Je kunt op een aantal manieren herkennen dat je bent geblokkeerd: Je ziet niet meer wanneer een contact voor het laatst online is geweest in het chatvenster. Zie hier voor meer informatie. Je ziet geen updates van de profielfoto van een contact.
De contacten zijn niet opgeslagen in WhatsApp, maar op de telefoon. WhatsApp haalt de gegevens uit het adresboek van de telefoon. Als u iemand verwijdert, staan zijn gegevens niet langer in uw telefoon. Gooi dus geen nummers van mensen weg waar u nog contact mee wil.
Vraag je vriend, zodra je die tegenkomt, of hij je geblokkeerd heeft. De enige manier op zeker te weten of je door een contact geblokkeerd bent is door het te vragen. Er is verder geen andere manier om er achter te komen of je geblokkeerd bent.
Je kunt berichten voor jezelf verwijderen wanneer je dat wilt. De ander ziet het niet als je dit bericht uit je gesprek op WhatsApp verwijdert. Of je het nu op een iPhone verwijdert of op een Android telefoon.
Er is geen enkele manier om te weten te komen of iemand naar je profiel op WhatsApp kijkt. De ontwikkelaars hebben een dergelijke functie simpelweg niet in de app gezet, en apps die beweren dat ze jou die info wel kunnen geven zijn onbetrouwbaar.
Met onze privacyinstellingen bepaal je zelf wie je Laatst gezien-melding kan zien. Je kunt de online-status van iemand mogelijk niet zien, tenzij diegene jou als contact heeft opgeslagen of je eerder een bericht heeft gestuurd. Je kunt in de instellingen niet aangeven wie je online-status mag zien.
Je kunt op een aantal manieren herkennen dat je bent geblokkeerd: Je ziet niet meer wanneer een contact voor het laatst online is geweest in het chatvenster. Zie hier voor meer informatie. Je ziet geen updates van de profielfoto van een contact.
Berichten verwijderen voor jezelf
Je kunt je eigen kopie van de berichten die je hebt verzonden of ontvangen verwijderen van je telefoon. Dit heeft geen gevolgen voor de chats van je ontvangers. Je ontvangers zullen nog steeds de berichten zien in hun chatscherm.
Een chat verwijderen
Verwijderen is dus definitief. Een nieuwe chat met iemand starten kan wel, ook als een eerder gesprek met die persoon is gewist. De berichten uit de verwijderde chat zijn dan alleen niet meer zichtbaar. Alle chats zijn trouwens verwijderbaar.
Wissen: Een chatgesprek leegmaken, maar niet helemaal verwijderen. Het gesprek blijft dus in de chatlijst staan. Verwijderen: Een chatgesprek permanent verwijderen en het gesprek uit je chatlijst halen.
Bekijk het kopje 'Gezien door'.
Alleen de mensen die jouw nummer in hun adresboek hebben staan zullen jouw bericht kunnen zien. Als het goed is, zul je hier dus de naam van de persoon met jouw nummer zien staan. Als je hier de naam ziet van de persoon die je wilde controleren, dan heeft hij of zij jouw nummer.
Er is een tijdelijk netwerkprobleem. Jij of de andere gebruiker hebben de privacyinstellingen voor de profielfoto of de functie Laatst gezien gewijzigd. Jij en de andere gebruiker moeten allebei jullie contacten opnieuw synchroniseren. Je bent geblokkeerd door dit contact.
Heb je een bericht verstuurd via WhatsApp en heb je er spijt van dan is het mogelijk om het bericht definitief te verwijderen (terugtrekken). Dit houdt in dat je de berichten voor alle ontvangers kunt wissen en dus niet alleen voor jezelf.
Je hebt hiervoor 4096 seconden, oftewel: ruim 68 minuten. Het maakt trouwens niet uit of je een Android telefoon of iPhone hebt, de handeling is voor Android en iOS gelijk.
Zo verwijder je een WhatsApp-bericht:
Houd het bericht dat je wil verwijderen ingedrukt tot er een menu verschijnt; Tik op het prullenbakje aan de rechterkant van het menu; Kies in het menu dat verschijnt 'Verwijder voor iedereen'; Het bericht wordt nu voor zowel jou als je ontvanger gewist.
Opsporingsdiensten kunnen de versleuteling van de verstuurde berichten niet kraken en niet meelezen met de inhoud. Er zijn wel andere manieren om meer te weten te komen over de afzenders. De politie kan bijvoorbeeld een informatieverzoek doen bij WhatsApp, of de chatgeschiedenis uit de cloud opvragen bij Apple.
Met het gebruik van WhatsApp verdwijnt ook een groot deel van je privacy. De app is immers eigendom van Facebook en zoals we weten is Marc Zuckerberg gek op het verzamelen van data. Bij voorkeur zoveel mogelijk. Goede reden dus om WhatsApp te verwijderen en Zuckerberg het nakijken te geven.
Tot slot: de geblokkeerde kan niet langer updates van je profielfoto op WhatsApp zien. Wanneer jij een nieuwe foto uploadt kunnen 'normale' contacten deze zien, maar je geblokkeerde niet. Hij of zij ziet nog steeds de profielfoto die je had toen je diegene blokkeerde.
Als iemand jouw nummer heeft geblokkeerd op zijn/haar telefoon en je naar diegene een sms stuurt dan komt die niet aan bij die persoon. Alles wat van het geblokkeerde nummer komt wordt tegengehouden. Als jij iemand hebt geblokkeerd op jouw telefoon dan kun je naar dat nummer wel gewoon sms'en.
Jou blokkeren is haar manier om afstand van jou te nemen en is een duidelijk signaal dat er iets niet goed zit in jullie relatie. Wanneer je dus geblokkeerd of genegeerd wordt op Whatsapp, dan heeft een vrouw duidelijk geen interesse.
Je hebt twee opties: iedereen en 'hetzelfde als laatst gezien'. Kies je voor 'hetzelfde als laatst gezien' en heb je aangegeven dat niemand je 'Laatst gezien'-status mag weten, dan is je online status ook voor iedereen verborgen.
Op elke plek of in elke app waarvoor je Status Actief hebt uitgeschakeld, kun je niet zien wanneer vrienden en contacten actief zijn of onlangs actief zijn geweest.
WhatsApp voegt automatisch iedereen die in de telefoon staat aan de app toe. Tenminste, iedereen die ook WhatsApp gebruikt. Wilt u een appje sturen naar iemand die niet in uw telefoonlijst staat, dan kunt u deze persoon toevoegen aan uw contacten. Dit kan ook via WhatsApp zelf.