Het schoonmaken van je Le Creuset braadpan is een serieus zaakje, want je wilt het emaille aan de binnenkant van de pan niet beschadigen. Dat zorgt er juist voor dat je vlees zo fijn gelijkmatig bruin bakt en je uien karamelliseren.
Voeg een scheutje olie toe aan een Le Creuset braiser en zet deze op middelhoog vuur. Zodra de olie begint te roken, leg je het vlees voorzichtig in de pan en laat je ruimte tussen de stukken. Draai het vlees na een paar minuten om, zodat het prachtig gebruinde, knapperige oppervlak zichtbaar wordt.
Het is belangrijk om uw Le Creuset gietijzeren braadpan niet te oververhitten - dit kan ervoor zorgen dat voedsel blijft plakken. Kook altijd op een laag tot middelhoog vuur, welke warmtebron u ook gebruikt. Zorg ervoor dat u de hitte ook geleidelijk opbouwt.
Het is ideaal voor het bereiden van vrijwel alles, van sappige, goudbruine biefstukken en karbonades tot gekarameliseerde sint-jakobsschelpen en mahi-visfilets en zelfs groenten zoals geblakerde sperziebonen en courgette.
Het voornaamste probleem ligt vaak bij achtergebleven vet. Na het koken kan vet zich opbouwen en carboniseren, wat resulteert in een kleverige en verkleurde laag die moeilijk te verwijderen is. Bij volgend gebruik bakt uw eten niet op de antikleeflaag, maar op deze laag gecarboniseerd vet, wat aanbranden veroorzaakt.
Samengevat: olijfolie mag niet in een gietijzeren pan als je deze wilt inbranden, omdat de olie een te laag rookpunt heeft om goed te polymeriseren met het ijzer.
Wanneer het oppervlak heet genoeg is, olie het dan licht in met kookspray of borstel het in met olie met een Le Creuset siliconen kwast . Plantaardige, pinda- of maïsolie wordt aanbevolen. Olijfolie kan overmatig roken veroorzaken.
Vlees koken in een Dutch oven is een culinaire game-changer . De vorm en het ontwerp van de pot verdelen de warmte gelijkmatig en houden vocht vast, wat het ideaal maakt voor het perfect braden, roosteren en langzaam garen van vlees.
Tips: zo braad je vlees
Laat de boter in de braadpan op laag vuur smelten en lichtbruin worden. Schroei het vlees in de pan aan alle kanten dicht. Voeg nog wat boter toe en draai het vuur lager. Draai het vlees regelmatig om en giet er af en toe wat braadboter op.
Het lijkt misschien alsof je voorzichtig moet zijn met keramisch kookgerei, maar het is eigenlijk een ongelooflijk veelzijdig type kookgerei. Je kunt keramisch kookgerei gebruiken om in principe alles te maken wat je maar wilt, zoals een gebakken ovenschotel, een in de pan gebakken biefstuk of een langzaam gegaarde stoofpot.
Het wordt afgeraden om zure ingrediënten te gebruiken in gietijzeren pannen, omdat dit de anti-aanbaklaag kan beschadigen. Gebruik in plaats daarvan gietijzeren pannen voor het grillen van vlees, vis en groenten.
Om uw pannen te beschermen, raden wij u aan om siliconen, hittebestendige plastic of houten gereedschappen te gebruiken in zowel ongecoate als antiaanbakpannen. Metalen gereedschappen, lepels en gardes kunnen echter met zorg worden gebruikt, maar mogen niet ruw worden gebruikt of over het oppervlak worden geschraapt . Sla nooit metalen gereedschappen op de bovenrand van de pan.
De geëmailleerde gietijzeren pannen van Le Creuset zijn vaatwasmachine bestendig, wij raden dit echter niet aan. Voor een lange levensduur van uw Le Creuset pannen, kunt u uw pannen beter met de hand afwassen. Veelvuldige reiniging in de vaatwasser kan het de glans van het email aantasten en de pan dof maken.
Verhit boter en olijfolie in een pan en laat dit goed heet worden.De olie kan deze temperatuur goed aan en de boter zorgt voor een mooi bruin kleurtje. Breng je vlees op smaak met peper en zout en bak het rondom aan in de pan.
Leg de plakjes citroen, tijm en rozemarijn op de bodem van uw Le Creuset 31cm Thyme Oval Casserole en leg het vlees direct op de kruiden. Braad gedurende 30 minuten, bedek het oppervlak van het vlees losjes met aluminiumfolie of bakpapier en plaats het terug in de oven gedurende 30 minuten .
Gebruik voldoende plantaardige olie voordat u het vlees toevoegt om een antiaanbaklaag te vormen die warmte overdraagt . Ook moet het vleesoppervlak eerst worden gedroogd. Ik bestrooi het vlees meestal met bloem. Dit helpt bij het bruinen.
Bak het vlees aan beide kanten aan zodat er een mooi bruin kostje ontstaat. Zet daarna het vuur iets lager. Blijf het vlees over de bodem van de pan schuiven en keer het regelmatig om. Prik niet met een vork in het vlees, maar gebruik een spatel of tang.
De hoge rand zorgt er tevens voor dat je grote hoeveelheden in één keer klaar kunt maken. Of het nou een pastasaus, stoofvlees, een roerbakschotel of een gebakken vis betreft, met de hapjespan van ISENVI kan het allemaal.
Oververhitting van de pan
Een van de meest voorkomende oorzaken van aanbakken is oververhitting. Als je pan te heet wordt, kan de antiaanbaklaag beschadigd raken. Dit maakt het oppervlak minder effectief en veroorzaakt aanbakken.
Browning wordt meestal gebruikt om smaak toe te voegen aan vlees, maar kan ook worden gedaan op groenten en desserts. De Dutch Oven kan gemakkelijk worden gebruikt om voedsel te bruinen dankzij het grote oppervlak en materiaal, waardoor ingrediënten consistent worden blootgesteld aan hitte .
Hoewel de meesten hun Le Creuset Dutch oven als hun favoriete kookgerei beschouwen, denken velen er alleen aan om hem tevoorschijn te halen als ze soepen, stoofschotels of bijvoorbeeld een grote hoeveelheid chili maken. Maar de Dutch oven is een superveelzijdig werkpaard dat vrijwel elk recept of elke taak in de keuken aankan .
Wees voorzichtig bij het koken van zure voedingsmiddelen
Erosie van de beschermende coating kan ook de antiaanbakcapaciteit beïnvloeden. In een geëmailleerde Dutch oven kan langdurig koken met zure ingrediënten de binnencoating verkleuren, maar deze eroderen niet.
Wanneer het oppervlak heet genoeg is, olie het dan licht in met kookspray of bestrijk het met olie met een Le Creuset siliconen kwast. Plantaardige, pinda- of maïsolie wordt aanbevolen.
De meest voorkomende reden dat voedsel aan gietijzer blijft plakken, is omdat de pan te heet is.
Kort antwoord, nee.Le Creuset gebruikt geen Teflon in hun antiaanbakassortiment . Al hun producten zijn PTFE- en PFOA-vrij en gemaakt met behulp van hun eigen gepatenteerde technologie. Omdat de coating 4x sterker is, betekent dit ook dat deze niet snel afbladdert, dus geen nare verrassingen bij uw diner.