Antwoord: Zelfgemaakte hummus is vijf dagen houdbaar. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.
Twijfel je of je de hummus nog kunt eten of beter kunt weggooien? Bedorven hummus is makkelijk te herkennen. Als het is verkleurd en waterig is, dan is het niet meer goed.
Verse hummus bewaar je na gebruik in de koelkast, het liefst in een afgesloten verpakking. De meeste varianten die je kant-en-klaar koopt bewaar je ook in de koelkast. Over het algemeen is het een paar dagen houdbaar, maar kijk en ruik altijd goed voor gebruik.
Hummus. Je kunt hummus zo'n drie maanden in de koelkast bewaren, mits de verpakking ongeopend is. Zodra de hummus is aangebroken, kun je er nog ongeveer een week zonder problemen van eten.
Stop de hummus in een diepvriesbakje. Vul deze voor ¾ met jouw homemade hummus. Giet er vervolgens een dun laagje olijfolie overheen, zo droogt de hummus niet uit en blijft het goed op smaak. Kant-en-klare hummus kan je ook invriezen maar zorg dan wel dat je het overschept in een diepvriesbakje.
Antwoord: Hummus uit de supermarkt is ongeopend zeker een maand houdbaar, soms wel twee. Dit komt door de toegevoegde conserveermiddelen en de luchtdichte verpakking. Na opening blijft deze ruim een week goed. Zelfgemaakte hummus bevat geen conserveermiddelen en is daardoor bederfelijker.
"Hummus is gemaakt van de peulvrucht kikkererwten en in de Schijf van Vijf raden we aan om per week twee tot drie opscheplepels (135 gram) peulvruchten te eten in plaats van een stuk vlees.
Over het algemeen hebben de hummus varianten met groente de meest gezonde samenstelling, oordeelt de Consumentenbond. Die scoren het vaakst een A. Daarna komen de pikante varianten, gevolgd door de naturel hummus en de hummus met kruiden. De hummus soorten met fruit scoren het laagst, vooral C's en nooit een A.
Gezonde hummus
Kikkererwten bevatten veel eiwitten, wat goed is voor je spieropbouw. Behalve veel eiwitten bevat hummus ook magnesium, ijzer, zink, molybdeen, mangaan, fosfor, folaat ( ook wel foliumzuur) en vitamine B6. Voeding met foliumzuur kan het risico op darmkanker verlagen. Daarnaast bevat hummus veel vezels.
Maar wist je dat je hummus ook heel goed kunt opwarmen in de oven? In Israël serveren ze de kikkererwtenpuree al jaren warm. Het behoudt dezelfde structuur als koude hummus, maar wanneer je het opwarmt, neemt het ook de smaak aan van alles wat je er bovenop gooit.
Doe je de verpakking niet open, dan kun je hummus tot wel drie maanden bewaren in de koelkast. Eenmaal geopend gaat 'ie nog een week mee.
Heerlijk op brood of als dip tijdens een borrel.Bovendien ook ideaal om te verwerken in gerechten, bijvoorbeeld in combinatie met vis of als vervanging voor de dressing in een salade. Kortom, met hummus kan je alle kanten op!
Hummus werd voornamelijk gegeten met pitabrood of Turks brood, maar bij ons Nederlanders inmiddels ook populair als groente-dip of als beleg op brood of een wrap.
Traditionele hummus is dus hartstikke gezond en bevat de volgende ingrediënten: Kikkererwten: Deze peulvruchten vormen de basis van de spread. Kikkererwten bevatten veel eiwitten en voedingsvezels. Ze zijn ook rijk aan micronutriënten zoals vitamine B1, vitamine B6, ijzer, magnesium, kalium en fosfor.
Tahin: het geeft hummus die typische nootachtige, olieachtige en zelfs lichtjes bittere smaak.
Als je een product al geopend hebt, dan kun je het nog een aantal dagen bewaren in de koelkast. Voor kwark en yoghurt is dat ongeveer 5-7 dagen, voor melk 3-5 dagen.
Hummus voorziet ons van vezels die de darmtransit verbeteren en onze goede darmbacteriën aansterken. Daarnaast bevat het vitamines A, C en E, magnesium, kalium en ijzer.
Je hebt de – wat calorierijke – AH Hoemoes (370 kcal) en Jumbo Houmous (331 kcal), maar ook de varianten die lager in calorieën zijn zoals de AH Klassieke hummus (151 kcal) en AH Hummus (225 kcal). Een snelle rekensom: 1 portie Jumbo Houmous bevat evenveel calorieën als ±2 porties AH Klassieke Hummus!
Hummus is zo'n voedingsmiddel dat er om bekend staat dat het niet alleen heel lekker is, maar ook heel gezond. Het is een voedzame spread voor op brood, maar je kan er ook heel goed wat rauwkost in dippen. Doordat het van kikkerwten wordt gemaakt zit het boordevol eiwitten en daar worden we blij van als hardlopers!
Wat is hoemoes eigenlijk? Hummus (officiële benaming), humus, hoummous of hoemoes is een puree afkomstig uit het Midden-Oosten, Levant om precies te zijn. De basis van hummus bestaat uit een vegan mengsel van kikkererwten, tahin, gemalen sesamzaad, olijfolie, citroensap en knoflook.
De Flavours of the Sun van Aldi heeft een zacht mondgevoel en de Baresa Houmous van Lidl is net iets smeerbaarder. Maar omdat de houmous van Lidl een klein beetje een zure nasmaak heeft, is Maza Hoemoes de winnaar van onze testers.
Kikkererwten zijn rijk aan eiwitten, ijzer, B-vitamines, koolhydraten en vezels.Dit is een goed alternatief voor een kant-en-klare vleesvervanger. Je kan het gebruiken als hummus, falafel, gezonde borrelnootjes of vleesvervanging bij de warme maaltijd.
Kikkererwten zijn onderdeel van de peulvruchtenfamilie. Door hun neutrale smaak zijn de lichtbruine erwtjes voor veel gerechten geschikt. Daarnaast zijn ze hoog in voedingsstoffen en laag in calorieën.Dit maakt kikkererwten de ideale hulp als je gewicht wilt verliezen.
Hummus wordt gemaakt op basis van kikkererwten, knoflook en sesamzaad. Deze smakelijke kikkererwtenpuree is dus ongeloofelijk gezond. Zo beschermt hummus onze lichaamscellen tegen kanker, verbetert het onze huid en versterkt het onze spieren en beenderen.