Vermicelli – Dit zijn hele dunne noodles gemaakt van tarwe of rijst. Vooral die van rijst (ook wel mihoen of bihoen genoemd) worden veel gebruikt in de Koreaanse keuken. Bijvoorbeeld voor spring rolls en sla-wraps, maar ook gebakken in de wok of gekookt in soep.
Vermicelli (Italiaans voor "kleine wormen") is een type pasta dat in Italië iets dikker maar in Nederland iets dunner is dan spaghetti.
Net zoals mijn moeder altijd doet gebruikte ik spaghetti als vermicelli, maar vervang het gerust door echte vermicelli of misschien wat noedels. Voor wat betreft de kip: je kunt ook kipfilet gebruiken, maar hou er rekening mee dat dit veel minder smaakvol is dan het kippenvlees van de poten.
Traditioneel wordt kippensoep met vermicelli geserveerd, kook op het laatst (na het zeven en met de groenten) de vermicelli mee met de soep. Vermicelli verhoogt natuurlijk wel het koolhydraatgehalte van de soep. Kippensoep is een prima manier om restjes groenten op te maken.
Nee. Vermicelli is een type pasta en helaas niet glutenvrij.
Meestal worden glutenvrije pasta's gemaakt van mais, rijst of boekweit. In deze grondstoffen zijn van nature geen gluten aanwezig en hierdoor is de pasta glutenvrij. Glutenvrije pasta's zijn er in verschillende soorten zoals spaghetti, penne of fusilli.
Soepen worden bijvoorbeeld vaak gebonden met ingrediënten die gluten bevatten, maar er zijn ook genoeg glutenvrije binders beschikbaar. Maar je kan natuurlijk ook een glutenvrije basis soep gebruiken waarbij binders niet meer nodig zijn.
Kippensoep bevat het stofje carnosine. Dit stofje komt van nature ook in ons lichaam voor en helpt ons immuunsysteem om verkoudheid en griep ons lichaam uit te werken. Volgens Amerikaans onderzoek zou dit stofje in de soep een heilzame werking hebben. Daarnaast zou de soep de luchtwegen openzetten.
Rijstvermicelli doe ik in kokend water, afhankelijk van de hoeveelheid 5-15 minuten. Ook hier dient de vermicelli na het koken afgespoeld te worden met koud water. Vermicelli kan vlak voor het opmaken 1 minuut in de magnetron opgewarmd worden.
WAPF schrijft ook dat kippensoep een heel goed middel is voor het helpen genezen van darmproblemen. Volgens de WAPF versterkt kippensoep de barrière functie van de darm12.
Tot 2 maanden na THT-datum en mogelijk langer, mits het er nog goed uitziet en de verpakking heel is.
Voeg de vermicelli toe 4
Voeg de vermicelli aan de soep toe en laat nog 10 minuten koken.
Het woord pasta komt uit het Italiaans en betekent gewoon pasta, maar ook wel 'deeg' of 'pastei(tje)'. Tegenwoordig wordt pasta alleen gebruikt voor Italiaans deegwaren. Noedels, of beter deegwaren, is een veel algemenere term en omvat ook de diverse Aziatische producten, zoals bami en mihoen.
Op het oog is het enkel de vorm die het verschil maakt tussen spaghetti en macaroni. Macaroni zijn de bekende elleboogjes en spaghetti zijn de lange rechte slierten.
De bami is zelfs geproduceerd in Italië. Is er dan wél iets wat het Oosterse deegwaar onderscheidt van de Italiaanse slierten? Het verschil blijkt te zitten in de tarwe. Tagliatelle wordt gemaakt van durum tarwe, wat vaak geler is in kleur, terwijl mie wat lichter oogt.
Het roosteren zou ervoor zorgen dat je pasta een nootachtige, licht geroosterde smaak krijgt. En als je je pasta dan ook nog eens combineert met een saus die niet te overheersend is, dan komt de smaak van je pasta extra goed naar voren.
reken ca. 80 gram mie per persoon. Breng in een pan per 100 gram mie 1 liter water aan de kook. Laat de mie in het water glijden en breng het water, onder af en toe roeren, opnieuw aan de kook.
Rijstvermicelli heeft een ronde structuur. Rijstvermicelli doe ik in kokend water, afhankelijk van de hoeveelheid 5-15 minuten. Ook hier dient de vermicelli na het koken afgespoeld te worden met koud water. Vermicelli kan vlak voor het opmaken 1 minuut in de magnetron opgewarmd worden.
De Joodse gemeenschap zweert al heel lang bij kippensoep als geneesmiddel, niet voor niets wordt het Joodse penicilline genoemd. Het stofje 'carnosine' heeft hier veel mee te maken: het helpt je immuunsysteem om van verkoudheid en griep af te komen.
Kippensoep: het is niet alleen lekker maar zou ook extreem goed zijn om een griepje te verdelgen. De soep zit boordevol vitaminen waardoor je snel weer zou aansterken. En wat blijkt? Kippensoep heeft wel degelijk een invloed op hoe snel je geneest van het griepvirus.
Bij soep in blik gaat het niet alleen om wat er in het blik zit, maar ook om het blik zelf. In veel voedingsmiddelen uit blik of pak zit de hormoonverstorende stof Bisphenol A, oftewel BPA. Je valt er echt niet meteen dood door neer, maar het kan wel schade aanrichten aan de gezondheid.
Lekker bij de barbecue, of simpelweg als tussendoortje tijdens de maaltijd! Qua smaak en structuur bijna niet te onderscheiden van de afbakbroodjes. Deze stokbroden kun je ook gebruiken om een heerlijke sandwich te maken!
Melk, yoghurt, kwark en Hollandse kaas van koe-, geiten,- of schapenmelk zijn vrij van gluten. Zuivelproducten met toevoegingen zoals vla, vruchtenkwark, smeerkaas en buitenlandse kazen kunnen wel gluten bevatten.
Ja. Pesto (=gestampt) is glutenvrij en bevat: 1. Basilicum.