Je kunt vegan bladerdeeg in de supermarkt kopen (AH verse bladerdeeg bevat geen zuivel bevat en Tante Fanny is vegan), maar de echte thuisbakkert maakt vegan bladerdeeg natuurlijk helemaal zelf.
In tegenstelling tot het diepvries bladerdeeg van AH, dat dierlijke vitamine D bevat, is deze verse variant helemaal vegan! Albert Heijn heeft bevestigd dat de E471 plantaardig is. Tante Fanny is dus niet het enige merk wat vers vegan bladerdeeg maakt.
Het meeste bladerdeeg in de supermarkt is vegan, tenzij het om 'roomboter bladerdeeg' gaat. Dat geldt voor diepvries bladerdeeg en vers bladerdeeg. Check wel voor de zekerheid altijd de verpakking. Bijna alle soorten 'gewoon' bladerdeeg zijn vegan, maar kunnen sporen van melk bevatten.
Koopmans diepvriesbladerdeeg is sinds kort vegan! Vroeger zat er vitamine D uit schapenwolvet in de margarine, maar die hebben ze eruit gehaald. Koopmans heeft bevestigd dat dit product nu helemaal plantaardig is, inclusief de e-nummers. Er staat zelfs een vegan recept voor appelflappen op de achterkant.
Alle deegsoorten van Tante Fanny zijn namelijk veganistisch, waardoor ze ook goed te gebruiken zijn in vegan bakrecepten. Je kunt bijvoorbeeld taarten en verschillende hapjes maken met de lekkerste soorten groenten en fruit.
In het vriesvak van de supermarkt liggen pakjes bladerdeeg en pakjes bladerdeeg voor hartige taart.
Je vindt het koelverse bladerdeeg van Tante Fanny dus in de koeling, vaak in de buurt van de verse pizza's en gekoelde afbakbroodjes.
Let bij het gebruik van bladerdeeg op E471. Dit E-nummer bestaat vaak uit dierlijk vet wat dus niet halal is. Ik gebruik altijd roomboterbladerdeeg van koopmans. Ook het eigen merk bladerdeeg van Ah kan gebruikt worden.
Glutenvrije bladerdeeg bestellen | Albert Heijn.
Boter is niet vegan. Boter wordt namelijk gemaakt van melk. Dit is vaak koemelk, maar er wordt ook boter gemaakt van geitenmelk.
Gebakken bladerdeeg mag gewoon weer in de vriezer.
Bladerdeeghapjes zijn in de vriezer ongeveer 3 maanden houdbaar. Heb je bladerdeeg ontdooit om mee te werken en heb je plakjes over? Dan kan je dit bladerdeeg niet opnieuw invriezen.
Bladerdeeghapjes van tevoren maken
Gebakken bladerdeeghapjes bewaar je op een schaal afgedekt met aluminium folie. Zo blijven ze 3-4 dagen goed. Het bladerdeeg zal waarschijnlijk wat minder knapperig worden, maar wanneer je ze weer opwarmt in de oven komt dit vanzelf goed.
Delhaize | Bladerdeeg | Vers 230 gr.
Jan Roomboter bladerdeeg rol 230 gram - Broodsnacks, wraps, quiches, hartige taart.
Bij Jumbo heb je volop keuze uit glutenvrije producten. Dus als je een glutenintolerantie hebt, kun je alsnog genieten op ieder eetmoment van de dag. Ook kun je vanuit gezondheidsoverwegingen kiezen voor glutenvrije producten. Bekijk ons uitgebreide assortiment aan glutenvrije producten.
Nee. Bladerdeeg is niet glutenvrij.
Filodeeg wordt gemaakt van meel, water en een kleine hoeveelheid plantaardige olie. Heel soms wordt er een ei aan toegevoegd. Het resulterend deeg wordt zeer dun uitgerold terwijl het continu bestrooid wordt met meel om kleven te voorkomen. Filodeeg is veel dunner en daardoor kwetsbaarder dan bladerdeeg.
De winnaar
Het werd een ex aequo tussen het bladerdeeg van Albert Heijn en dat van Boni Selection (niet de biovariant). Conclusie: Als je het belangrijk vindt dat je bladerdeeg mooi rijst, kies je 't best voor Boni.
Van rauw beslag van een cake of rauw deeg voor taart, brood, pizza of koekjes ('cookie dough' of koekdeeg) kun je buikpijn krijgen of zelfs ziek worden. Dat komt omdat er in beslag rauw ei zit en daar kunnen schadelijke bacteriën in voorkomen zoals salmonella.
Soms staat in een recept: prik gaatjes in het deeg om ervoor te zorgen dat het tijdens het bakken lekker luchtig wordt. Natuurlijk kun je hier een vork voor gebruiken of desnoods een satéprikker.
Bladerdeeg maken kan op drie manieren de Hollandse-, Franse- en de snelle methode, bij alle drie gaat het erom een deeg van water en bloem te voorzien van laagjes vetstof. Door het deeg verschillende keren uit te rollen en in lagen op te vouwen (toeren), ontstaat een uiterst fijne verdeling van vet- en deeglaagjes.
Er zitten 276 kilocalorieën in 1 plakje (45 gram) bladerdeeg. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'bladerdeeg'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Leg ieder vel bladerdeeg op zijn eigen bord en zet de borden op het aanrecht in je keuken. Leg de vellen bladerdeeg niet op elkaar, want dan zullen ze niet gelijkmatig en goed ontdooien. Laat de vellen 40 minuten ontdooien. Na 40 minuten zouden de vellen bladerdeeg volledig ontdooid moeten zijn.
In combinatie met een gezond voedingspatroon kan het natuurlijk geen kwaad om af en toe bladerdeeg te eten, maar het is - door de hoeveelheid (verzadigde) vetten - niet erg goed voor je hart en bloedvaten en verhoogt je cholesterol.