Het poeder wordt gebruikt om schaafwondjes te ontsmetten en droog te houden om verkleving aan een pleister of verbandgaas te minimaliseren. Dutimon verzorgt en ondersteunt daarnaast het herstellend vermogen van de huid.
Gezocht en gevonden,de ouderwetse Dermatol ,alleen nu in een potje en onder de naam Dutimon. Werkt goed en ontsmettend op kleine wondjes. Vond je dit een nuttige review?
Dutimon Poeder is een desinfectiemiddel die kan worden gebuikt bij de ontsmetting van kleine snijwondjes.
Dutimon wondpoeder is een poeder wat de wond droog maakt, desinfecteerd en niet prikt. De poeder verzorgt en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid.
Bij Drogist.nl Kun je alles van Dutimon bestellen tegen lage prijzen. Bestel online Dutimon Poeder 12g uit de categorie ontsmetting voor 21:30 vandaag, dan heeft u uw bestelling de volgende werkdag in huis, mits voorradig.
Zilversulfadiazine is een ontsmettend middel. Het werkt tegen bacteriën. Artsen schrijven het voor om huidinfecties te behandelen of te voorkomen bij ernstige brandwonden en bij doorligwonden.
Een wondzalf ter ondersteuning en bevordering van het natuurlijke genezingsproces van kleine oppervlakkige wonden zoals sneeën, schaafwonden en krassen als ook voor eerste en kleine tweedegraads brandwonden.
De Hansaplast Wondspray helpt ook om korsten of stollingen te verwijderen. De spray is vrij van alcohol, prikt niet tijdens het aanbrengen en droogt de huid niet uit. Hansaplast Wondspray is een pijnvrij en effectieve manier om wonden te reinigen van vuil en bacteriën en voorkomt infecties van de wond.
Wanneer alles goed schoon en beschermd is, kun je af en toe de ontstoken wond verzorgen met een verzorgende zalf, zoals de Hansaplast Wondhelende zalf. Deze zalf bevordert het natuurlijke genezingsproces.
Betadine kan gebruikt worden om te ontsmetten, ook in de wond. Met een gaasje breng je dit aan op de wond en de huid eromheen. Betadine is geschikt voor het uitspoelen en desinfecteren van kleine en ondiepe snij- of prikwonden.
Het ontsmetten van een wond gebeurt door eerst de wond voorzichtig schoon te spoelen met handwarm, liefst steriel, water. Dep de wond droog met een niet-pluizende doek en neem vervolgens een wondgaasje. Hierop druppelt u wat ontsmettingsmiddel. Dep vervolgens met het gaasje over de wond.
Was uw handen en spoel de wond schoon met lauw water. Maak de wond voorzichtig droog door met een doekje of kompres op de wond te deppen. Bedek de wond met een steriele pleister of een steriel verband. De pleister (of het verband) houdt de wond vochtig, hierdoor geneest de wond sneller.
Wij adviseren Staudt Wondzalf. Deze zalf bevordert de genezing van alle wonden. De zalf heeft een drievoudige werking. Namelijk: het ontsmet, heelt de wond en beschermt en verzorgt.
Het jeukende gevoel geeft aan dat het genezingsproces aan de gang is. Een jeukende wond ontstaat doordat er tijdens de wondgenezing een vochttekort ontstaat rondom de wond.
Leovet zilverzalf ondersteunt het herstellend vermogen van de huid en kan er dus aan bijdragen om nieuwe huidcellen aan te maken.
Speciaal bij de bestrijding van bacteriën, virussen, parasieten en schimmels.
U kunt allergisch zijn voor sulfadiazine. Dit merkt u aan jeukende huiduitslag, galbulten of een ernstige huidaandoening met blaarvorming. Waarschuw dan uw arts. Meld aan uw apotheker dat u allergisch bent voor sulfadiazine.
Smeer geen vaseline op een open wond. Als dit niet praktisch is (bijvoorbeeld in verband met kleding) en bij diepere schaafwonden kun je de schaafwond afdekken met metaline of ander niet aan de wond klevend verband. Gewone pleisters en kompressen plakken aan de wond vast.
Je kunt Vaseline nog voor zoveel meer gebruiken. > Kleine wondjes en/of verbrandingen: Vaseline kun je dus smeren over kleine wondjes en verbrandingen. Als een afsluitende moisturizer creëert het een soort van barrière die je huid helpt vocht vast te houden, en voorkomt dat bacteriën in de wond komen.
Bepanthen Wondgel is zeer huidvriendelijke hydrogel, bevat geen parfum, kleurstoffen en parabenen en is geschikt voor jong tot oud. Het product kan gebruikt worden voor kleine snijwonden, schaafwonden, brandwonden (brandwond), huidkloven en verbranding door de zon.
Een hydrocolloid verband wordt over een wond heen geplakt en sluit de wond helemaal af van zuurstof. De onderste laag van het verband neemt wondvocht op en vervloeit tot een gel die goed contact maakt met de wondbodem. Hydrocolloïdverbanden zijn vooral werkzaam omdat ze een vochtig wondklimaat creëren.
Er zijn verschillende oorzaken waarom een wond niet goed geneest. De wond kan bijvoorbeeld erg groot zijn of vervuild. Het kan dan dat er hulpmiddelen nodig zijn om het proces voorspoedig te laten verlopen. Als een wond niet binnen een maand geneest, dan is er sprake van een chronische wond.
Een vochtig wondmilieu houdt in dat de wond vochtig blijft, terwijl de wondranden en omliggende (gezonde) huid droog zijn. Dit kan men creëren met behulp van zogenaamde speciaal wondverbanden. Een speciale wondverband absorbeert het overtollige wondvocht, maar behoudt op de wond een juiste hoeveelheid wondvocht.
Kleine of complexe wond sneller genezen
De meeste wonden genezen vanzelf. Wilt u deze wondjes sneller laten genezen? Houd de wond schoon en bedek het eventueel met een pleister of gaasverband. Bij een complexe of open wond kan genezing langer duren.