Nee, dat is niet mogelijk. Als je een salade invriest, verliest deze namelijk zijn smaak en structuur.
Je kan de zalmsalade ongeveer twee dagen bewaren in de koelkast.
het antwoord op deze vraag is vrij simpel. Eiersalade kun je niet goed invriezen omdat het mayonaise en eieren bevat. Dat geldt ook voor andere salades zoals huzarensalade of een van de bekende kant-en-klare maaltijdsalades bij supermarkten als de Albert Heijn, Lidl of Aldi.
Verse vis, schaal- en schelpdieren mag je maximum twee dagen in de koelkast bewaren. Koop je voorverpakte vis, let op de houdbaarheidsdatum op de verpakking.
In de vriezer kun je de meeste maaltijden zo'n drie maanden bewaren. Voor (gekookte) pasta geldt dat ook, maar het is natuurlijk mede afhankelijk van de ingrediënten die je in je pastasalade hebt verwerkt. De meeste groenten zullen het ook prima drie maanden volhouden.
Niet alles is 100% geschikt om in te vriezen. Sommige producten drogen uit of veranderen van structuur. Dat zegt overigens niet dat je het niet meer kunt eten. Het appetijtelijke aanzicht van sommige producten kan soms achteruit gaan en de smaak ervan kan veranderen.
Zo kun je gerookte zalm het best eerst insmeren wat olie en luchtdicht te verpakken, om het vochtgehalte hoog te houden bij ontdooien van gerookte zalm. Bevroren gerookte zalm kun je zo ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren.
Bewaren doe je luchtdicht in de koelkast. Ik gebruik een glazen schaaltje wat ik luchtdicht af kan sluiten van Ikea. Opeten binnen een week maar zo lang leeft deze zalmsalade niet hihi. Eet smakelijk!
Zalm invriezen is makkelijk en handig, want je kunt de zalm zo nog maximaal 3 maanden bewaren. Dit geldt voor rauwe zalm, bereide zalm en gerookte zalm die goed verpakt is en op tijd in de vriezer is geplaatst.
Salade invriezen
Het invriezen van de verschillende salades is natuurlijk mogelijk, maar we adviseren om dit niet te doen, de salade kan door het invriezen aan smaak en kwaliteit verliezen.
Als je het slaatje zelf hebt gemaakt, dan kun je deze nog twee dagen bewaren in de koelkast, als het afgedekt is. Anders kan het snel uitdrogen. De meeste slaatje kunnen overigens niet worden ingevroren, omdat de saus vaak na het ontdooien zou gaan schiften.
De TGT-datum geeft aan dat het product tot de vermelde datum veilig te gebruiken is, daarna kunnen er risico's voor de gezondheid optreden. Dat komt omdat bij verse vis en vers vlees bacteriën snel kunnen groeien. Is het over de datum, geopend of ongeopend, gooi het dan weg.
Voor zalm uit blik geldt hetzelfde principe. Ook dit is 2 dagen lang houdbaar in de koelkast en 3 maanden in de vriezer. Dit geldt eveneens voor rauwe zalm en gegrilde zalm.
In de diepvries: Zowel rauwe zalm als bereide zalm is maximaal 3 maanden houdbaar in de vriezer. Bewaar alle zalm gekoeld tussen 0˚C – 4˚C.
Hoe weet ik of een product niet meer goed is? De vis heeft een afwijkende geur, is grauw verkleurd of plakkerig. Eet geen gerookte zalm die er raar uitziet of niet goed ruikt.
De salades zonder mayonaise zijn bereid volgens een recept, waarin extra groenten zijn gebruikt om de mayonaise te vervangen. De scharreleiersalade levert 24 procent minder kilocalorieën op dan de gewone eiersalade van Johma, de kip-kerrie salade 18 procent en de tonijnsalade 37 procent.
Hoe weet ik of zalm nog goed is? Net als bij rundergehakt kun je het goed herkennen als gerookte zalm niet meer eetbaar is. De vis heeft dan een afwijkende geur, is grauw verkleurd of plakkerig. Eet daarom nooit gerookte zalm die er raar uitziet of anders ruikt dan je gewend bent.
Gerookte zalm kun je ongeveer drie maanden in de vriezer bewaren. Verpakte gerookte zalm kun je het beste bewaren zoals op de verpakking staat vermeld. Is de verpakking aangebroken, dan moet je rekening houden met een bewaartijd van 24 tot 36 uur in de koelkast.
Kun je gerookte zalm invriezen? Absoluut. Houd er wel rekening mee dat de houdbaarheid van TGT (te gebruiken tot) producten niet is verstreken. Daarnaast is het belangrijk dat je de zalm goed invriest, wat inhoud dat je zalm luchtdicht moet invriezen.
Al je gerechten en producten kan je het beste invriezen in vershoudbakjes. Met al deze verschillende data is het zelf bijhouden van de datum handig om te doen. Je kan bijvoorbeeld kleine stickertjes op de vershoudbakjes plakken.
We adviseren om varkensvlees dat je invriest maximaal drie maanden na de aankoop te eten. Maar in theorie kunnen een paar maanden extra ook nog wel. De ham kan dan meer zout en vet bevatten, waardoor de kwaliteit (smaak, structuur) minder wordt.
Voorgesneden groenten en rauwkost kan je 3 maanden bewaren, andere groenten, vaak wel twaalf maanden. Groenten die veel water bevatten zoals sla, tomaat en komkommer kan je beter niet invriezen. Tijdens het ontdooien geeft de groente dan zoveel water af dat er niets van overblijft.