Kleding en schoenen die je zelf niet meer draagt, kun je inleveren in een textielbak of kledingzak. Ook versleten en gescheurde stoffen mogen in de textielbak. De kringloopwinkel of tweedehandszaak is blij met kleding, schoenen en accessoires die nog goed zijn.
'Je kunt het in een bak van het Leger des Heils of Sympany doen. Alles wat je daarin gooit, wordt verkocht aan bedrijven. Vervolgens kunnen de kleren worden gerecycled, worden doorverkocht als tweedehandskleding voor ontwikkelingslanden, of worden verbrand.
Oude kleding en textiel inleveren bij supermarkt of winkelcentra. Bij sommige supermarkten of winkelcentra staan speciale verzamelcontainers voor oude kleding en textiel. U kunt daar uw oude kleding in stoppen, maar ook schoenen, hoeden en zachte knuffelbeesten.
Mocht je die niet in de buurt hebben of zijn je schoenen helemaal versleten, dan kun je ze meestal ook naar een kledingbak of naar de milieustraat brengen. Lever schoenen per paar samengebonden aan in de kledingcontainer. Je kunt schoenen die nog goed zijn ook te koop aanbieden op een website voor tweedehands spullen.
€0,40 per kilo. We zamelen kleding en schoenen in die u zelf niet meer draagt, maar nog wel zo mooi, netjes en modieus is dat we er nog iemand een plezier mee kunnen doen. Dit wordt bij ons gewogen en ingenomen en u krijgt het aantal kilo's dat hieraan voldoet direct contant of per bank uitbetaald!
wapens, motorvoertuigen, industriële zonnebanken, klein gevaarlijk afval zoals verf, asbesthoudende producten, inkt, autobanden, … maar ook etenswaren, dranken en andere producten met een houdbaarheidsdatum. - Ter bescherming van bedreigde diersoorten bv. ivoor of opgezette inheemse roofvogels.
Stop je zak met kleding in de bak
Natuurlijk gooi je je oude kleren en schoenen niet bij het restafval. Je brengt ze gewoon naar de textielbak (of kledingcontainer). Je mag daar vrijwel alle kleren en schoenen in stoppen, ook als ze gescheurd of versleten zijn.
Textielcontainers zijn geen afvalcontainers!
Sterk bevuilde textiel, bijvoorbeeld met verf- en olievlekken. Nat textiel. Vloerbedekking. Snijafval (kleine lappen stof)
Alle ingezamelde textiel gaat naar een van onze sorteercentra in Nederland. Hier wordt het restafval tussen de kleding uitgehaald, en sorteren we het op soort en kwaliteit. Vervolgens krijgt de textiel een nieuwe bestemming.
Staat er geen container van o.a. Sympany of ReShare (Leger des Heils) in jouw buurt? Ook bij het afvalinzamelbedrijf van je gemeente kun je je textiel inleveren. Charitatieve organisaties houden overigens in veel gemeenten nog steeds een paar keer per jaar de aloude huis-aan-huis-inzamelingsacties.
Bij Plein1 kan klein huisraad gebracht worden afleveren, zoals beddengoed, kleding, speelgoed, op elke woensdag en vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. Voor vragen over het doneren van spullen, stuur een e-mail naar oekraine@heemstede.nl .
Kleding of huisraad doneren
Kleding voor asielzoekerscentra kunt u doneren via een van de containers van het Leger des Heils. Die vindt u op 1400 locaties verspreid over het land. De vraag naar kleding wisselt per seizoen. Op de website vindt u informatie over de actuele behoefte.
Leg de kledingstukken op je bed en begin met uitzoeken. Vieze kleding mag gelijk de wasmand in. Vervolgens maak je drie stapels: “houden”, “twijfel” en “weg”. De “houden” stapel is voor je favoriete items die je regelmatig draagt, deze kleding mag direct weer terug in de kast.
Waar kan ik mijn oude kleding en textiel doneren aan Leger des Heils ReShare? Kijk op onze containerlocator of bel gratis 0800 0322 voor het dichtstbijzijnde inzamelpunt voor kleding en textiel bij jou in de buurt.
In de BEST-tas kunt u boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed en textiel kwijt. De spullen mogen nog bruikbaar of kapot zijn. De tas wordt gratis bij u aan huis opgehaald en dat is 'Best makkelijk'! Door de BEST-tas krijgen gebruikte spullen een tweede leven en worden materialen gerecycled.
De oranje zak is alleen bestemd voor voedingskeukenafval. Gebruik voor je tuinafval de daarvoor bestemde groene zakken. Afval dat niet in deze zakken mag (beenderen, karkassen, schelpen van schaaldieren, luiers ...) moet in de witte zak.
Moet ik kapotte kleding in de vuilnisbak of in de kledingcontainer gooien? Kapotte kleding mag ook in de kledingcontainer. Je oude/kapotte kleding kan nog goed worden gebruikt voor producten als poetsdoeken, isolatiemateriaal of vloerbedekking. Schoenen mogen ook in de kledingcontainer worden gegooid.
U kunt grofvuil laten ophalen door uw gemeente. Of het afval zelf wegbrengen naar de milieustraat of het milieustation van uw gemeente.
De term kringloop, en bijgevolg ook de naam kringloopwinkel mocht niet gedeponeerd worden bij het Benelux Merkenbureau. Het is een te algemene term die een ruimere betekenis heeft - denk maar aan kringlopen in de natuur. Daarom werd er in 2002 voor de merknaam "De Kringwinkel" gekozen.
Met andere woorden, de opbrengst gaat dan naar arbeidsplaatsen, lonen, onderhoud gebouwen, energie, transportkosten,…. Eventuele winst gaat naar investeringen (verbetering werkomstandigheden) en nieuwe initiatieven.
De winkelvoorraad kleding opkoper koopt graag merkkleding, designermerken, sportskleding, werkkleding en schoenen. Biedt maar aan wat u heeft en wilt verkopen. De winkelvoorraad kleding opkoper komt snel bij u langs zodat u weer snel ruimte op de plank en in uw magazijn heeft én extra geld voor uw nieuwe voorraad.