Vrouwen hebben vaak grotere tepels dan mannen. Dat is op het gebied van tepelpiercings voor vrouwen goed nieuws. Een grote stevige tepel is namelijk makkelijker te piercen en te onderhouden. Een kleine tepel kan door een goeie piercer ook prima gepiercet worden maar heeft iets grotere kans op complicaties.
Risico's. Tepelpiercings vragen geduld en zijn niet zonder risico. Tepelpiercings kunnen een jaar nodig hebben om volledig te genezen, met infecties en afstotingen als meest voorkomende problemen. Het is belangrijk om direct naar een arts te gaan als een van deze problemen zich voordoet.
Vergeten dat je een piercing hebt wel! Geef je piercing voldoende lucht, dus plak hem niet continu af, en draag niet voortdurend een B.H. na het zetten van een tepel piercing. Als je een tepelpiercing heb laten zetten moet je er ook op letten dat in sommige BH's je tepel kantelt. Dit geeft irritatie bij de wond ingang.
Tepelpiercings. Tepelspiercings worden standaard met een draaddikte van 1.6 mm gezet. Veelal hebben ze een rechte barbell, maar ook hier is een ringetje mogelijk. Bij tepelpiercings is er geen standaard lengte, aangezien er vele anatomische verschillen tussen man/vrouw en tepels zitten.
TEPELPIERCING ZETTEN
De meningen over de gevoeligheid van de tepelpiercing zijn verschillend. Sommigen zeggen dat het piercen van de tepels erg gevoelig is, terwijl anderen nauwelijks pijn ervaren. Het is wel zo dat als er pijn wordt gevoeld bij het piercen, dat dit heel kort is.
Eigenlijk komt bijna iedereen in aanmerking voor een tepelpiercing. Soms is een piercing zetten lastiger voor jouw soort tepel. Maar, zelfs met hele kleine tepels of inverted tepels kun je vaak wel een tepelpiercing laten zetten.
Omdat de tepel zich kan intrekken, wordt de piercing zo dicht mogelijk tegen de tepelhof aan gezet. De tepelhof is het gekleurde stukje huid rondom de tepel. Meestal komt het sieraad horizontaal te zitten, maar elke richting is mogelijk. Je kunt zelfs meerdere piercings in één tepel laten zetten.
Je meet dus niet langs de kromming van het gebogen staafje maar langs de denkbare rechte lijn tussen de uiteinden. Heeft de piercing die je nu draagt niet (meer) de goede maat of mag je je piercing nog niet uit doen dan kun je met een schuifmaat de ruimte tussen de uiteinden van je piercing meten in millimeters.
In de tepel wordt in de regel een barbell gedragen. Hoewel ook de circulaire barbell en de ball closure ring veel gekozen kandidaten zijn blijft de barbell voor veel mensen de favoriet. Zoals gezegd zit er veel verschil tussen de ene en de andere tepel en loopt de standaard maat van de tepelpiercing flink uiteen.
Meestal groeien piercings het eerste jaar nog dicht wanneer het sieraad er een dag uit is. Na een jaar is het vaak wel mogelijk om het sieraad iets langer uit te laten, mits het helemaal genezen is. Vaak kunnen we met behulp van een kleine stretchpen een 'dichtgegroeid' gaatje toch nog open krijgen.
Gepiercede tepels zijn niet altijd stijf. Tijdens het zetten moet dat wel, maar daarna zijn het gewoon weer normale tepels.
Deze piercings staan erom bekend dat ze het meest pijn doen, dus als je iemand mee wilt nemen om je hand vast te houden zal niemand daar wat van zeggen. Een daith piercing is een gaatje in het stuk kraakbeen in je binnenoor, boven de gehoorgang.
Het kost ongeveer €50 om een tepelpiercing te laten zetten. Het kan bij de ene shop iets duurder zijn dan bij de ander. Als je ergens ziet dat ze een tepelpiercing zetten voor €20, moeten er wel alarmbellen afgaan. Voor twee piercings ben je dus ongeveer het dubbele kwijt.
Jongeren van 12 tot 16 jaar mogen geen tatoeage op het hoofd, de hals, de polsen of handen. Zij mogen ook geen genitale piercing. Bij meisjes is een tepelpiercing verboden. Jongeren van 16 jaar en ouder mogen zelf bepalen of ze een tatoeage of piercing laten zetten.
Een ingetrokken tepel trekt in het midden naar binnen toe. De tepel kan er altijd zo uitzien of alleen indien gestimuleerd. Soms trekken ingetrokken tepels zich verder terug zodat ze helemaal niet meer boven de tepelhof uitsteken of ze kunnen zelfs nog dieper in het borstweefsel zinken.
Een tragus piercing wordt gezet in een gedeelte van het oor dat bestaat uit kraakbeen. Deze piercing zit amper in de weg tijdens het slapen en geneest vaak sneller dan elke andere piercing die in kraakbeen wordt gezet.
De genezing duurt 6 tot 8 weken. Als je er niet te veel mee 'speelt' zal het sneller genezen. Als je er wel veel mee speelt, kan het 2 tot 4 weken langer duren.
De Christina piercing wordt gezet op de plek waar de buitenste schaamlippen samenkomen bij de venusheuvel. Een balletje ligt dan net tussen de binnenste schaamlippen en het andere balletje in de venusheuvel. Meestal wordt er een gebogen staafje van 1,6 mm gekozen.
Als je ervoor kiest om de piercing eruit te halen voordat het weefsel is genezen, loop je het risico een infectie te ontwikkelen.
Hoelang niet zwemmen na een piercing? Voor de genezing van je piercing is het belangrijk dat je het zwemmen vermijd tot je piercing helemaal genezen is. Dat kan soms wel enkele maanden duren, zeker bij bijvoorbeeld kraakbeenpiercings.
Tepel piercings
In sommige gevallen kunnen ze ervoor zorgen dat de tepels helemaal niet meer gevoelig zijn. Een tepel piercing kan ervoor zorgen dat de tepel hard blijft, of dat het makkelijker is om deze te stimuleren, maar ook dit is niet altijd het geval.
Neem de tragus, het stukje kraakbeen aan de voorkant van je oor: in de tragus vind je acupunctuurpunten die je honger, hormonen en stress beïnvloeden. Een piercing door je tragus zou dus invloed kunnen hebben op deze dingen. En neem de neus, waar acupunctuur vaak toegepast wordt om verstoppingen op te lossen.
Een gaatje in je oorlel wordt ook gezien als een goede piercing om mee te beginnen. Wil je wat anders, neem dan meerdere gaatjes in je oorlel. Ook kan je je oorlel oprekken voor een tunnel of plug piercing. Oorlel piercings zijn de enige piercing die ook bij kinderen onder de 12 jaar mogen worden gezet.