Het gratis parkeren tot 13.00 uur geldt voor alle parkeerplaatsen in het centrum en ook voor de parkeergarage. Na 13.00 uur betaalt u het vriendelijke parkeertarief van de gemeente Deurne. In het centrum van Deurne kunt u tot 13.00 uur gratis parkeren. Na 13.00 uur geldt betaald parkeren.
Gratis parkeren
Populaire gratis parkeerterreinen vind je langs de Scheldekaaien en in het Zuid. Twee zuidelijke parkeerterreinen langs de Scheldekaaien vind je aan de Sint-michielskaai en aan de De Gerlachekaai. Op het Zuid kun je ook gratis parkeren op het plein van de gedempte Zuiderdokken.
Gratis parkeren in Antwerpen centrum is niet direct mogelijk, maar geen zorgen, op loopafstand van het centrum vind je gratis parkeerplaatsen. Eén van de meest populaire gratis parkeergelegenheden vind je bij P+R Metropolis. Deze heet zo vanwege de gelijknamige bioscoop aan de Groenendaallaan 394.
Antwerpen heeft verschillende tariefzones. Hoe dichter bij het historische centrum van Antwerpen u parkeert, hoe meer je betaalt voor een parkeerplaats. Op zon- en feestdagen is parkeren op straat gratis.
In de roze zone heb je dagelijks 1 keer recht op 2 uur gratis parkeertijd per nummerplaat binnen dezelfde zonecode (AN-nummer). Deze gratis parkeertijd wordt verrekend wanneer je een ticket neemt voor langer dan 2 uur.
Ook de parkeerboetes zullen vanaf 1 januari 2020 duurder worden. Het bedrag van een retributie wordt verhoogd van 30 euro naar 39 euro.
Met de functie 'zonecode check' kun je jouw ingetoetste zonecode controleren als je telefonisch het mobiel parkeren start. Het telefoonmenu (het bandje) vraagt om een bevestiging van de zonecode om te voorkomen dat je per ongeluk een onjuiste/verkeerde/foute zonecode gebruikt.
Je moet je auto eerst naast de auto opstellen waarachter je moet parkeren. Je moet de achterwaartse beweging in een S-beweging uitvoeren. Je auto moet aansluiten met je voorligger op ongeveer 1 meter. Je auto moet op minder dan 30 cm van de boordsteen staan.
Wilt u parkeren in een blauwe zone? Dan bent u verplicht een parkeerschijf te gebruiken. Parkeren in een blauwe zone mag alleen als er een blauwe streep staat of op plaatsen waar een parkeerhaven is. De maximale parkeertijd staat op het verkeersbord bij de ingang van de zone.
straatparkeren: langsparkeren (op de rijbaan of in een parkeerstrook ernaast, met het voertuig evenwijdig aan de weg), 'Canadees parkeren', haaks parkeren en gestoken parkeren (schuin) parkeren in parkeergarage.
Parkeren is de eerste 12 uur gratis. Als je langer dan 12 uur parkeert, betaal je1 euro/24 uur. Om de parking te verlaten moet je steeds jouw ticket valideren aan de betaalautomaat. Neem tramlijn (Olympiade - Luchtbal) en stap na 20 minuten uit bij halte Diamant / Astrid.
Als je wilt parkeren in Antwerpen is het aan te bevelen eens te kijken naar de P+R parkeerplaatsen net buiten de stad én buiten de LEZ (Low-Emission Zone) van Antwerpen. Van deze parkings kun je met de bus en tram gemakkelijk en meestal binnen 30 minuten in het centrum van de stad komen.
In P+R RAI mag u maximaal 24 uur parkeren tegen P+R-tarief. Standaard parkeertarief: € 4,50 per uur, dagtarief € 28,-.
Gelderlandplein is goed bereikbaar met het openbaar vervoer of met de auto. Parkeren in P1 (ingang Van Leijenberghlaan) is altijd de eerste 1,5 uur gratis - parkeren in P2 en P3 (ingang Loowaard) is maar liefst de eerste 2,5 uur gratis. Daarna gelden voor P1, P2 en P3 de tarieven van Q-Park.
In Amsterdam Zuidoost (voorheen Bijlmer) geldt zowel betaald parkeren als gratis parkeren in de blauwe zones. In de blauwe zones kunt u met een parkeerschijf max. 1,5 uur parkeren. Betaald parkeren geldt in steeds meer wijken zoals Venserpolder Zuid, F-buurt, en Vogeltjeswei en de H-buurt.
Wanneer je een overtreding hebt begaan, krijg je door de politie een onmiddellijke inning aangeboden. Wordt die niet betaald, dan volgt een 'minnelijke schikking'. Als ook die niet wordt betaald, krijgt je een dagvaarding om voor de rechtbank te verschijnen.
Je vindt op de website van de Federale Overheidsdienst Justitie www.verkeersboetes.be een antwoord op de meest gestelde vragen m.b.t. verkeersboetes. Indien je daar geen antwoord vindt op jouw vraag, bel dan niet naar de lokale politie, maar naar het contactcenter verkeersboetes via het nummer +32 (0)2 278 55 60.
Op de website www.wegcode.be vind je meer informatie. Hier kan je zowel de tarieven bekijken als je boete zelf berekenen . Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 014 244 200.
Wat als u niet of te laat betaalt? Dan riskeert u een 30% hogere boete, doordat de onmiddellijke inning in een 'minnelijke schikking' omgezet wordt; Wanneer u de minnelijke schikking nog steeds niet betaalt, dan krijgt u een 'bevel tot betaling', waarvan het bedrag nog eens 35% hoger wordt.
Hoe gebruik ik SMS-parkeren? SMS-parkeren is kinderspel. Na het parkeren van uw wagen stuurt u per SMS het nummer van de parkeerautomaat - bijvoorbeeld TIE5 - samen met de nummerplaat van uw auto naar het centrale nummer 4411. Na het verzenden krijgt u direct een SMS die de start van uw parkeertijd bevestigt.