Appelbeignets invriezen is mogelijk, maar de appelbeignets worden wel erg zacht hierdoor. Bewaar ze in de vriezer in een luchtdichte bak maximaal 3 maanden.
Ongebakken bladerdeeghapjes kun je niet invriezen. Plakjes bladerdeeg die zijn ontdooid kun je niet voor een tweede keer invriezen, dan moet je ze dus eerst bakken. Daarna kun je ze wel invriezen.
Welke appels gebruik je voor een appelbeignet? Omdat de appels van de beignets gefrituurd worden op hoge temperaturen, is het belangrijk om te kiezen voor een stevige appel met een aangenaam zuurtje. De Granny Smith is hiervoor uitermate geschikt.
Appelflappen kun je ongeveer twee dagen bewaren. Bewaar ze luchtdicht verpakt buiten de koelkast. Je kunt de appelflappen bewaren in een plastic zak of een afgesloten bak. Laat ze na het bakken eerst goed afkoelen.
Tot 2 maanden en mogelijk langer na de THT-datum, mits het er nog goed uitziet en de verpakking nog heel is.
Zoals bv ontbijtkoek of eierkoeken maar ook gevulde koeken kunnen heel goed in de vriezer. Zorg dat er genoeg ruimte tussen de zakjes zit en dat de vriezer goed koud is. Vries niet teveel tegelijk in. Deze koeken blijven ongeveer 3 maanden goed in een vrieskist.
Als het al ingevroren geweest is, zal dat dus al gebeurd zijn. Wij kopen wel eens diepvries-tompoucen, van de bakker is uiteraard lekkerder, maar als je gewoon wat lekkers wilt en het niet aan gasten wilt serveren... ik zou het doen.
Appelbeignets bewaren
Laat de appelbeignets goed afkoelen en stop ze vervolgens in een luchtdichte bak. Hou ze buiten de koelkast en je kunt de appelbeignets ongeveer 2 dagen bewaren.
Uit de oven zullen ze nog heel iets zacht aanvoelen maar ze worden vanzelf krokant als ze afkoelen. Als de kaasstengels volledig zijn afgekoeld kun je ze bewaren in een diepvrieszak of luchtdichte trommel om ze vers te houden.
Geniet jij meer van appelbeignets? Ook deze kan je prima opwarmen in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius. 10 minuten in een vuurvaste schaal en ze zijn weer heerlijk warm.
Een appelbeignet (spreek uit als appelbenjee) of appelflap (in Noord- en Oost-Nederland) is een gefrituurd gerecht.
Bij het bakken van grote plakken korstdeeg kan de stoom die ontstaat gedurende het bakproces niet goed ontsnappen. Het prikken van gaten in het deeg, door middel van vork of korstprikker, zorgt ervoor dat de opgebouwde stoom kan ontsnappen en het product minder wild werkt tijdens het bakken.
Opnieuw invriezen
Tijdens het ontdooien verliest het voedsel vocht en is er dus een hoge kans dat er bacteriën ontstaan, zeker als je het op kamertemperatuur laat ontdooien. Als je het vervolgens opnieuw invriest en ontdooit, laat je een reeds aangetast product opnieuw hetzelfde proces doorlopen.
Wil je ze voor het serveren weer knapperig, dan kun je ze nog even oppiepen in een oven van zo'n 180 °C. Let er op dat je bladerdeeg dat je gaat vullen na het bakken, bijvoorbeeld met banketbakkersroom of slagroom, zo kort mogelijk van tevoren vult. Door het vocht uit de vulling wordt het gebakken deeg minder krokant.
Verwerk bladerdeeg altijd licht ontdooid. Als het te lang op de werkbank blijft liggen dan wordt het slap. Ook droogt het uit, wat een negatief effect heeft op de bladerende werking en het eindresultaat.
Bewaartip: Appelbeignets kun je ongeveer twee dagen bewaren. Het lekkerst is om de appelbeignets gelijk na het bakken te eten. Lukt dat niet, dan kun je het beste de appelbeignets helemaal laten afkoelen en daarna luchtdicht verpakken.
Gedecoreerde taarten kun je goed invriezen, let wel op de vulling. Taarten met een slagroomvulling kun je niet invriezen. Verpak de taart goed als je deze invriest en doe er ook een plastic zak omheen.
Brood kan twee weken in de vriezer worden bewaard. Na ontdooien komt het nog steeds vers over. Naarmate brood langer wordt bewaard in de vriezer gaat het steeds verder uitdrogen. Brood dat malser of vochtiger is, houdt het wat langer uit in de vriezer.
Vlaai, afgesloten in bij voorkeur een taartdoos, kun je in de koelkast nog een dag of drie bewaren. Bewaar je de vlaai, of een stukje vlaai, op een bordje zonder dat dit is afgedekt, kun je het nog een dag bewaren. Als de vlaai is ingevroren, dan kun je de vlaai tot drie maanden in de vriezer bewaren.
Een zelfgemaakte monchoutaart blijft ongeveer 3 dagen goed in de koelkast. En wist je dat een monchoutaart invriezen ook mogelijk is? Vries de taart in zonder de kersen bovenop en luchtdicht verpakt. De taart blijft dan ongeveer 2-3 maanden goed.
Slagroomtaart invriezen is mogelijk, maar de smaak en textuur zullen veranderen. Als slagroomtaart goed verpakt de vriezer in gaat, dan is de taart ongeveer 1 maand houdbaar. Indien je de slagroomtaart op korte termijn wilt consumeren, dan is het beter om de taart in de koelkast te bewaren.
Bewaaradvies voor dit geopende product
Vries brood direct na aankoop in porties in en haal er elke dag uit wat je nodig hebt.
Bakpapier. Fruitsoorten zoals bessen, kersen, perziken, pruimen en nectarines zijn prima in te vriezen. Hoe je dat dan het beste doet?