Hansaplast Aqua Protect pleisters zijn waterdicht en geschikt voor het bedekken van alle soorten kleine wondjes. Het flexibele, waterdichte materiaal beschermt de wond volledig tegen water tijdens het zwemmen, douchen of baden. Het niet klevende wondkussen beschermt de wond en werkt schokdempend.
Met zijn waterdichte, flexibele materiaal en de sterke kleefkracht is de pleister ideaal voor tijdens het wassen, douchen, baden en zwemmen.
Als je een open wond hebt, is het niet aangeraden om te gaan zwemmen. Bacteriën kunnen makkelijk in de wond dringen en zo terecht komen in de bloedbaan. Er kan ook een te hoge concentratie chloor in je wond terechtkomen, wat schadelijk is voor de gezondheid en het herstel.
Een fijne wondpleister blijft goed zitten, is pijnloos te verwijderen en laat geen kleefresten achter. Een panel van de Consumentenbond testte 10 pleisters op gebruiksgemak. De elastische pleister van Idyl en de classic pleister van de Jumbo scoren het beste.
Een eilandpleister is een extra grote pleister en wordt ook wel een XL of XXL-pleister genoemd. Dit soort pleisters zijn lang en breed, waardoor ze ideaal zijn om een grotere huidbeschadiging af te dekken.
Zorg ervoor dat je de eilandpleister dagelijks vervangt. Zijn er ook wonden waar ik de HeltiQ Eilandpleister niet voor kan gebruiken? De HeltiQ Eilandpleister is geschikt voor grotere operatieve wonden, schaafwonden en snijwonden.
De pleister wordt ook wel eilandpleister genoemd en is herkenbaar aan de kleefrand rond het gehele niet verklevende wondkussen. Deze pleister wordt gebruikt om wonden van een operatie sneller te laten genezen. Ook geschikt voor andere verwondingen met een geringe wondvocht productie.
Wanneer sprake is van een klein open wondje kan je deze het beste schoonspoelen met water en ontsmetten met een ontsmettingsmiddel. Dek het wondje af met een HeltiQ Wondpleister, HeltiQ Pleisterstrips of een HeltiQ Gaaskompres met een HeltiQ Hechtpleister.
Werkingsduur van een pijnpleister
De eerste pleister die u heeft aangebracht, zal pas na ongeveer 12 tot 24 uur beginnen werken. Om deze periode te overbruggen, kan uw arts een bijkomend of snelwerkend geneesmiddel voorschrijven. Transtec kan tot 96 uur (4 dagen) aangebracht blijven.
Wassen, douchen en baden
Houd de wond 24 uur droog. Daarna kunt u zich gewoon wassen en douchen. Let er bij het afdrogen op dat u niet te hard over de wond wrijft. We adviseren u om de eerste vijf tot zeven dagen niet te zwemmen of in bad te gaan.
Het verband mag na 3 dagen verwijderd worden, zo nodig kunt u een ander verband of pleister op de wond aanbrengen. U mag na 3 dagen weer douchen. Het is geen probleem dat de wond nat wordt, wel is het belangrijk dat u de wond goed droog dept (niet wrijven).
Bijtend en irriterend
Door zijn natuurlijke samenstelling en door de diverse vervuilende stoffen die het kan bevatten, doet zeewater een wond meer kwaad dan goed. Zeewater is bijtend (vanwege het zout) en irriteert de wond. Het kan de wond zelfs dieper maken en zo de wondheling vertragen.
Als je een open wond hebt, is het niet aangeraden om te gaan zwemmen. Bacteriën kunnen makkelijk in de wond dringen en zo terecht komen in de bloedbaan. Er kan ook een te hoge concentratie chloor in je wond terechtkomen, wat schadelijk is voor de gezondheid en het herstel.
Starten met FSL via Mediq
De FreeStyle Libre is waterbestendig tot 1 meter gedurende 30 minuten, dus u kunt de sensor gewoon blijven dragen tijdens het douchen, zwemmen of sporten.
Hansaplast Pleisterspray kunt u gebruiken voor het desinfecteren van kleine wondjes en voor schaafwonden. De wond wordt als een soort tweede huid bedekt en de spray bevordert natuurlijke wondgenezing. De wond wordt daarbij ook nog eens (transparant) beschermd tegen water, vuil en bacteriën.
Een goede wondgenezing bestaat uit 3 stappen:
Bedek de wond met een pleister, steriel wondverband of een kompres van Hansaplast. In de derde stap kunt u uw wond veilig, snel en met een lager risico op littekens helpen genezen. Breng de Hansaplast Wondhelende Zalf regelmatig aan tot de wond volledig is genezen.
Er zijn verschillende oorzaken waarom een wond niet goed geneest. De wond kan bijvoorbeeld erg groot zijn of vervuild. Het kan dan dat er hulpmiddelen nodig zijn om het proces voorspoedig te laten verlopen. Als een wond niet binnen een maand geneest, dan is er sprake van een chronische wond.
Veel mensen denken dat het goed is om schaaf-, snij- of andere wonden aan de lucht te laten drogen. Toch is dit niet altijd de beste optie. Het afdekken van je wond is vaak veel effectiever. Met speciale vochtige pleisters zorg je ervoor dat jij snel weer de oude bent.
Bedek de wond met een steriele pleister of een steriel verband. De pleister (of het verband) houdt de wond vochtig, hierdoor geneest de wond sneller.
Roer het zout goed door het water en wacht totdat het is opgelost. Vervolgens kan het verband met het water worden natgemaakt. Dit zal ervoor zorgen dat het verband niet langer hecht en soepel en zonder schade (en pijn) van de huid afgetrokken kan worden.
Neem contact op met uw huisarts bij één of meer tekenen van een infectie: als er troebel witgeel vocht (pus) uit de wond komt; als de wondranden roder, dikker en warm worden of meer pijn doen; als u zich ziek voelt of koorts krijgt.
Mepilex®Border Flex kan tot 7 dagen blijven zitten, afhankelijk van de conditie van de wond en de omliggende huid van uw patiënt, of volgens de geldende protocolering. Bezoek de productpagina voor meer informatie over dit verband.
Het verband kan maximaal 7 dagen ter plaatse blijven, afhankelijk van de hoeveelheid wondvocht en het plaatselijk protocol. Verwijderen: Om het Allevyn Gentle Border Lite Verband te verwijderen, tilt u een hoekpunt op en trekt u het verband voorzichtig los totdat het volledig van de wond verwijderd is.
Een doorligplek is een ernstige beschadiging van de huid en het onderliggende weefsel door gebrek aan bloedtoevoer (zuurstof). De huid sterft af en daardoor ontstaan nare en zeer pijnlijke wonden. Het is daarom belangrijk om doorligplekken snel te behandelen en zoveel mogelijk te voorkomen.