Babybel producten bestellen | Albert Heijn.
Mini Babybel® kaas is een voedzame snack! Mini Babybel® kaas bevat belangrijke voedingsstoffen, zoals eiwitten, calcium en vitamine B12. Eiwitten en calcium ondersteunen de groei van spieren, botten en tanden, terwijl vitamine B12 een bijdrage levert aan het normaal functioneren van het immuunsysteem.
Babybel is een Frans merk van kaasproducten van Le Groupe Bel die internationaal worden verhandeld in Europa, Afrika, Australië en Noord- en Zuid-Amerika.
Hoe lang blijft Babybel goed? De Babybel is 20 gram per stuk verpakt en is zeer geschikt als tussendoortje tijdens de reis, school of kantoor of na het sporten. Buiten de koelkast is de verpakte kaas maximaal 10 dagen houdbaar.
In plaats van traditioneel stremsel afkomstig van dieren, wordt het stremsel in Babybel® verkregen uit paddenstoelen, dus vegetariërs kunnen ook genieten!
Even voor de goede orde: het waslaagje van een Babybel is niet eetbaar. Blijkbaar is dit minder vanzelfsprekend dan we dachten. Babybel-kaasjes zijn een prima snack, maar echt lekker zien ze er niet uit. Dat komt voornamelijk door de laag rode was die eromheen zit.
De waslaag van Mini Babybel® zorgt voor een beschermende laag rond de kaas, en behoudt de versheid ervan. De cellofaan verpakking is essentieel om twee redenen. Enerzijds dient het ter volledige bescherming van de kaas en voorkomt dat de waslaag ervan schade oploopt tijdens het vervoeren.
Omdat de kaasjes per stuk verpakt zijn en maximaal 10 dagen buiten de koelkast houdbaar zijn, kan Mini Babybel® overal mee naar toe worden genomen. Het perfecte kaasje voor tussendoor! *Mini Babybel® is verkrijgbaar in netje 5, 10 en 16.
Reacties. De rode laag rondom de Babybel is een waslaag. Dit is om de kaasjes vers te houden. Toegevoegd na 2 minuten: Of, zoals Babybel het zelf zegt: "Mini Babybel is herkenbaar aan de unieke rode waslaag, die bijdraagt aan de versheid van de kaas." Overigens heb je ook andere varianten dan de rode.
Met de introductie van Mini Babybel® in 1976 zette Bel een trend: een kaas om tussendoor thuis, op het werk, school én onderweg van te genieten. Al in het eerste jaar was Mini Babybel® een succes in Frankrijk. Direct in 1977 was daarom dit leuke ronde kaasje ook in Nederland te koop.
MINI BABYBEL® ORIGINAL. Samengesteld uit gepasteuriseerde melk, zonder toegevoegde bewaarmiddelen en zonder kleurstoffen. Hij is de superheld van de boterhamdoos!
In 1 grote (165 gram) banaan zit: 152 kcal energie. 0,5 gram vet. 0,2 gram verzadigd vet.
In 1 mini babybel zit 0,36 gram zout. Het voedingscentrum adviseert maximaal 4 gram zout per dag voor een kind van 4-6 jaar.
Volgens diverse kaasspeciaalzaken kun je harde kazen, zoals Parmezaanse kaas, buiten de koelkast bewaren bij een kamertemperatuur van acht tot vijftien graden. Zachte kazen, zoals brie, kunnen beter in de koelkast bewaard worden.
Tijdslimiet. Als we Bon Appetit mogen geloven, zit je met een stuk kaas dat maximaal vier uur buiten de koelkast is gegarandeerd goed. In dat tijdsbestek hebben bacteriën niet noemenswaardig de kans gehad zich te ontwikkelen. De houdbaarheid na die vier uur is afhankelijk van de kaassoort.
Bewaar kaas ook zeker niet té koud, want van koude lucht droogt hij uit. De kou heeft bovendien een remmend effect op het rijpingsproces van de kaas. Het beste bewaar je kaas in het minst koude deel van de koelkast. Zoek in jouw eigen koelkast een plekje met een temperatuur van 7-10 graden.
Tenminste houdbaar tot: kijk, ruik en proef ná datum
Geraspte kaas tot 2 maanden en mogelijk langer na de THT-datum, mits het er goed uitziet en de verpakking nog heel is.
Kaas bevat vet. Je hebt verschillende gehaltes zoals 30+, 40+ en 50+. Het vet en het vocht in kaas worden bij temperaturen vanaf 20ºC vloeibaar en komen op de kaas te liggen. Hoe vetter de kaas, hoe meer 'zweet' deze produceert.
Gevaren van beschimmelde kaas eten
coli, Listeria, Salmonella, en Brucella. Deze kunnen allemaal voedselvergiftiging veroorzaken (5, 6). De symptomen daarvan zijn onder meer braken, maagpijn en diarree. In ernstige gevallen kan het tot de dood leiden.
In tegenstelling tot wat gedacht wordt, kan je kaas wel bewaren in de diepvries. Vooral harde kazen zijn daarvoor geschikt, maar het kan wel ten koste gaan van de smaak. De kaas blijft tot acht maanden goed in de diepvriezer. Zachte kazen vries je best niet in.
Boven de 20 ºC gaan je geliefde blokjes kaas zweten. En hoe vetter de kaas, hoe meer zweet. Voor harde kaas betekent dit verlies van vocht en vet, dus kwaliteitsverlies. Kaas die je buiten de koelkast bewaart gaat ook sneller schimmelen.
Harde kazen kun je wel invriezen wanneer je het in plakken snijdt of raspt. Wel handig om te weten: het is na het invriezen niet meer te gebruiken om het te laten smelten in een saus en ook op brood is niet megalekker. Een volledig stuk kaas invriezen wordt afgeraden, omdat het de structuur en smaak kan aantasten.