Houdbaarheid: ca. 2 dag(en). De tompouce is het lekkerst als u deze dezelfde dag op eet. het bladerdeeg is dan nog lekker krokant en ook de smaak van de room komt dan het beste tot zijn recht.
Voor verse vis, vlees en kipfilet geldt: dezelfde dag na openen opeten. Vleeswaren zoals ham en worst zijn nog 4 dagen na opening houdbaar in de koelkast. Voorverpakte gesneden groente: maximaal een dag na opening. Gerookte zalm: 2 dagen na opening.
Houdbaarheid: ca. 2-3 dagen.
De taart of gebakjes kunnen gewoon in de gebaksdoos in de vriezer. Wel is het goed om er een plastic zak om te doen en deze goed dicht te knopen. Als je het uit de vriezer haalt, laat het dan in de koelkast ontdooien zodat de temperatuur verschillen niet te groot zijn.
Er zitten 288 kilocalorieën in 1 stuk (100 gram) tompoes. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'tompoes'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Neem het gewenste aantal tompoucen uit de verpakking en laat deze ca. 20 minuten bij kamertemperatuur ontdooien.
Tip. Indien je soezen over hebt, kan je deze invriezen in plastiekfolie. Het ontdooien duurt slechts enkele minuten. Om ze opnieuw krokant te maken, plaats je ze enkele minuten terug in een hete oven.
Slagroomtaart invriezen is mogelijk, maar de smaak en textuur zullen veranderen. Als slagroomtaart goed verpakt de vriezer in gaat, dan is de taart ongeveer 1 maand houdbaar. Indien je de slagroomtaart op korte termijn wilt consumeren, dan is het beter om de taart in de koelkast te bewaren.
Uit de oven zullen ze nog heel iets zacht aanvoelen maar ze worden vanzelf krokant als ze afkoelen. Als de kaasstengels volledig zijn afgekoeld kun je ze bewaren in een diepvrieszak of luchtdichte trommel om ze vers te houden.
Bijvoorbeeld gedroogde pasta, bloem, koekjes, conserven, UHT-melk, plantaardige oliën, chocolade, koffie, frisdrank, sterk zure producten, snoep... Deze producten kunnen ook na die datum nog veilig gebruikt worden, op voorwaarde dat ze goed bewaard werden en dat de verpakkingen niet beschadigd zijn.
Producten zonder datum
Er zijn ook voedingsmiddelen waarbij volgens de wet geen houdbaarheidsdatum verplicht is. Voorbeelden zijn: Verse groente, aardappelen en vers fruit, niet geschild of gesneden. Wijn en dranken met een alcoholgehalte van 10% of meer.
Witte rijst, basmatirijst en pandanrijst die verpakt zijn in een luchtdichte verpakking kun je eeuwig bewaren. Dit geldt niet voor bruine rijst en zilvervliesrijst omdat deze vetten bevatten die na verloop van tijd ranzig kunnen worden.
Hoe lang tompouce Hema houdbaar? In de koelkast kun je ze een dag of 3 bewaren.
MAGERE MELK, TARWEBLOEM, suiker, palmvet ongehard, water, palmolie ongehard, glucosestroop, raapzaadolie ongehard, rundergelatine, kleurstoffen E110 (kan activiteit/oplettendheid van kinderen nadelig beïnvloeden) E160a, palmpitolie geheel gehard, zout, emulgator E471, conserveermiddelen E211 E202, voedingszuur E330, ...
Een tompouce bestaat uit twee rechthoekige plakken knapperig gebakken bladerdeeg. Daartussenin is een dikke laag room met vanillesmaak gesmeerd. Dit kan banketbakkersroom zijn of een mengsel van banketbakkersroom en slagroom (Zwitserse room). Het bovenste laagje bladerdeeg is versierd met fondant glazuur.
Bakpapier. Fruitsoorten zoals bessen, kersen, perziken, pruimen en nectarines zijn prima in te vriezen. Hoe je dat dan het beste doet?
Een zelfgemaakte monchoutaart blijft ongeveer 3 dagen goed in de koelkast. En wist je dat een monchoutaart invriezen ook mogelijk is? Vries de taart in zonder de kersen bovenop en luchtdicht verpakt. De taart blijft dan ongeveer 2-3 maanden goed.
In principe kan je ongeopende slagroom zolang bewaren tot het THT/TGT-datum (ten minste houdbaar tot/te gebruiken tot) verstrijkt, tenzij je de slagroom hebt geopend. Het bewaaradvies voor geopende slagroom geldt voor 4-6 dagen.
Wie te veel Chinees heeft afgehaald of een andere maaltijd wil bewaren van een restaurant, kan dat restant het beste in de koelkast zetten (op 4 graden Celsius) en binnen een dag opeten. Ook dit kun je beter niet invriezen vanwege het risico op voedselinfectie.
Rijst invriezen ...
Of wil je grote hoeveelheden bewaren? Dan kun je natuurlijk ook je rijst invriezen. Laat het afkoelen, doe het in een luchtdicht zakje of bakje en leg het in de vriezer bij een temperatuur van -18°C. Op die manier blijft het wel 3 maanden bruikbaar.
Net als taart kun je vlaai bij voorkeur in een afgesloten doos in de koelkast bewaren. Zo blijft het tot drie dagen houdbaar. Wanneer je de vlaai zonder doos in de koelkast zet, kun je het nog een dag bewaren. Vlaaien kun je ook invriezen maar ook hierbij is het af te raden om vlaaien met slagroom in te vriezen.
Gedecoreerde taarten kun je goed invriezen, let wel op de vulling. Taarten met een slagroomvulling kun je niet invriezen. Verpak de taart goed als je deze invriest en doe er ook een plastic zak omheen.
Laat de appeltaart na het bakken goed afkoelen. Verpak de appeltaart luchtdicht. In de vriezer blijft de appeltaart ongeveer 2 maanden goed. Verwarm de ontdooide appeltaart voor het serveren in 5-10 minuten op in een voorverwarmde oven (160-180°C).