Bij Justlease kun je met een negatieve BKR-codering geen private lease auto leasen. Wij zijn aangesloten bij het Keurmerk Private Lease en hebben een zorgplicht waar het gaat om de financiële last die mensen kunnen dragen. Dat geldt overigens ook als je zakelijk wilt leasen met een BKR registratie.
Een auto leasen met een BKR-registratie
Mag je dan nog wel een auto leasen? Het antwoord is 'Ja', mits de BKR-registratie positief is. Bij een negatieve BKR-registratie verschilt het per leasemaatschappij en hangt het ervan af of de maatschappij is aangesloten bij het Keurmerk Private Lease.
Atlantis Financiers werkt met een kredietverzekeraar, hierdoor kunnen zij eveneens scherpere rentes en looptijden aanbieden dan de reguliere geldverstrekker. Ondanks dat er geen BKR toetsing plaatsvindt, werken zij met andere 'tools' om uw financiële positie te bekijken.
Het simpele antwoord op de vraag of je met schulden een auto kunt leasen is dus: ja, dat kan. Met een positieve BKR-registratie kan dat sowieso. Met een negatieve BKR-registratie is het echter aan jou om goed na te denken of het wel verstandig is.
Een negatieve BKR-registratie kan betekenen dat je een betalingsachterstand hebt. Dit heeft als gevolg dat je in veel gevallen geen financial leasecontract kunt afsluiten.
Kan ik dan geen auto financieren met een negatieve BKR? Als u een negatieve BKR-registratie heeft, wordt het lastig om een auto te financieren. Doordat u al een betalingsachterstand heeft, is het risico voor de kredietverstrekker aanzienlijk. De kans dat u in de problemen komt bij de terugbetaling is namelijk vergroot.
Geld lenen met een negatieve BKR registratie is niet mogelijk. In elk geval niet bij een bank of kredietverstrekker. Een negatieve BKR registratie betekent namelijk dat je een betalingsachterstand hebt (gehad).
Re: auto leasing wanneer je op zwarte lijst staat
Je moet dat bekijken vanuit het standpunt van diegene met schulden. Een eigen auto kan aangeslagen worden. Een leaseauto niet.
Er zit geen maximum leeftijd aan private lease; Je moet in het bezit zijn van een in Nederland geldig rijbewijs; Je moet in staat zijn om je financiële gegevens af te geven, zowel jouw inkomsten als jouw vaste lasten. Daarbij moet je het minimum inkomen hebben.
Om je direct antwoord op de vraag te geven of je een leaseauto mag uitlenen: ja, dat mag. Je hebt een leasecontract afgesloten waarbij jij de auto mag besturen, maar eigenlijk mag iedereen met een geldig rijbewijs de leaseauto besturen. Gelukkig is de auto op dat moment ook gewoon verzekerd.
Het verwijderen van een BKR-registratie is in principe gratis. Dat is eigenlijk wel zo met iedere vorm van dienstverlening. Zo kunt u ook zelfstandig uw auto repareren of een letselschadezaak behandelen.
Als je je registratie wilt laten aanpassen, neem dan contact op met je kredietaanbieder. De kredietaanbieder kan die aanpassen als er iets niet klopt. De kredietaanbieder heeft jouw financiële en persoonlijke gegevens en kan jouw registratie goed beoordelen. BKR heeft deze gegevens niet.
Hoe kom ik van mijn registratie af? Slecht nieuws: als je een negatieve BKR-registratie hebt, en die is terecht, dan kun je er niet vanaf. Je kunt alleen nog de achterstand proberen zo snel mogelijk in te halen. Wanneer je denkt dat de registratie niet terecht is, kun je wel proberen er vanaf te komen.
Vijf jaar nadat je kredietaanbieder laat weten dat jullie de kredietovereenkomst beëindigen, verwijderen we je registratie. We bewaren je gegevens 5 jaar omdat de ervaring leert dat mensen met betaalproblemen vaak opnieuw in de problemen komen.
Leasecontract en BKR
Een private leasecontract wordt gezien als een betalingsverplichting voor de lange termijn. De meeste private leasemaatschappijen registreren je leasecontract daarom bij het Bureau Krediet Registratie (BKR).
Voor private lease is geen vastgesteld minimuminkomen. De ene leasemaatschappij wil meer risico nemen dan de ander. Leasemaatschappijen aangesloten bij het Keurmerk Private Lease gebruiken de 'draagkrachtnorm'. Hierbij wordt gekeken naar je inkomsten en uitgaven.
Er is geen inkomenseis vastgesteld. Voor hoeveel je per maand kunt leasen is het gehele financiële plaatje van belang: de balans tussen inkomsten en uitgaven. Het doen van een aanvraag voor private lease is bij de meeste leasemaatschappijen vrijblijvend en zonder kosten, dus je kan ook de proef op de som nemen.
Je bent minimaal 18 jaar oud; Je bent in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs; Je hebt een geldige Nederlandse ID-kaart of een paspoort; Je voldoet aan de minimum inkomenseis.
De financiële check houdt kortgezegd in dat de leasemaatschappij beoordeelt of u de leaseprijs kunt betalen, nu en gedurende de leaseperiode. Daarom wordt u gevraagd verschillende documenten in te leveren. Afhankelijk van uw situatie vraagt de leasemaatschappij: Kopie loonstrook en werkgeversverklaring (als werknemer)
Voor de overeenkomsten met een normaal verloop worden de geregistreerde gegevens drie maanden en acht dagen na het einde van uw overeenkomst automatisch verwijderd. Voor wanbetalingen bedraagt de registratietermijn maximaal tien jaar.
Huurcontract. Een interessant alternatief is het huren van je nieuwe wagen. In dit geval betaal je een vaste maandelijkse huur – uiteraard zonder risico op opzegging. Een huurcontract voor de aankoop van je wagen neemt de financiële onzekerheid en administratieve rompslomp weg.
Heb je één maandaflossing drie maanden na datum nog niet betaald, of sta je drie aflossingen achter, dan wordt dit opgenomen in het overzicht van de Centrale voor Kredieten aan Particulieren (CKP). Dit is dan wat in de volksmond de 'zwarte lijst' genoemd wordt.
De A3 codering is geplaatst omdat je een achterstand hebt gehad bij de bank en er een deel van de schuld is afgeboekt op een lening, roodstand, verzendhuiskrediet, creditcard, lease of een hypotheek.
In Nederland kunnen mensen met financiële moeilijkheden terecht bij een kredietbank. Kredietbanken worden ook wel 'sociale banken' genoemd. Zij lenen geld aan mensen die het financieel moeilijk hebben en niet terecht kunnen bij een commerciële bank voor een lening.
Wij verstrekken geen lening in de volgende gevallen/situaties: Je hebt een negatieve BKR registratie. Je hebt één of meerdere schulden in de vorm van een betalingsachterstand bij instanties. Je woonsituatie is inwonend (bij ouders, familie of vrienden of je woont op kamers) en je hebt een tijdelijk dienstverband.