Dus als 1 waxinelichtje 30 watt afgeeft zou ik 234 waxinelichtjes nodig zijn om het gewenste vermogen van 7 kilowatt te krijgen.
Je kan je huis verwarmen zonder gas door gebruik te maken van een volledig elektrische warmtepomp of een warmtenet in je wijk. Daarvoor zijn vaak wel aanpassingen in huis nodig. Zo zal je bijvoorbeeld je radiatoren moeten vervangen door lage temperatuurverwarming, vloerverwarming of infraroodpanelen.
Waxinelichtjes produceren ongeveer 20 Watt warmte. Om een warmte van 1000 Watt te evenaren, zijn ongeveer twintig waxinelichtjes nodig. Hiermee is een ruimte wel op temperatuur te houden, maar om een volledig ruimte op te warmen is dit niet genoeg.
Een pellet- of houtkachel.
De informatie uit de tabel hierboven vertelt ons dat de goedkoopste manier om te verwarmen, verwarmen met hout is. Het is bovendien ook de meest ecologische manier om te verwarmen. Er bestaan verschillende soorten houtkachels; zowel met pellets als met volledige houtblokken.
De meeste huizen die na 1992 gebouwd zijn, zijn geschikt voor een hybride warmtepomp. In dit geval kun je het beste kiezen voor de hybride warmtepomp. Een hybride warmtepomp werkt samen met de (aanwezige) HR cv ketel in jouw woning. Bij lage temperaturen kan de cv-ketel bijspringen om het huis te verwarmen.
Als een theelichtje brandt, bereikt waxine al snel zijn smelttraject rondom de 60 graden, waarbij de waxine zachter en vloeibaar wordt.
Giet het kaarsvet in het blikje en gebruik het stuk karton als lont, die je aansteekt door er een lucifer in te stoppen. Het leuke van dit geblikte kaarsje is dat je het overal kan neer zetten en op kan koken. Maar alleen de lont niet te lang, dat geeft een hoge vlam en zo is je kaars snel op.
Een theelichtje levert ongeveer 30 watt warmte op, wat voor vier theelichtjes dus overeenkomt met 120 watt – ongeveer evenveel als wat een menselijk lichaam in rust aan warmte produceert.
Wonen in een te koud huis heeft ten eerste flinke negatieve gevolgen voor je ademhaling. Het verhoogt namelijk de kans op astma en andere ademhalingsziektes. Ook andere ziektes gedijen goed bij een lage temperatuur. Denk bijvoorbeeld aan griep, allergieën of hart- en vaatziekten.
Een lichaam went dus wel degelijk aan een lagere temperatuur. Het is even bikkelen, maar dan kan je lijf bijvoorbeeld 15 graden aan. Of dat ook gezonder is dan leven bij 20 graden is nog niet helemaal duidelijk, zegt Kingma. "Het is nog niet helemaal onderzocht of het leven alleen bij lage temperaturen gezond is.
Een volledig elektrische warmtepomp
Een volledig elektrische warmtepomp haalt warmte uit de lucht, de grond of het grondwater onder je woning. De pomp werkt op stroom en is zo groot als een flinke koelkast. Je hebt wel vloerverwarming of speciale radiatoren nodig om hiermee je huis te verwarmen.
Om voldoende licht te produceren, moeten er behoorlijk wat kaarsen aangestoken worden. De verlichtingsintensiteit van een kaars is immers een stuk lager dan die van een lamp. Maar daar staat tegenover dat kaarsen een stuk goedkoper zijn in de aanschafwaarde en daarnaast ook geen energie verbruiken.
Kaarsen gemaakt van stearine kun je eten. Stearine is dierlijk vet. Doordat je lichaam 37 graden is, wordt het kaarsvet niet keihard. Het blijft soepel en daardoor poep je het na een tijdje gewoon weer uit.
het voedsel gaat in het frisdank blikje. door het conservenblik blijft de warmte van de conservenblikjes geconcentreerd. het is warm genoeg om popcorn te poppen, dus voedsel als een stoofpotje of een soepje maken is prima te doen.
Na een aantal uren is het kaarsvet voldoende afgekoeld en stevig.
Theelicht ook wel waxinelicht genoemd, word veelal gebruikt om voedsel en thee warm te houden. Een theelicht is ontworpen om lang te branden en niet om veel licht af te geven. Een standaard waxinelichtje brand zo ongeveer 4 a 5 uur.
Zorg er voor dat de kaars stevig en (kaars)recht staat, op een stevige ondergrond. Ook moet de kaars bijvoorbeeld niet op de hoek van een tafel staan, dit kan er voor zorgen dat de kaars makkelijk omvalt.
Het kaarsvet, waarvan een kaars gemaakt is, heeft een stookwaarde van 35 MJ/kg. De kaars wordt aangestoken en heeft dan een vermogen van 60 W. De effectieve temperatuur van de kaarsvlam is 900 °C.
Koken doet men daar voornamelijk elektrisch en verwarmen gebeurt op verschillende manieren; houtkachels, olie, pelletkachels, elektriciteit, aardwarmte of geothermie (op zijn Zweeds: jordvärme), luchtwarmte via een luchtwarmtepomp en fjärrvärme (oftewel stadsverwarming) zijn enkele opties die de Zweden benutten.
Isoleren
Voor je besluit te stoppen met het gebruik van gas en je overstapt op elektriciteit, moet je dit goed op orde hebben. Oftewel: verminder de vraag naar warmte." Lastiger is om een alternatief te vinden voor tapwater en verwarming. Toch is hier een prima oplossing voor: de warmtepomp.
Verwarmen met een houtkachel
Een houtkachel is goedkoper dan een gashaard en heeft een hoger rendement dan een open haard. De houtblokken klieven en stockeren is een heuse onderneming, maar door de houtblokken kant-en-klaar aan te kopen, spaar je al de helft van die moeite uit.