Koudebruggen zijn een gevolg van slecht isoleren. Een koudebrug is een deel in de muur dat niet goed geïsoleerd is. Wanneer de spouwmuur geïsoleerd is, kan het zo zijn dat de isolatie op sommige plaatsen niet helemaal dekkend is geweest.
Als in de specificatie staat dat het apparaat tussen 0 en 40 graden Celsius functioneert, dan geldt dat voor alle geproduceerde apparaten waarvoor die handleiding geldt. Er zijn echter marges gemaakt, en het kan goed zijn dat de ene tv bij -5 graden Celsius ook nog goed blijft werken, maar de andere niet meer.
Luidsprekers kunnen wel wat kouder geplaatst worden, maar niet overdrijven. Niet enkel de koude speelt een rol, maar minstens even belangrijk is de vochtigheidsgraad. Zorg dat je materiaal niet te vochtig staat.
Hou dat apparaat in je zak!
Kou is slecht voor je mobiel. Zo simpel is het. De meeste smartphone-accu's zijn lithium-ionbatterijen, die bij koude temperaturen helemaal geen elektriciteit meer kunnen verplaatsen. Tip één: hou je smartphone in je zak.
Over de invloed van kou op batterijen en accu's. Batterijen en accu's werken minder goed bij lage temperaturen. Daarom merk je bijvoorbeeld dat je telefoon of elektrische fiets het minder goed doet in de winter dan in de zomer.
Is dat nou slecht voor je accu? Een beetje. Een accu kan er prima tegen als die in enigszins koude temperaturen bewaard wordt. Alleen bij extreme temperaturen, ver beneden vriespunt of juist extreem warm (meer dan 45 graden Celsius) beschadigen je telefoon.
Een accu kan niet tegen 25 graden Celcius of meer en tegen temperaturen die onder het vriespunt liggen. Alleen tussen deze twee uitersten kan de accu zijn speaker goed van energie voorzien. Zet je box dus niet vol in de zon en neem hem niet mee op lange touren door wintersportgebieden.
Het beste antwoord. Over het algemeen is elektronica slecht bestand tegen temperaturen onder het vriespunt. Het probleem wordt meestal veroorzaakt door vochtigheid die corrosie versnelt. Voor LCD-schermen geldt dat de minimumtemperatuur bij opslag -4 graden Celsius moet zijn.
Let op de weersinvloeden en vocht
Plaats je televisie onder een overkapping. Zo heb je toch bescherming van je tv. En voor een optimale weergave installeer je de tv in de schaduw. Fel zonlicht kan er namelijk voor zorgen dat je weinig ziet.
Tips om je slaapkamer koel te houden
Zorg voor goede ventilatie en slaap met een raam open. Zet ramen en deuren tegen elkaar open zodat er een briesje staat. Houd apparaten als smartphones, tablets en computers uit je slaapkamer. Zet de verwarming niet aan op de slaapkamer.
Ten slotte nog een gouden tip, die altijd werkt: plaats dubbel glas tegen de kou. Dubbel glas en hoog-rendement-glas isoleren namelijk veel beter dan enkel glas. Hierdoor heb je minder last van tocht en ook minder last van lawaai.
In de tuin heb je natuurlijk meer te maken met fel licht en nattigheid. Plaats de televisie daarom altijd onder een afdak. Ook fel zonlicht kan er voor zorgen dat je maar weinig ziet van wat er op het beeldscherm afspeelt. De beste oplossing krijg je door je tv aan een draaibare tv beugel op te hangen.
De beste TV's voor onder een overkapping
Er zijn overigens TV's in de handel die speciaal voor het buitengebruik geschikt zijn. Deze TV's zijn bestand tegen vocht en fel zonlicht. Dit soort TV's zijn natuurlijk de beste optie voor buiten onder een overkapping.
Een TV kan echt niet tegen vocht. Regen of sproeien van de tuin kan kortsluiting veroorzaken. Dus hang de TV op een droge plek.
Flip 5 is IPX7-waterdicht tot 1 meter diep voor buitenfeestjes zonder stress.
Een harde reset helpt, maak de JBL open, verwijder de schroefjes en het afdekplaatje van de batterij. Verwijder de ring en het bas plaatje. Met een punttangetje voorzichtig het stekkertje los trekken van de batterij.
Een e-bike buiten stallen is een minder goed idee. Niet per se voor de regenval, maar om roestvorming te voorkomen. Als je een fiets niet onder een afdak plaatst, vergroot je de kans dat bepaalde onderdelen gaan roesten. Zet het beste jouw fiets dus in een schuur, tuinhuisje, stalling of onder een afdakje.
Een elektrische fietsaccu kan tegenwoordig best wat hebben, maar temperaturen onder nul dienen vermeden te worden vanwege het risico op condens in de accu. Bij strenge vorst (ofwel temperaturen onder de 10 °C) zullen chemische processen in de accu ervoor zorgen dat deze onbruikbaar wordt.
De accu van een elektrische fiets kan gevoelig zijn voor kou. Flink lage temperaturen kunnen een paar kilometer actieradius opeten, maar het gaat niet om significante verschillen met warmere tijden. Wel is het in de kou verstandig om de accu regelmatig aan het werk te zetten.
Te hoge of te lage temperaturen kunnen ervoor zorgen dat de cellen blijvend beschadigd raken. In de winter is het zelfs mogelijk dat accupacks bevriezen en volledig onbruikbaar worden. Vochtige ruimten (lekkende garage) zijn geen goede opslagplaats voor accu's.