Als u de worstenbroodjes hetzelfde weekend nog gaat eten, kunt u ze gerust buiten de koeling bewaren.
Een paar minuten opwarmen en u heeft de juiste smaak te pakken. Let wel op: houd de worstenbroodjes nooit langer dan vier dagen in de koelkast.
Worstenbroodjes kun je beter niet in de koelkast bewaren, want ook daar worden ze snel droog. Buiten de koelkast, en dan wel luchtdicht verpakt, kun je de broodjes nog 2 tot 3 dagen bewaren. In de vriezer kun je deze broodjes nog 3 tot 4 maanden bewaren.
Het brood is ongeveer vijftien centimeter lang en is gevuld met een worst van gehakt. In tegenstelling tot het saucijzenbroodje en het Belgische worstenbrood is het Brabants worstenbrood niet van bladerdeeg, maar van zacht witbrooddeeg gemaakt.
Wanneer een oven niet voorhanden is, kan de magnetron ook prima dienen als opwarmer. Houd hierbij voor ieder worstenbroodje 20 seconden opwarmtijd aan. Dus voor één worstenbroodje 20 seconden, voor 2 worstenbroodjes veertig seconden, enzovoorts.
Het worstenbroodje is ontstaan als een manier om vlees langer houdbaar te maken door het in deeg te rollen en te bakken. Het wordt traditiegetrouw vooral gegeten tijdens kerst (na de mis) en met carnaval. Het worstenbroodje kan zowel warm als koud worden gegeten.
Worstenbroodjes kunt u het beste koel bewaren. Wij adviseren de worstenbroodjes in de koelkast of vrieskast te bewaren.
Een goed worstenbroodje is helemaal niet droog, maar smeuïg dankzij het lichtgekruide vettige worstje. Warm zijn ze krokant. Eet je ze koud? Dan smelt het secuur gevouwen witbrooddeeg op je tong.
Het openscheuren van worstenbroodjes zorgt voor een minder aantrekkelijk en sneller uitdrogend product. Mogelijke oorzaken hiervoor zijn: De deegstukjes zijn te dun uitgerold. De ovenwerking die ontstaat bij het bakken, creëert te veel druk op het deeg waardoor het scheurt.
De meeste mensen zijn te porren voor een worstenbroodje met… mosterd! Deze scherpe saus staat op de tweede plaats, met 11%. Daarna volgen curry, mayo en ketchup.
Rol de bollen uit tot een ronde plak en vorm de worstenbroodjes. Bestrijk de worstenbroodjes met een losgeklopte eidooier en bak ze af in de Airfryer. De baktijd is 15 minuten op 170 graden.
Laat de worstenbroodjes eerst op kamertemperatuur komen, leg daarna de worstenbroodjes 8 minuten op 170 graden in een voorverwarmde oven. Als de worstenbroodjes nog bevroren zijn dien je deze 14 minuten in een voorverwarmde oven op te warmen.
Zachte broodjes behouden een dag of drie, mits goed verpakt in plastic, hun versheid. Wil je de broodjes langer bewaren, dan adviseren we om ze in te vriezen. Ze zijn dan circa 2 weken houdbaar.
Houdbaarheid: ca. 4 dag(en). Onze snacks zijn het lekkerst als u het dezelfde dag nog benuttigd. Als u het de volgende dag nog wilt eten is het raadzaam deze eerst een beetje vochtig te maken en nog enkele minuten in de oven te doen.
Harde broodjes kun je 3 maanden in de vriezer bewaren. Harde broodjes altijd in bij voorkeur in een papieren zak bewaren op kamertemperatuur. Nooit in de koelkast anders worden de broodje hard en droog. Op deze manier kun je de broodjes 2 tot 3 dagen bewaren, hoewel de broodjes wel zachter worden.
We willen natuurlijk niet dat men iets tekort komt. Daarom rekenen we 3 stuks per persoon en iets erbij.
Verwarm de oven voor op 170°C. Na ongeveer 8 minuten in de oven zijn de worstenbroodjes heerlijk warm en krokant. Het opwarmen kan op een bakplaat of rooster in het midden van de oven. Eet smakelijk!
2,2 gram suikers. 0,7 gram vezels. 8,9 gram eiwit. 1,23 gram zout.
Opwarmadvies worstenbrood. (Indien bevroren volledig ontdooien.) Licht bevochtigen met water en 8-9 minuten opwarmen in een voorverwarmde oven van 180°C. Worstenbroodjes kunnen ook prima worden opgewarmd in een tosti-ijzer, airfryer of in een koekenpan met deksel op laag vuur.
Bak de bollen in een op 200°C voorverwarmde oven in 20 à 25 minuten goudbruin.
Bewaartip voor dit product
Laat restjes altijd snel afkoelen en zet ze goed afgesloten in de koelkast. Laat restjes niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.
Hoe weet ik of een product niet meer goed is? Het vlees heeft een afwijkende licht zure geur, is grauw verkleurd of plakkerig. Eet geen vleeswaren die er raar uitzien of niet goed ruiken.