Laat een ijsklontje op je gezicht smelten. Wrijf na je schoonmaakrituelen een ijsblokje over je gezicht tot het gesmolten is, om je poriën kleiner te maken. Voilà: hierdoor heb je minder kans op puistjes.
Het koelt de huid af, neemt roodheid weg en houdt de huid gehydrateerd. En dat is niet het enige: ook helpt elke dag een ijsblokje op je gezicht voor een goede bloedsomloop en laat het een frisse uitstraling achter waardoor je meer wakker lijkt.
Je moet het ijs 30 seconden tot een minuut in beweging houden. Doe dit een a twee keer per dag, elke dag, om op de lange termijn voordelen te behalen zonder het te overdrijven. Je wilt de huid niet over stimuleren of irritatie veroorzaken.
Komt 'ie: 'Maar de claims dat een ice facial vlekjes, puistjes, rimpels en wallen zou kunnen verminderen, zijn helaas niet wetenschappelijk bewezen. En om ook meteen maar even een bekende fabel te weerleggen: koud water zorgt ook niet voor kleinere poriën', zegt Ultee.
Doe een ijsblokje in een stukje keukenrol of een servet en hou het 10 minuten op het puistje, 10 minuten eraf, en vervolgens weer 10 minuten erop. Dit zal de zwelling een pak verminderen.
Een ijsblokje is de perfecte manier om jouw puistje weg te halen in 1 uur. Normaal gebruik je een ijsblokje om blessures te genezen en om zwelling te voorkomen. Nu kan je ijs gebruiken om jouw puistjes snel te genezen. Het ijsblokje zal ervoor zorgen dat de ontsteking minder rood en zichtbaar is.
IJs kan wel tijdelijk de pijn verminderen door de huid er omheen te verdoven. Ook zal de roodheid afnemen doordat de bloedvaten tijdelijk worden 'bevroren', maar ijs pakt niet de bron van het probleem aan. Kijk ook uit met ijs direct op je huid leggen: je kunt je huid ermee verbranden, of er zelfs rosacea van krijgen.
Het gaat bij een koudwaterbad meer om de regelmaat dat je erin zit. De eerste gezondheidsvoordelen beginnen namelijk al als jij met regelmaat 1x in de week 30 seconden in het ijsbad stapt, maar dit kan ook iedere ochtend zijn. Je moet je niet bezighouden met tijd op het moment dat je in het ijsbad gaat zitten.
Koud water zorgt ervoor dat de haarschubben sluiten wat resulteert in een gladder en glanzend haar. Als je je haar föhnt, dan kan je ook altijd het beste even op het laatst föhnen met de koude stand. Dit zorgt er tevens voor dat je haarschubben sluiten en het zorgt ervoor dat je haar beter in model blijft zitten.
IJsbaden, ijspakkingen of cryotherapiebehandelingen kunnen pijn en zwellingen verminderen, doordat de bloedvaten samentrekken en ontstekingsprocessen in de spieren worden afgeremd.
Laat een ijsklontje op je gezicht smelten. Wrijf na je schoonmaakrituelen een ijsblokje over je gezicht tot het gesmolten is, om je poriën kleiner te maken. Voilà: hierdoor heb je minder kans op puistjes.
Deze laat je lippen namelijk extra opvallen en daardoor juist smaller lijken. Een ijsblokje over je lippen wrijven zorgt ervoor dat je lippen opzwellen en dus juist wél voller worden. Een simpele oplossing, maar de hele dag met een ijskast rondlopen is nu eenmaal niet ideaal.
Je gezicht wassen met ijskoud water is, zeker 's ochtends vroeg en op warme dagen, heerlijk verfrissend. Toch heeft je huid er minder aan. Wanneer je koud water gebruikt, openen je poriën zich niet goed, wat als gevolg heeft dat het vuil niet goed weggespoeld kan worden.
Een ice roller is een apparaatje wat veel meiden tegenwoordig in hun badkamerkastje hebben liggen. Het werkt heel simpel: leg de ice roller een half uurtje in de koelkast of vriezer en gebruik de roller op je gezicht. Je huid krijgt een soort wake-up call en dat activeert juist weer de aanmaak van collageen.
Als je de ijsblokjes in een afgesloten verpakking invriest, kun je ze zo'n drie maanden bewaren. IJsklontjes in een open bakje kun je echter maar twee weken bewaren. De deur van de vriezer gaat namelijk open en dicht en warmere producten worden er ingezet.
Naast het feit dat douchen met (ijs)koud water ecovriendelijk is, heeft het ook flink wat gezondheidsvoordelen. Koud douchen is onder andere goed voor het immuunsysteem, de bloedcirculatie, de thermoregulatie, gewichtsverlies en de huid. Bovendien verbetert het ook de sportprestaties.
“Van twee minuten koud douchen ga je waarschijnlijk niet afvallen. Beter kun je langdurig de kou opzoeken, door bijvoorbeeld regelmatig je thermostaat omlaag te zetten. Zie bruin vet niet als de heilige graal, maar het is wel zo dat alle beetjes helpen als het erom gaat je (slechte) vet te verminderen.”
Proteïnen in vlees, kaas, eieren, linzen, bonen, eieren en vis zijn onmisbaar voor een gezonde haargroei. Ook vitamine B, omega-3 vetzuren, ijzer en water bevorderen de haargroei.
Je immuunsysteem versterkt
De mensen die koud douchten meldden zich minder vaak ziek voor hun werk en als ze dat wel deden, waren ze sneller weer beter. De onderzoekers concludeerden dat koude douches het immuunsysteem versterkt, waardoor je minder vatbaar bent voor virussen.
Bij het nemen van een koude douche spannen je spieren zich aan. Dat zorgt voor vaatvernauwing. Hierdoor wordt je bloeddruk en 'hydrostatische druk' hoger, waardoor je hart sneller pompt en er meer bloed richting je spieren gaat. Zo brengt het bloed verschillende stoffen naar de juiste plaatsen in het lichaam.
Begin met je onderlichaam
Begin door alleen maar je onderlichaam in het water te dompelen, als je voor de eerste keer in het ijsbad stapt. Door het koude water raakt je lichaam in een shocktoestand, zorg dus dat je rustig aan doet en dat je nooit alleen bent.
Als je een inwendig puistje in de neus krijgt, komt dat vaak door haar. In de neus zit natuurlijk haar en als een haartje verkeerd groeit, kan het de huid flink irriteren en een pijnlijk en ontstoken puistje vormen. Neuspeuteren is een andere reden, waarom je puistjes in je neus kunt krijgen.
Om de puist te laten uitdrogen en verwijderen meng je twee eetlepels water met een eetlepel zeezout. Meng dit in een glas of een klein bakje en smeer het op de puist met een wattenstaafje. Laat dit een nacht intrekken en je ziet waarschijnlijk de volgende dag al resultaat.