Met de voeten naast elkaar, het meetlint vanaf de achterkant over de billen naar voren halen en meten waar de dijen het volst zijn. Zorg ervoor dat het meetlint horizontaal is en dat het meetlint niet te strak getrokken wordt.
Meten van het dijbeen
Je meet ca. 15 cm boven de knie de omtrek van het bovenbeen.
Hoe meet ik mijn heup en dij op? Over het breedste/volste gedeelte over je heupen en je billen met je benen tegen elkaar aan. Je dij meet je op via de omtrek van je bovenbeen.
Hoe meet je de taille-omtrek? De taille-omtrek meet je tussen de onderste rib en de bovenkant van je heup. Voor het gemak kun je hierin het smalste punt aannemen. Zorg dat het meetlint loodrecht is en houd niet je buik in.
Meet met het meetlint de omtrek bij het smalste gedeelte van je middel, net boven je navel. Dit is je middelomtrek. Meet vervolgens de omtrek rond het breedste gedeelte van je heupen/billen. Dit is je heupomtrek.
Mannen kijken niet naar jouw borsten of billen, als jij jouw taille en heupen de perfecte afmetingen hebben. Wil je zo aantrekkelijk mogelijk zijn, dan moet jouw taille 70 centimeter zijn en jouw heupen 100 centimeter.
Meestal meet je de omtrek van je armen, buik, heupen en benen. Belangrijk hierbij is dat je altijd op dezelfde plaats meet. Op je buik en benen kun je dit het beste in het midden van de spier doen.
Een gezonde middelomtrek voor mannen ligt tussen de 79 en 94 centimeter en voor vrouwen tussen de 68 en 80 centimeter. Zelfs als je slank bent, kun je te veel visceraal vet hebben. Hoeveel je hebt is gedeeltelijk genetisch bepaald, maar hangt ook af van je leefstijl en hoe actief je bent af.
Je kunt uiteraard ook de bovenbeen omtrek meten van beide benen. Breng de meetlint van onder naar boven en houdt deze horizontaal vast. Plaats de meetlint net onder je bilspier of op het dikste deel. Trek de meetlint strak.
Zoek je middel.
Gebruik je vingers om de bovenkant van je heupen en de onderkant van je ribbenkast te voelen. Je middel is het zachte, vlezige gedeelte tussen deze twee bottige delen. Het is ook meestal het dunste stuk van je bovenlichaam.
Er zijn verschillende lotions en crèmes die kunnen helpen bij schurende bovenbenen. Je kan kokosolie gebruiken, een bodylotion voor de droge huid, vaseline, Smoovall en zelfs glijmiddel schijnt te werken.
Goed om te weten is dat er in steunkousen en sportcompressiekousen graduele compressie zit; de compressie begint bij de enkel (sterk) en neemt bij de knie af. Bij de enkel zit de kous dan behoorlijk strak en dat is goed. De kous mag echter niet zo strak zitten aan de boord, dat deze gaat knellen en pijn veroorzaakt.
Bandelettes® zijn elegante dijenbanden speciaal ontworpen om het veel voorkomende en pijnlijke schuren aan de binnenkant van de dijen te voorkomen op een modebewuste manier. Bij de meeste vrouwen, maar tevens bij mannen, komt de bovenkant van de dijen tegen elkaar aan.
Wist je dat wandelen een uitstekende training is om calorieën en vet te verbranden? Wanneer je 45 minuten per dag lekker actief wandelt tast je lichaam in de vetreserves en verbrandt het opgeslagen vet. Wandelen is met name erg effectief om inwendig buikvet (visceraal vet) te verbranden.
Tip #1: Eet dit als ontbijt
Een koolhydraatarm, eiwitrijk ontbijt is echter een betere keuze wanneer je buikvet wilt verbranden. Een eiwitrijk ontbijt zorgt er namelijk voor dat je je langer verzadigd voelt. Je hongergevoel wordt langer en sterker onderdrukt, waardoor je minder eet tijdens de volgende maaltijd (30).
Buikvet ontstaat met name door eenzijdige en/of ongezonde voeding. Denk daarbij aan veel geraffineerde suikers, verzadigde vetten en weinig groentes en vezels. Ook spelen een gebrek aan beweging, onderbroken nachtrust en een teveel aan stress een rol bij het ontstaan van buikvet.
's Nachts verlies je ongeveer een halve tot een hele kilo lichaamsgewicht. Voor een groot deel is dat water. Een slaapdieet zal er niet voor zorgen dat je erg veel afvalt, maar door iedere nacht goed te slapen zul je de overtollige kilo's wel gemakkelijker kwijtraken.
Er is wel een richtlijn die aangeeft dat je minimaal 1200 kcal nodig hebt per dag om te kunnen functioneren en om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Daarom hanteren wij zelf een grens van 1400 kcal. Ieder lichaam is anders en dat betekent ook dat we hierin weer moeten kijken naar individuele context.
bij vrouwen: 88 cm of meer. bij mannen: 102 cm of meer.