Met een Android-apparaat controleren of er AirTags of Zoek mijn-netwerkaccessoires in de buurt zijn. Als u een Android-apparaat gebruikt, kunt u de Tracker Detect-app downloaden uit de Google Play Store.
Want uw AirTag wordt niet alleen door uw iPhone gezien, maar ook door iPhones en iPads van anderen. Als zo'n apparaat een AirTag ziet, rapporteert het de locatie van die AirTag aan het 'Zoek mijn'-netwerk van Apple.
Zit er een AirTag in of aan je koffer en sta je er met je iPhone vlakbij, is de locatie van de koffer te zien in de Zoek mijn-app van Apple. Maar het bereik van zo'n AirTag is maximaal 80 tot 100 meter.
Om een object als verloren te markeren, moet je de verloren-modus inschakelen. Tik op 'Objecten' onder in het scherm en tik vervolgens op de naam van het verloren object. Tik onder 'Verloren-modus' op 'Schakel in'. Volg de instructies op het scherm om een telefoonnummer in te voeren waar je te bereiken bent.
Als u een Android-apparaat gebruikt, kunt u de Tracker Detect-app downloaden om een AirTag of Zoek mijn-netwerkaccessoire te zoeken dat niet meer bij de eigenaar in de buurt is en die mogelijk bij u is.
Als u 'Zoek' niet ziet, controleert u of 'Sta toegang tot locatie toe' is ingeschakeld voor de Zoek mijn-app. Ga naar 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Locatievoorzieningen' en controleer of 'Locatievoorzieningen' is ingeschakeld. Scrol omlaag en tik op 'Zoek mijn'.
AirTags kunnen bijvoorbeeld aan een tas of koffer worden bevestigd. Dankzij de functie Precision Finding in de Zoek mijn-app kunnen iPhone-gebruikers hun spullen terugvinden. Dit werkt alleen als de gebruiker zich op een afstand van maximaal 80 tot 100 meter van de AirTag bevindt.
De AirTag heeft een IP67-classificatie voor waterbestendigheid, dus hij moet tot 30 minuten op een diepte van XNUMX meter blijven werken. Overweeg daarom om de AirTag te bevestigen aan alle items die u in het water zou verliezen.
Zo kan de AirTag na drie dagen een geluidje afspelen wanneer deze te lang verwijderd is van de gekoppelde iPhone. Ook kan je eigen iPhone een onbekende of ongewenste AirTag detecteren. Hier krijg je dan na enige tijd een melding van.
De AirTag bevat een vervangbare CR2032-knoopcelbatterij en staat volgens Apple garant voor een accuduur van ongeveer 1 jaar. Helaas kun je het batterijniveau niet meer raadplegen zodat je weet hoe lang je de Tag nog kunt gebruiken.
Het is niet mogelijk om de AirTag te delen met anderen, omdat deze maar aan één Apple ID gekoppeld kan worden. Dit kan problemen veroorzaken als je bijvoorbeeld een AirTag hebt hangen aan autosleutels die je uitleent. De gebruiker kan dan mogelijk gealarmeerd worden omdat de eigenaar niet in de buurt is.
Vanaf iOS 7 is er een functie aanwezig waarbij de iPhone in de gaten houdt waar je woont, werkt en vaak komt. Deze functie zit verstopt in het instellingenmenu van de iPhone. Best wel link, want wanneer bijvoorbeeld je iPhone gestolen wordt en de dief kan inloggen op je iPhone dan ligt alles op straat.
Er wordt niet alleen een geluid afgespeeld wanneer je dit handmatig activeert, ook automatisch kan de AirTag een geluid produceren. Wanneer een AirTag wordt verplaatst die een tijdje gescheiden is van degene die hem geregistreerd heeft, wordt er een geluid afgespeeld om mensen in de buurt te waarschuwen.
De Canadese politie waarschuwde voor criminelen die de gadget gebruiken om auto's te stelen. Ze plakken de AirTag op zo'n auto om die te kunnen volgen en als die op een rustige plek staat te stelen. Zeker vijf auto's zouden de laatste tijd op deze manier gestolen zijn. De politie in Nederland herkent het beeld niet.
De AirTag kun je niet opladen, maar heeft een kleine batterij die je uiteindelijk moet vervangen. Door de achterkant van de AirTag los te draaien kun je de accu gemakkelijk verwisselen.
Ondanks dat het mogelijk is om de AirTag zo eenvoudig te openen, blijft het accessoire toch erg waterbestendig. Het apparaatje kan namelijk tot dertig minuten in één meter diep water liggen. Na het verwijderen van de batterij wordt de plastic binnenkant van de AirTag zichtbaar.
Ben je op zoek naar een tracker voor je portemonnee, dan kun je het beste kiezen voor de Tile Slim. Deze dunne tracker past perfect in je portemonnee en de batterij gaat maar liefst drie jaar mee, hetgeen twee jaar langer is dan de batterij in de Tile Pro. Het grote nadeel is dat de batterij niet vervangbaar is.
Met de Spotter GPS tracker weet je precies waar je koffer of bagage is. Een kleine mobiele GPS tracker die je gemakkelijk in je bagage stopt en vervolgens online traceert. Zo weet je precies waar je koffer en waardevolle spullen zijn als dat nodig is. Kleine GPS tracker die perfect in je koffer past.
Helaas is de kans dat je bagage kwijt of vertraagd is groot. Dagelijks raken er ongeveer 60.000 koffers kwijt. Natuurlijk heb je als vliegtuigpassagier rechten. Binnen Europa staan de rechten vastgelegd in de Verordening 889/2002.
Met AirTag hoef je nooit meer lang naar je spullen te zoeken. Maak er eentje vast aan je sleutels en stop een andere in je tas. Ze verschijnen automatisch op de kaart in de 'Zoek mijn'‑app, waar je ook kunt zien waar je Apple devices zijn, en waar je familie en vrienden zich bevinden.
Misschien vraag je je af of een gevonden of gestolen AirTag makkelijk te resetten is. Het antwoord is nee. Hij zal eerst losgekoppeld moeten worden van het Apple ID van de huidige eigenaar. Je kunt dus niet zomaar de AirTag van iemand anders resetten en gaan gebruiken.
Als u geen iPhone, iPad of iPod touch hebt, speelt een AirTag die gedurende langere tijd niet bij de eigenaar in de buurt is, een geluid af wanneer de AirTag wordt verplaatst. AirPods ondersteunen dit type melding niet.
Je telefoon licht uit het niets op of gedraagt zich op andere manieren vreemd. Als je telefoon ineens oplicht, uitgaat, vanzelf opstart of apps installeert zonder dat jij iets doet, kan het zijn dat iemand je telefoon op afstand bedient, wat erop kan wijzen dat diegene je gesprekken afluistert.
IPhone en Android traceren
U kunt hem traceren met behulp van uw Apple ID (iPhone) of Google account (Android). Deze optie moet u vooraf wel activeren. Met een iPhone werkt dit via instellingen > icloud.com > zoek mijn iPhone. Op een Android toestel werkt het via Google instellingen en de app apparaatbeheer.