Kort gezegd draait het bij Cloud computing allemaal om het opslaan en ophalen van je persoonlijke gegevens (of bedrijfsgegevens) uit je eigen kleine gebiedje op internet. Niets wordt opgeslagen op je lokale harde schijf en alles is op elk moment toegankelijk vanaf elke locatie en elk apparaat.
1 Ga naar 'Instellingen' en klip op 'Accounts en back-up'. 2 Klik op 'Samsung Cloud'. 3 Klik op het Meer opties icoon (drie puntjes) en klik dan op 'Instellingen'. 4 Klik op de schakelaar 'Samsung Cloud-pictogram tonen'.
Je slaat foto's in de cloud op bij een clouddienst. Daarvoor moet je een account aanmaken waarmee je je eigen plekje op de cloud als het ware reserveert. Bij de meeste clouddiensten kan je gratis registreren. De opslagruimte die je krijgt varieert.
Je krijgt het gratis bij het aanmaken van een Google-account: 15 GB aan opslagruimte in je eigen Google Drive. Dat is bovengemiddeld veel gratis cloud opslag. Het handige is dat je van verschillende Google-diensten een back-up kunt maken in Google Drive.
Externe HDD: veel opslagcapaciteit
Bewaar je veel foto's en video's of heb je veel opslagruimte nodig voor andere bestanden? Dan is een externe harde schijf, oftewel externe HDD (Hard Drive Disk), de beste keuze voor jou.
Er bestaan grofweg twee manieren om een 'eigen' cloud op te zetten. Je kunt fysiek een apparaat (zoals computer, maar ook een NAS) inrichten en deze de taak van een persoonlijke opslagdienst toewijzen.
Alles wat vóór 1 juni 2021 in Google Foto's is opgeslagen, blijft gratis en blijft beschikbaar. Alle foto's in 'Hoge kwaliteit' zullen dus nog steeds in je account blijven staan en je wordt niet plotseling overgezet naar een betaald account. Alles wat je ná 1 juni 2021 gaat uploaden telt mee bij je totale opslag.
Clouddienst. Met Google Drive kunnen mensen bestanden op internet (in de cloud) opslaan om ze op verschillende apparaten te gebruiken. Daarvoor stelt het bedrijf ruimte beschikbaar in een datacenter. Google Drive is een zogenaamde clouddienst.
Wat is iCloud? iCloud is de clouddienst van Apple waarmee je een back-up van de bestanden van je iPhone maakt. Je kunt een back-up van onder andere je contacten, app-gegevens, agenda en foto's maken en deze opslaan in je iCloud. Dit is je persoonlijke opslagruimte in de cloud van Apple waar alleen jij bij kan.
Als je een foto of video verwijdert waarvan een back-up is gemaakt in Google Foto's, blijft deze 60 dagen in de prullenbak staan. Als je een item van je apparaat met Android 11 of hoger verwijdert waarvan geen back-up is gemaakt, blijft het item 30 dagen in de prullenbak staan.
Je bewaarde foto's in je Google Drive en die werden vervolgens automatisch geüpload naar Google Foto's. Veranderde je wat aan die foto's in je Drive, dan zag je dat terug in Google Foto's. Vanaf 10 juli 2019 worden die foto's en video's niet meer automatisch gesynchroniseerd tussen beide diensten.
Google Foto's bewaart alle foto's en video's gratis in de cloud en 'in hoge kwaliteit'. Er vindt hoe dan ook enige compressie plaats, maar foto's worden tot 16 megapixels opgeslagen en video's tot 1080p. Voor veel gebruikers zal dat ruim voldoende zijn.
Op Android-toestellen worden mediabestanden automatisch opgeslagen op je map WhatsApp/Media/. Wanneer je intern geheugen hebt, zal de map op je interne geheugen opgeslagen zijn. Wanneer je geen intern geheugen hebt, zal de map op je SD-kaart of externe SD-kaart opgeslagen zijn.
Het Nationaal Archief beheert ruim 15 miljoen foto's. Meer dan 400.000 foto's zijn vrij beschikbaar voor download en hergebruik. Vele onderwerpen zijn hier te vinden, zoals voetbal, Deltawerken, Tweede Wereldoorlog, politici, Koninklijk Huis, landbouw, visserij, Suriname, Indonesië en het Nederlandse leger.
Selecteer in Foto's op iCloud.com de foto's of video's die je wilt verwijderen of dubbelklik op een enkele foto of video. en klik vervolgens op 'Verwijder'. Verwijderde foto's en video's worden verplaatst naar het album 'Recent verwijderd'.
Hoewel er talloze voordelen zijn aan de cloud, zitten er aan sommige van deze voordelen ook nadelen verbonden. De belangrijkste nadelen waar u rekening mee moet houden zijn de kosten, de afhankelijkheid van het netwerk, de externe opslag van uw data en het gebrek aan controle over het systeem.
Drive is bovendien helemaal op de cloud gebaseerd, zodat u bestanden niet meer lokaal hoeft op te slaan en het risico voor uw apparaten minimaal is.
Als de cloudopslag vol is, zijn er de volgende opties via Google One: 100 GB voor 1,99 euro per maand of 19,99 per jaar; 200 GB voor 2,99 euro per maand of 29,99 per jaar; 2 TB voor 9,99 euro per maand of 99,99 euro per jaar.