is om klonten te voorkomen. Gemakkelijk te verspuiten met nevelpistool, of met borstel.
Ik pers altijd een paar teentjes uit in een 10 liter emmer water. Als ik het er neerzet, pikken ze direct naar de sliertjes knoflook. Wij houden daar, volgens ons idee, de bloedluis-populatie aardig mee beperkt. anne schreef: Daar doen ze twee of drie dagen mee.
Bloedluis bestrijden: hygiëne
Bloedluis gaat dood bij verhitting van tenminste twintig minuten boven de 60 á 70 graden. Het kan een optie zijn een kippenverblijf met stoom te verhitten om zo de bloedluis af te laten sterven.
Zout voedsel - Kippen kunnen een zoutvergiftiging krijgen omdat ze van nature niet veel zout binnenkrijgen. Beschimmeld voedsel - Voor uw kippen nooit beschimmeld voedsel. Dit kan ze ziek maken en zelfs de dood tot gevolg hebben.
Kalk strooien gazon
Bij een lage/slechte zuurgraad kunnen planten niet voldoende voedingstoffen opnemen. Dit remt de groei en geeft mos en onkruiden meer kans. Het strooien van kalk (bijvoorbeeld DCM Groen-Kalk) is dus heel erg belangrijk om mos en onkruidgroei te voorkomen. Want voorkomen is altijd beter dan genezen.
De juiste zuurgraad van de bodem is 5,5 - 6. Door kalk te strooien zal het gras sneller groeien dan mos. Kalk zorgt ervoor dat meststoffen goed worden opgenomen. Om die reden dien je eerst kalk te strooien en pas daarna een meststof.
De beste tijd om kalk over je gazon te strooien is aan het begin van het jaar (februari of maart) en aan het einde van het jaar (oktober of november). De beste resultaten haal je als je 2x per jaar kalkt strooit.
Kalkverf is ademend, schimmel- en bacterie werend en is daarom uitermate geschikt voor in de badkamer en keuken. Dankzij het ademende karakter van de kalkverf kan deze het teveel aan vocht in de lucht opnemen, en weer loslaten zodra de luchtvochtigheid daalt.
Met de blokkwast met lange haren breng je de kalkverf aan op de muren. Dit kan in rechte banen zijn van boven naar beneden of kris-kras door elkaar. Let wel op: kalkverf heeft een geheugen. Je ziet het patroon van de blokkwast terug in de verf als het opgedroogd is.
Krijtverf kan op de muren gewoon met een muurverf roller worden aangebracht. Met een roller kun je de muur snel egaal en strak afwerken. Voor een authentiek en ietwat streperig effect kun je krijtverf ook aanbrengen met een blokkwast van natuurhaar.