Oude kleding, schoenen en tassen kun je nu een tweede leven geven via Cash4YourFashion. Consumenten kunnen hun spullen in een doos of vuilniszak stoppen en naar de inzameldepots van Cash4YourFashion brengen. Voor elke kilo krijg je 0,65 euro.
Tips om zelf je kleding online te verkopen:
Wees eerlijk of kleding 'nieuw', 'zo goed als nieuw' of 'gebruikt' is. Maak meerdere foto's van het item in verschillende outfits. Spreid je kansen door het kledingstuk op meerdere platformen aan te bieden. Wees reëel in het vaststellen van de prijs.
Reken dan 60-80% van de oorspronkelijke verkoopprijs. Heb je het item wel gedragen, maar ziet het er nog heel goed uit? Ga dan voor een bedrag dat 40-60% van de verkoopprijs is.
De winkelvoorraad kleding opkoper koopt graag merkkleding, designermerken, sportskleding, werkkleding en schoenen. Biedt maar aan wat u heeft en wilt verkopen. De winkelvoorraad kleding opkoper komt snel bij u langs zodat u weer snel ruimte op de plank en in uw magazijn heeft én extra geld voor uw nieuwe voorraad.
Hoewel de meeste kopers en verkopers op Vinted net zulke goede intenties zullen hebben als jij, kan het zeker geen kwaad om even een dubbel check te doen voor je met iemand in zee gaat. Er zijn namelijk genoeg verhalen van Vinted gebruikers die opgelicht zijn door andere gebruikers.
€0,40 per kilo. We zamelen kleding en schoenen in die u zelf niet meer draagt, maar nog wel zo mooi, netjes en modieus is dat we er nog iemand een plezier mee kunnen doen. Dit wordt bij ons gewogen en ingenomen en u krijgt het aantal kilo's dat hieraan voldoet direct contant of per bank uitbetaald!
In totaal maken er al 22 miljoen mensen gebruik van de app. Actieve verkopers geven aan dat ze gemiddeld tot 200€ per maand verdienen door hun afdankertje regelmatig op Vinted aan te bieden. Hoe werkt het? Je uploadt een foto, je geeft de maat, de kleur, de staat, het merk en de prijs van het kledingstuk aan, et voilà.
Artikelen die niet hygiënisch zijn of een gezondheidsrisico vormen: Artikelen die geen kleding zijn, of behoren tot mode, beauty, accessoires, kinderen, woonartikelen, of die simpelweg niet overeenkomen met de visie van Vinted: Zorg ervoor dat je advertenties en artikelen voldoen aan onze Catalogusregels.
H&M heeft recycle-boxen in alle winkels wereldwijd. Breng huishoudtextiel en kleding die je niet meer wilt naar een H&M-winkel en je krijgt van ons als dank een kortingsbon. Alle textiel is welkom - van alle merken en in elke conditie.
Je kan op veel plekken in Nederland jouw tweedehands kleding aan ons doneren, bijvoorbeeld bij onze ReShare Stores* of in een van onze textielcontainers. Help ons om de textiel en kleding zo goed mogelijk te hergebruiken door van tevoren te controleren wat we kunnen gebruiken en hoe je het kan doneren.
– Leger des Heils Reshare geeft de kleren gratis weg aan mensen in nood (bijvoorbeeld daklozen of asielzoekers). Ook worden de donaties voor een klein prijsje in hun tweedehandswinkels verkocht. Soms versturen ze de kleding naar sorteerbedrijven. Dit laatste levert geld op die ze vervolgens in hulpprojecten investeren.
Kleding verkopen op een kledingbeurs
Dan is een kledingbeurs een goede plek voor de verkoop van jouw tweedehands kleding. Er zijn veel verschillende kledingbeurzen in Nederland. Grote kans dat er ook eentje bij jou in de buurt is. Op een kledingbeurs huur je een marktkraam waar je vervolgens je kleding kunt aanbieden.
Kan ik gebruikte kleding en textiel recyclen in de winkel? Ja, je kunt je kleding kwijt in de recycle-boxen in onze winkels. Breng huishoudtextiel en kleding die je niet meer wilt naar een H&M-winkel en je krijgt van ons als dank een kortingsbon. Alle textiel is welkom - van alle merken en in elke conditie.
Download de Vinted-app gratis. Neem foto's van je artikel, geef een omschrijving en kies je prijs. Klik 'Uploaden' en je advertentie is live. Als het artikel is verkocht, stuur je het binnen 5 dagen naar de koper.
Vinted verdient geld door kopers een vaste vergoeding in rekening te brengen voor elke transactie die succesvol via Vinted wordt gedaan. Deze vergoedingen worden gebruikt voor het dekken van vaste kosten, zoals verzendlabels of betalingsverwerkingen. Voor elke transactie wordt er 0,7 dollar gevraagd.
Alle ingezamelde textiel gaat naar een van onze sorteercentra in Nederland. Hier wordt het restafval tussen de kleding uitgehaald, en sorteren we het op soort en kwaliteit. Vervolgens krijgt de textiel een nieuwe bestemming.
Van alle afvalstromen levert de recycling van textiel de meeste CO2-besparing op. 1 kilo glas is goed voor 323 gram minder CO2-uitstoot, 1 kilo textiel voor 3.432 gram minder CO2-uitstoot.
Bedrijven die bij Outfit Company Wear duurzame bedrijfskleding kopen, krijgen een kledingcontainer. Daarin kan oude of afgekeurde bedrijfskleding verzameld worden. Is de container vol, dan haalt Outfit alles op en zet een nieuwe container neer.
De deals worden snel gesloten, de mensen zijn tot nu toe allemaal vriendelijk en de app werkt gemakkelijk. Als je het vergelijkt met hoe marktplaats nu is, vind ik Vinted toch echt een stuk beter en gebruiksvriendelijker.
Op reviewwebsites klinken negatieve reacties over online marktplaats Vinted. Gebruikers van de app klagen dat ze bij het verkopen van artikelen hun geld nooit ontvangen, omdat kopers beweren dat het artikel nep of kapot is. Kaya (23) werd zelf slachtoffer.
Ze verkopen een kledingsstuk, de koper stelt de echtheid ervan onmiddellijk in vraag en krijgt volgens het beleid van Vinted automatisch het geld teruggestort. Het geld en het kledingsstuk ziet de verkoper dan niet terug. Een aantal oplichters lijken handig gebruik te maken van het beleid van de app.