Je vindt ons bij Albert Heijn!
Halo Top zet zichzelf in de markt als een gezond alternatief waarvan je zoveel kunt eten als je wilt. Halo Top bevat stevia in plaats van suiker, zodat een bolletje ijs 60 kilocalorieën bevat in plaats van 250 zoals bij Häagen-Dasz het geval is.
Slechts 320-360 calorieën per pint.
Halo Top's® eiwitrijke ijs wordt gemaakt van de beste ingrediënten zodat je niet hoeft in te leveren op de smaak. We weten dat dit te goed klinkt om waar te zijn dus probeer het zelf: ontdek ons heerlijke ijs waar je zonder schuldgevoel van kunt genieten!
Het ijs komt in bekers van 500ml. De makers van Oppo willen gezond en lekker combineren. Ze maken gebruik van natuurlijk ingrediënten. Er zijn drie smaken in de Nederlandse winkels (sowieso Albert Heijn) te vinden, namelijk Salted Caramel, Madagascan Vanilla en Colombian Chocolate & Hazelnut.
Te koop bij: Alle grote supermarkten zoals Albert Heijn en Jumbo.
Afvallen en ijsjes eten
Wie willen afvallen en voor minder calorieën kiest, kan het beste gaan voor waterijs of sorbetijs. Een waterijsje bevat meestal zo'n 40 calorieën en een bolletje sorbetijs bevat ook 40 calorieën. Wie voor yoghurtijs kiest, gaat flink omhoog in het aantal calorieën: een bolletje telt 70 stuks.
Waterijs, zoals een raket, is de verstandigste keuze. Een waterijsje bevat ongeveer 50 calorieën per ijsje. Sorbetijs komt hierna: 2 bolletjes sorbetijs bevatten ongeveer 90 calorieën (zonder hoorntje). Yoghurtijs levert iets meer energie dan sorbetijs.
Mandarijn. IJs op basis van fruit is vaak de smaak met de minste calorieën. Ook nog eens fris op een warme dag.
Een dagkeuze is iets kleins buiten de Schijf van Vijf, waarvan je 3 tot 5 keer per dag iets kunt kiezen. Zoals een waterijsje. Een weekkeuze is groter. Deze kun je beter niet meer dan 3 keer per week nemen.
Het is wel bekend dat in een gemiddeld softijsje iets minder vet en calorieën zit dan in roomijs. Dit komt omdat er bij het maakproces van softijs lucht wordt toegevoegd. Winnaar: Softijs. Natuurlijk hangt dit af van je portie.
IJs behoort tot de gefermenteerde producten. Dit betekent dat jouw lichaam moeilijk verteerbaar voedsel hierdoor gemakkelijker kan opnemen. De goede bacteriën in zulke producten kunnen stoffen die je spijsvertering belasten, afbreken.
Welke ijsjes minste suiker? Waterijsjes zijn de beste keus. Die bevatten namelijk geen vet en vaak minder suiker dan chocolade-, room- of yoghurtijs. En daardoor minder calorieën.
Tanden zijn zo ontwikkeld dat ze ergens doorheen kunnen bijten. Maar bij het kauwen op een ijsklontje slaat het gebit er steeds tegenaan, tot het ijsklontje breekt. Hierdoor slijten je tanden en kiezen sneller, met tandpijn als gevolg. Maar ook kan het schade aan het tandglazuur of aan vullingen en kronen veroorzaken.
Een volwassen vrouw heeft gemiddeld 2.000 kcal per dag nodig, een volwassen man 2.500. Werk je meer calorieën naar binnen dan je verbrandt, dan slaat je lichaam dat op als vet: je komt aan.
Roomijs bevat minstens 8 % vet en 25 tot 30 % suiker en brengt per 100 g (twee bolletjes ijs) ongeveer 200 kcal aan. Worden er extraatjes aan toegevoegd zoals chocolade of koek, mag je er zeker wat calorieën bijtellen. Yoghurt vormt de basis van een ijskoude yoghurt, yoghurtijs of 'frozen yogurt'.
Wanneer je hersenen te weinig glucose op voorraad hebben, merk je dat meteen aan alles. Je wordt duizelig, rillerig en hoofdpijn bonkt in je kop als een buurman met een klopboorfetisj. In andere woorden: je bloedsuiker is te laag, want je eet simpelweg te weinig.
Het koude ijs zorgt ervoor dat je gehemelte ook koud wordt. Dit merken je zenuwen en geven een signaal naar je hersenen. Automatisch worden nu in je hoofd alle bloedvaten groter om meer warm bloed te kunnen brengen. En dat doet pijn en kan een bonzend gevoel geven.
Als je gezond en gevarieerd eet, is het geen probleem om af en toe een frietje te eten. Het gaat om de juiste balans. 1 kleine zak patat van 150 gram (zonder zout) met 25 gram mayonaise bevat: Energie: 560 kilocalorieën (kcal)
Softijs. Er wordt wel eens beweerd dat je bij softijs meer risico loopt op een voedselinfectie, en dat je het als zwangere vrouw niet moet eten. Onderzoek laat zien dat je het veilig kunt eten, ook als je zwanger bent. Wel is het zo dat de machines schoon moeten zijn en de ijsmaker hygiënisch moet werken.
Er zitten 211 kilocalorieën in 1 stuk (70 gram) ijshoorn. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'ijshoorn'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.