Navigeer op je telefoon naar de app Galaxy Wearable en tik op Find My Watch. (Bij fitnessbanden, tik op Find My Band of Zoek mijn apparaat.) Als je horloge is verbonden met je telefoon via Bluetooth, tik je op START. Je horloge begint te trillen, zodat het gemakkelijker te vinden is.
Je apparaat op afstand zoeken, beveiligen of wissen. Ga in een browser naar android.com/find. Log in op je Google-account. Als je meerdere apparaten hebt: Selecteer bovenaan de zijbalk het kwijtgeraakte apparaat.
Je Samsung-telefoon terugvinden
Ga naar Instellingen. Tik op je Samsung-account. Tik op Zoek mijn mobiel. Je hebt dan de keuze uit verschillende opties: telefoon zoeken toestaan, ontgrendelen op afstand (met pincode), laatste locatie verzenden en offline zoeken.
Als je je Galaxy-toestel kwijt bent, kan je met de functie Mobiel zoeken je toestel vergrendelen, ontgrendelen, lokaliseren of, in het ergste geval, je gegevens volledig wissen. Wees gerust, zelfs je Samsung Pay-betalingsgegevens kunnen worden vergrendeld of gewist, en dit alles kan op afstand worden gedaan.
Ga naar android.com/find en log in op je Google-account. Hier kan je meerdere apparaten (terug)vinden óf een ander account selecteren waar de desbetreffende telefoon mee verbonden is. Je kan hier inzoomen tot op enkele meters nauwkeurig.
Open android.com/find.Log in op je Google-account.Als je meerdere apparaten hebt, selecteer je bovenaan het scherm je apparaat.
Als je telefoon inderdaad uitstaat, dan is het op dat moment helaas niet mogelijk de exacte locatie te achterhalen. Wat dan wel nog mogelijk is, is het achterhalen van de laatst bekende locatie van je telefoon (dus van het moment dat het toestel voor het laatst was ingeschakeld).
De Nokia 8210 stamt uit 1999, heeft geen WiFi, Bluetooth of near field-verbinding, waardoor niemand je kan volgen. Wel zit er infrarood op, waardoor je vliegensvlug al je contacten over kan zetten naar een ander toestel.
Je Android-toestel vinden als je hem kwijt ben, doe je met 'Vind mijn apparaat'. Dit is een dienst van Google en houdt voor je bij waar je telefoon precies is. Het is van belang dat je deze functie inschakelt. Dit doe je in 'Instellingen', tik vervolgens op 'Beveiliging & privacy' en vink 'Vind mijn apparaat' aan.
Als je je telefoon of tablet bent kwijtgeraakt, kun je met behulp van Find My Mobile bepalen waar deze zich bevindt. Navigeer eerst naar de Find My Mobile-website op een pc. Voer je Samsung-accountgegevens in en klik op Ik ben geen robot en klik vervolgens op AANMELDEN.
De politie kan uw telefoon misschien traceren aan de hand van het genoemde IMEI-nummer. U kunt ook geluk hebben en ontdekken dat uw telefoon door een vreemde werd binnengebracht op het politiebureau. De politie kan ook zonder bevelschrift uw telefoon opsporen om deze terug te krijgen.
Met de Samsung Galaxy SmartTag vind je waardevolle spullen probleemloos terug. Deze bluetooth tracker heeft een bereik van 120 meter.
SmartThings is de hub van Samsung voor het bedienen van smart home-apparaten en kan worden gedownload naar Android- en iOS-apparaten. Beheer je huisinstellingen zonder zelfs maar van de bank op te staan.
Een Samsung SmartTag heeft voornamelijk één doel: Je kunt de locatie van de SmartTag volgen via je telefoon. Dit werkt via de Samsung SmartThings app. Je kunt je SmartTag ergens aan vastmaken wat je niet kwijt wilt raken, en zo altijd de locatie van je spullen terugvinden.
112 locatie: Meldkamer ziet direct waar je bent
Dat meldt de Landelijke Meldkamer Samenwerking op haar website. Voortaan is Advanced Mobile Location (AML) automatisch ingeschakeld op Android-telefoons, waardoor de centralist je precieze locatie kan zien.
Verkeersgegevens; naast de zendmastgegevens kan de politie ook de verkeersgegevens van uw telefoon opvragen bij de telecomprovider. Over een periode tot 6 maanden terug kan dan worden nagegaan met wie u hebt gebeld of gebeld bent, gespecificeerd naar duur en tijdstip van de gesprekken.
Google biedt een app en website genaamd Vind mijn apparaat (Find My Device), waarmee je een vermiste Android-telefoon kunt zoeken, beveiligen en eventueel alle gegevens kunt wissen. Deze service is beschikbaar als app maar ook via je browser te bereiken.
Volgens 91Mobiles werkt Google namelijk aan een functie waarmee je je Android-smartphone ook terugvindt als hij uitgeschakeld of zelfs gereset is. Apple biedt een soortgelijke feature in zijn 'Zoek mijn'-app. Dat is natuurlijk erg handig en bovendien wordt het voor dieven minder aantrekkelijk om je telefoon te stelen.