Griepachtige klachten, zoals hoofdpijn, koorts, spierpijn, verminderde eetlust, misselijkheid of buikpijn. Deze klachten duren meestal niet langer dan 1-2 dagen. Een enkele keer duren ze tot 2 weken. Flauwvallen.
Griepachtige verschijnselen zoals hoofdpijn, koorts, spierpijn, verminderde eetlust, misselijkheid of buikpijn. Deze bijwerkingen komen zelden voor. De verschijnselenduren meestal niet langer dan 1-2 dagen. Een enkele keer duren ze tot 2 weken.
Vaak begint de koorts op de dag dat uw kind de prik heeft gekregen. De koorts blijft meestal 1 tot 2 dagen. Uw kind kan die dagen ook andere klachten hebben: veel huilen.
Hoe werkt de DTP-vaccinatie? De DTP-vaccinatie bevat dode difterie- en tetanus-bacteriën en dode polio-virusdeeltjes. Een maand na injectie met het vaccin heeft 99% beschermende antistoffen tegen difterie, tetanus en poliomyelitis.
Meestal ontstaan bijwerkingen op de dag dat de inenting is gegeven. Ze duren meestal niet langer dan 1 tot 2 dagen. De inenting tegen bof, mazelen en rodehond, de BMR Bof, mazelen, rodehond (Bof, mazelen, rodehond)-vaccinatie, veroorzaakt pas na 5 tot 12 dagen een reactie.
Voor de DKTP Difterie, kinkhoest, tetanus, polio (Difterie, kinkhoest, tetanus, polio)-Hib-HepB-serie bestaan twee vaccinatieschema's: het standaardschema bij 3-5-11 mnd na een geldige maternale kinkhoestvaccinatie en het aangepaste schema bij 2-3-5-11 mnd als er redenen zijn om van het standaardschema af te wijken.
Bekende klachten na vaccinatie zijn: reacties op de prikplek, vermoeidheid, hoofdpijn, spier- en gewrichtspijn, rillingen, misselijkheid en koorts. Deze klachten zijn meestal binnen 1 tot 2 dagen verdwenen.
Waar en wanneer wordt de DTP-vaccinatie gegeven? De DTP Difterie, Tetanus en Poliomyelitis (Difterie, Tetanus en Poliomyelitis)-vaccinatie wordt tegelijk gegeven met de tweede BMR-vaccinatie (tegen bof, mazelen en rodehond). Een kind krijgt als het 9 jaar is dus in totaal twee vaccinaties, meestal in de bovenarmen.
Wanneer u nog nooit een DTP-vaccinatie heeft gehad, is het belangrijk om vijf weken voor vertrek langs te komen voor een vaccinatie-advies. Over het algemeen geldt dit voor mensen die vóór 1950 zijn geboren. Wanneer u als kind wél tegen DTP bent gevaccineerd, is drie weken voor vertrek voldoende.
Een koude rilling is het onwillekeurig en oncontroleerbaar snel afwisselend spannen en ontspannen van de lichaamsspieren waarbij veel energie wordt verbruikt. Iemand die een koude rilling heeft voelt zich plotseling koud en gaat rillen, een belangrijke manier van warmbloedigen om de lichaamstemperatuur te verhogen.
Als je ziek bent en je hebt een afspraak voor vaccinatie
Als je klachten hebt die kunnen passen bij corona (verkoudheidsklachten, verhoging/koorts benauwdheid, hoesten, verlies van smaak en reuk) kun je niet naar de vaccinatieafspraak komen.
Na vaccinatie tegen corona is het mogelijk dat u wat griepachtige klachten krijgt, zoals verhoging of koorts, spier- of gewrichtspijn, hoofdpijn of vermoeidheid. Dit betekent dat het afweersysteem in het lichaam aan het werk is. Meestal duren deze klachten 2 of 3 dagen. U mag paracetamol nemen tegen deze klachten.
Aluminiumverbindingen zoals aluminiumfosfaat en aluminiumhydroxide zitten in de vaccins DKTP Difterie, kinkhoest, tetanus, polio (Difterie, kinkhoest, tetanus, polio)-Hib-hepB, DKTP, DTP Difterie, Tetanus en Poliomyelitis (Difterie, Tetanus en Poliomyelitis), Pneu, HPV en HepB.
Vaccinatie met DTP vaccin biedt bescherming tegen difterie, tetanus en polio. Ben je geboren na 1-1-1950 en heb je alle kindervaccinaties gehad? Dan is één herhalingsprik voldoende voor tien jaar bescherming.
Het lichaam van uw kind maakt afweerstoffen en werkt dan hard. Geef uw kind met koorts extra drinken. U hoeft geen medicijnen te geven tegen de koorts. Meestal heeft uw kind binnen 2 dagen na de prik geen klachten meer.
De infectie verloopt meestal zonder klachten: ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet raken wordt ziek. De klachten kunnen erg verschillen, van milde griep tot hoge koorts met bloedingen. Over het algemeen overlijdt ruim 1 op de 10 patiënten aan gele koorts.
Reisvaccinaties worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Je kunt wel een vergoeding krijgen met een aanvullende verzekering. Ook de kosten voor preventieve geneesmiddelen zoals malariapillen worden met zo'n verzekering vaak vergoed. Let wel op het maximale bedrag en percentage dat je vergoed krijgt.
Bekijk op de website www.rijksvaccinatieprogramma.nl welke vaccinaties je allemaal hebt gehad. Vervolgens kun je bedenken naar welke landen je de afgelopen jaren op vakantie bent geweest.
Vaccinaties. Alle kinderen worden via het Rijksvaccinatieprogramma ingeënt tegen difterie, kinkhoest, tetanus en polio (via de DKTP-prik). Zie hiervoor de tekst DKTP-vaccin bij kinderen. Het kind is dan ongeveer tot het veertiende jaar beschermd tegen kinkhoest.
Het DTP-vaccin bevat onschadelijk gemaakte gifstoffen van de difterie- en tetanusbacteriën en onschadelijk gemaakt poliovirus. Het beschermt tegen infectie met difterie- en tetanusbacterie en met het polio-virus.
Bof, Mazelen, Rodehond: Bij volwassenen in het algemeen levenslang. Voor iedereen die geboren is na 1965, geen mazelen heeft doorgemaakt en die nooit eerder deze vaccinatie heeft gehad wordt aangeraden een injectie te laten toedienen.
Na de 2evaccinatie met het AstraZeneca vaccin treden de bekende bijwerkingen minder vaak op dan na de 1evaccinatie. Dit blijkt uit eerdere onderzoeken en uit de eerste resultaten van het vragenlijstonderzoek van Lareb. Ook zijn de bijwerkingen vaak minder hevig na de 2evaccinatie.
Bij levend verzwakte vaccins is de tijd tussen vaccinatie en het ontstaan van malaiseklachten afhankelijk van de soort ziekteverwekker in het vaccin. Na BMR-vaccinatie (bof, mazelen, rodehond) is dit 5 tot 12 dagen na vaccinatie. Bij het gele koorts vaccin is dit binnen 3 tot 7 dagen.
Uit deze testen blijkt dat de voordelen van het vaccin groter zijn dan de risico's. De kans op ernstige bijwerkingen is heel klein. Doordat je afweer aan de slag gaat om je lichaam te beschermen, kun je last krijgen van bijwerkingen. pijn op de plek van de prik, hoofdpijn, moe zijn, misselijkheid en spierpijn.