Als het al ingevroren geweest is, zal dat dus al gebeurd zijn. Wij kopen wel eens diepvries-tompoucen, van de bakker is uiteraard lekkerder, maar als je gewoon wat lekkers wilt en het niet aan gasten wilt serveren... ik zou het doen.
De taart of gebakjes kunnen gewoon in de gebaksdoos in de vriezer. Wel is het goed om er een plastic zak om te doen en deze goed dicht te knopen. Als je het uit de vriezer haalt, laat het dan in de koelkast ontdooien zodat de temperatuur verschillen niet te groot zijn.
Een tompouce is een dagvers product, bestemd voor onmiddellijke consumptie. Als je het later wil consumeren, zet het product dan weg op een koele plaats. Wil je het product langer bewaren (2/3 dagen ), Plaats het dan zo snel mogelijk in de koelkast. (temperatuur 7°C of lager ).
2 dag(en). De tompouce is het lekkerst als u deze dezelfde dag op eet.
Gedecoreerde taarten kun je goed invriezen, let wel op de vulling. Taarten met een slagroomvulling kun je niet invriezen. Verpak de taart goed als je deze invriest en doe er ook een plastic zak omheen.
Neem het gewenste aantal tompoucen uit de verpakking en laat deze ca. 20 minuten bij kamertemperatuur ontdooien.
Taart dat tweemaal op kamertemperatuur komt is vatbaar om te bederven. Daarnaast verliest het smaak- en textuur. Kun je HEMA taart of taart van de Jumbo invriezen? Je kunt vrijwel alles invriezen, zolang je maar verse taart invriest zonder zuivelingrediënten als bijvoorbeeld slagroom.
je kunt dat nog prima eten hoor. geen probleem.
MAGERE MELK, TARWEBLOEM, suiker, palmvet ongehard, water, palmolie ongehard, glucosestroop, raapzaadolie ongehard, rundergelatine, kleurstoffen E110 (kan activiteit/oplettendheid van kinderen nadelig beïnvloeden) E160a, palmpitolie geheel gehard, zout, emulgator E471, conserveermiddelen E211 E202, voedingszuur E330, ...
Voedingswaarde per 100g: energie 1846 kJ 439 kcal, vet 13.4g/waarvan verzadigd vet 5.4g, koolhydraten 72.9g/waarvan suikers 51.4g, voedingsvezel 5.4g, eiwit 4.0g, zout 0g.
Diepvries? In je diepvries kan alles lang goedblijven: ook taart! Wat betreft taart met slagroom: die kan je best zo snel mogelijk opeten, maar banketproducten zonder slagroom kunnen ongeveer een maand in de vriezer worden bewaard!
Tip. Indien je soezen over hebt, kan je deze invriezen in plastiekfolie. Het ontdooien duurt slechts enkele minuten. Om ze opnieuw krokant te maken, plaats je ze enkele minuten terug in een hete oven.
Houdbaarheid: ca. 2-3 dagen.
Taart bewaren in de vriezer
Doe de taart in een taartdoos en doe hier een zak omheen. De taart blijft zo ongeveer 3 maanden goed. Ook losse taartbodems kun je goed invriezen. Bewaar ze in een afgesloten zak, dan blijft hij zo'n 4 maanden goed.
Brood kan twee weken in de vriezer worden bewaard. Na ontdooien komt het nog steeds vers over. Naarmate brood langer wordt bewaard in de vriezer gaat het steeds verder uitdrogen. Brood dat malser of vochtiger is, houdt het wat langer uit in de vriezer.
Ingevroren blijft de taart zo'n 3 maanden goed. Ook taartbodems, kun je op deze manier goed conserveren. Maar let op, want taarten met slagroom kun je het beste in de koelkast bewaren. De vriezer heeft geen goede invloed op slagroom.
Het mag duidelijk zijn dat een tompouce niet het meest gezonde product is. Zo bevat het veel vet, suiker en maar weinig voedingsstoffen. Eén gebakje is goed voor maar liefst 259 calorieën. Dit is ongeveer net zo veel als twee volkoren boterhammen met 30+ kaas.
Zet je vork recht op de bovenste glazuurlaag en ga door alle lagen heen tot je de bodem bereikt. Als je dit rustig doet, dan heb je in een hap alle lagen van de tompouce op je vork.
Volgens de beroemde banketbakker Cees Holtkamp is er overigens maar één manier om een tompouce te eten: door 'm in stukjes te snijden. Leg de tompouce op z'n zijkant en verdeel 'm met een scherp mes in een stuk of vijf reepjes. Eet de mini-tompoezen één voor één op. Of allemaal tegelijk, dat mag natuurlijk ook.
Slagroomtaart invriezen is mogelijk, maar de smaak en textuur zullen veranderen. Als slagroomtaart goed verpakt de vriezer in gaat, dan is de taart ongeveer 1 maand houdbaar. Indien je de slagroomtaart op korte termijn wilt consumeren, dan is het beter om de taart in de koelkast te bewaren.
In een flesje water zitten geen bacteriën en schimmels
En schimmels en bacteriën zitten er ook niet in, zolang de dop dicht blijft. Daarom bederft water niet. Je kunt het, ook na de datum op de fles, gewoon drinken.
Gooi eten op tijd weg
Producten met THT ('tenminste houdbaar tot') zijn vaak wel nog na de aangegeven datum te nuttigen. Meer daarover lees je in een ander artikel van Radar. Gebruik je zintuigen: kijk en ruik aan een product. Als je bijvoorbeeld verkleuring of schimmel ziet, moet je het weggooien.
Een zelfgemaakte monchoutaart blijft ongeveer 3 dagen goed in de koelkast. En wist je dat een monchoutaart invriezen ook mogelijk is? Vries de taart in zonder de kersen bovenop en luchtdicht verpakt. De taart blijft dan ongeveer 2-3 maanden goed.
Vlaai, afgesloten in bij voorkeur een taartdoos, kun je in de koelkast nog een dag of drie bewaren. Bewaar je de vlaai, of een stukje vlaai, op een bordje zonder dat dit is afgedekt, kun je het nog een dag bewaren. Als de vlaai is ingevroren, dan kun je de vlaai tot drie maanden in de vriezer bewaren.
Laat de appeltaart na het bakken goed afkoelen. Verpak de appeltaart luchtdicht. In de vriezer blijft de appeltaart ongeveer 2 maanden goed. Verwarm de ontdooide appeltaart voor het serveren in 5-10 minuten op in een voorverwarmde oven (160-180°C).