Reminder: ijsblokjes kunnen 'besmet' raken met bacteriën waardoor gasten flink ziek kunnen worden. Ze kunnen zelfs voedselvergiftiging veroorzaken.
In ijsblokjes kunnen een grote variëteit aan bacteriën leven, van Salmonella en E. coli tot Hepatitis A. Daarnaast zijn ijsblokjes niet eeuwig houdbaar. De grootste oorzaak van ziekte door ijsblokjes wordt veroorzaakt door bewerking met besmette handen of gereedschap.
Tanden zijn zo ontwikkeld dat ze ergens doorheen kunnen bijten. Maar bij het kauwen op een ijsklontje slaat het gebit er steeds tegenaan, tot het ijsklontje breekt. Hierdoor slijten je tanden en kiezen sneller, met tandpijn als gevolg. Maar ook kan het schade aan het tandglazuur of aan vullingen en kronen veroorzaken.
Er bestaat een fabeltje dat ijskoud water zou helpen om af te vallen omdat het je lichaam dwingt om harder te werken en je daardoor meer calorieën zou verbranden. 'Helaas' is dit niet waar. De koude temperaturen zorgen er namelijk voor dat de vetten in je maag stollen.
Herbruikbare ijsklontjes zijn van kunststof en meestal gevuld met een zout-water-oplossing. Je kunt ze steeds weer opnieuw invriezen en gebruiken. Een andere optie zijn de stones of cubes. Dit zijn een soort dobbelstenen van speksteen, graniet, glas of roestvrijstaal.
Een standaard ijsblokje bevat 15 milliliter water.
IJs behoort tot de gefermenteerde producten. Dit betekent dat jouw lichaam moeilijk verteerbaar voedsel hierdoor gemakkelijker kan opnemen. De goede bacteriën in zulke producten kunnen stoffen die je spijsvertering belasten, afbreken.
Het koelt de huid af, neemt roodheid weg en houdt de huid gehydrateerd. En dat is niet het enige: ook helpt elke dag een ijsblokje op je gezicht voor een goede bloedsomloop en laat het een frisse uitstraling achter waardoor je meer wakker lijkt.
Laat een ijsklontje op je gezicht smelten. Wrijf na je schoonmaakrituelen een ijsblokje over je gezicht tot het gesmolten is, om je poriën kleiner te maken. Voilà: hierdoor heb je minder kans op puistjes.
Lactose-intolerantie is dus geen allergie. Typisch voor lactose-intolerantie is dat je, nadat je melkproducten hebt gegeten of gedronken, last krijgt van buikkrampen, diarree of winderigheid. Lactose-intolerantie kan je heel wat klachten bezorgen, maar is doorgaans niet gevaarlijk.
Als je ijsblokjes van hetzelfde (bron- of mineraal) water gebruikt, wordt de smaak van het water niet beïnvloed. Nadeel is dat ijsblokjes water al snel te koud maken. Op een warme zomerdag kan een glas water met ijsblokjes en een schijfje citroen of wat munt heerlijk verfrissend zijn.
Roomijs bevat veel ongezond verzadigd vet. Softijs zit qua calorieën en vet tussen roomijs en waterijs in. Vooral door de ingrediënten als room en chocolade loopt de caloriedichtheid van deze ijssoorten behoorlijk op. Een Magnumijsje bevat ongeveer 250 kilocalorieën en 14 gram vet.
U wordt misselijk, krijgt buikpijn, moet overgeven en heeft diarree. Drink genoeg en kleine beetjes tegelijk. Bijvoorbeeld elke 10 minuten 1 of 2 slokken. Meestal zijn de klachten na 1 dag tot 3 dagen weer over.
Veel mensen nemen een fris drankje om zich op te peppen. En het zorgt ook voor een snelle energiepiek. Maar als het koude drankje door je lichaam stroomt, moet je lichaam meer energie spenderen aan het opwarmen van de vloeistof tot het je lichaamstemperatuur heeft.
Zelfgemaakte ijsklontjes in een open bakje kun je een tot twee weken bewaren. Luchtdicht verpakte ijsklontjes kun je zo'n drie maanden bewaren.
Deze laat je lippen namelijk extra opvallen en daardoor juist smaller lijken. Een ijsblokje over je lippen wrijven zorgt ervoor dat je lippen opzwellen en dus juist wél voller worden. Een simpele oplossing, maar de hele dag met een ijskast rondlopen is nu eenmaal niet ideaal.
Koelen met ijs kan natuurlijk helpen om zwellingen af te laten nemen, dus waarom zou het niet werken bij ontstoken puistjes? Helaas werkt het toch niet hetzelfde. IJs kan wel tijdelijk de pijn verminderen door de huid er omheen te verdoven.
Koel de plek maximaal 20 minuten onder lauw, zacht stromend water of met ijs of een coldpack. Houd ijs of een coldpack niet rechtstreeks tegen de huid, maar wikkel het bijvoorbeeld in een schone theedoek.
Je voelt het misschien al aankomen, want met een ijsklontje creëer je hetzelfde effect. De kou van het ijs zorgt ervoor dat je poriën sluiten, waardoor je make-up gladder op je gezicht ligt.
Skin icing is een vorm van cryotherapie-behandeling, waarin de huid wordt blootgesteld aan extreem koude temperaturen voor een aantal minuten. Je kunt dit doen door onder andere ijsblokjes over je huid te halen. Dit heeft hetzelfde effect als stukjes komkommer onder je ogen.
Je voelt een 'maar' aankomen, hè? Wij wel. Komt 'ie: 'Maar de claims dat een ice facial vlekjes, puistjes, rimpels en wallen zou kunnen verminderen, zijn helaas niet wetenschappelijk bewezen. En om ook meteen maar even een bekende fabel te weerleggen: koud water zorgt ook niet voor kleinere poriën', zegt Ultee.
Een dagkeuze is iets kleins buiten de Schijf van Vijf, waarvan je 3 tot 5 keer per dag iets kunt kiezen. Zoals een waterijsje. Een weekkeuze is groter. Deze kun je beter niet meer dan 3 keer per week nemen.
Een ijshoofdpijn wordt veroorzaakt doordat het gehemelte in contact is geweest met een koude substantie, de koude substantie irriteert de zenuwen, met als gevolg een ijshoofdpijn.
Reacties. Omwille van de suiker. Je lichaam wil daar zo snel mogelijk vanaf en daarom zet het je aan tot veel drinken. In roomijs zit ontzettend veel suiker omdat je smaakpapillen zeer slecht suiker kunnen proeven bij lagere temperaturen.
bij de overgang van vloeibare naar vaste materie of omgekeerd, wordt er geen massa gevormd, en gaat er geen verloren. Wanneer je dus een liter water bevriest, zal deze klomp ijs nog steeds een kilogram wegen.